Household Cavalry Museum

Household Cavalry MuseumHet Household Cavalry Museum is een klein uniek museum over de Household Cavalry. Het museum is gelegen in het gebouw van de Horse Guards “Whitehall” in het centrum van Londen.

Dit gebouw dateert uit 1750 en is een van de meest historische gebouwen van de stad, het is het hoofdkwartier van de Household Division.

De Household Cavalry werd opgericht in 1661 in opdracht van Karel II. Het bestaat uit twee regimenten van de cavalerie, The Life Guards en The Blues and Royals.

Wat is er te zien in het Household Cavalry Museum?

Het Household Cavalry Museum is anders dan andere militaire musea. De mooie unieke tentoonstellingen geven je een kijkje achter de schermen van de ceremoniële taken en de operationele rol van de regimenten van de Household Cavalry, die al ruim 350 jaar deel uit maken van de officiële bewakers van de Koningin.

Aan de hand van diverse displays en diverse attributen wordt de geschiedenis van deze regimenten getoond. Deze attributen zijn vergaard tijdens het dienen van de koninklijke familie.

Er zijn behalve een verzameling van ceremoniële uniformen en wapens, ook foto’s, muziekinstrumenten, diverse tuigen en andere attributen voor de paarden en zilverwerk te zien.

Diverse displays tonen de bezoekers welke rol de Household Cavalry heeft gespeeld tijdens diverse oorlogen.

Slechts door een glaswand gescheiden krijgen de bezoekers de mogelijkheid om in de 18e eeuwse stallen van The Queen’s Life Guard te kijken. Je kunt de troopers aan het werk zien met de paarden. Zo zie je onder andere hoe de paarden worden verzorgd, gevoerd, klaar worden gemaakt voor hun werk, enzovoorts.

Op interactieve displays wordt uitgelegd waar de paarden vandaan komen, hoe ze worden uitgekozen, waarom de paarden zwart zijn, hoe ze getraind worden en hoe de paarden verzorgd worden.

Een multimedia gids met een interactief touchscreen, die voor ieder bezoeker tijdens zijn bezoek beschikbaar en zeker de moeite waard is, beschrijft de aanwezige tentoonstellingen.

Het geeft de bezoeker een goed beeld van de geschiedenis van de Household Cavalry en bied je ook de mogelijkheid voor verdere diepgaande informatie. Deze audiovisuele tour zit inbegrepen bij de toegangsprijs en is er in meerdere talen.

Er is verder een nagebouwde televisiestudio waar kinderen zich kunnen verkleden met uniformen en helmen. Tevens is er de mogelijkheid om zelf echte helmen en harnassen te proberen. Tijdens de schoolvakanties zijn er vaak speciale activiteiten voor kinderen.

Uiteraard ontbreekt de cadeauwinkel ook niet in dit museum. In de cadeauwinkel heb je de keus uit veel leuke en unieke souvenirs om te kopen als blijvende herinnering aan je bezoek.

Dagelijkse Cermonies

Een bezoek aan dit museum kun je combineren met het bijwonen van een van de dagelijkse ceremonies.

Dagelijks vinden er op vaste tijden buiten op de binnenplaats bepaalde ceremonies plaats. Zo vindt van maandag tot en met zaterdag iedere dag om 11 uur de wisseling van de Queen’s Life Guards plaats op de kleine binnenplaats van Whitehall.

Op zondag vindt deze wisseling van de wacht om 10.00 uur plaats. De dagelijkse inspectie, The Four O’Clock Parade, vindt iedere dag om 16.00 uur plaats op de binnenplaats van het Horse Guards gebouw.

Adres Household Cavalry Museum:
Whitehall
Londen SW1A2AX

Het museum is rolstoelvriendelijk.

Openingstijden:
April – oktober: dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur.
November- maart: dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.
Gesloten op: 20 juli, 24 juli en 26 december.

Verder kan het museum in de periode mei tot half juni vanwege ceremoniële repetities op sommige ochtenden gesloten zijn.

Dichtstbijzijnde metrostation:
Charing Cross, Westminster en Embankment.

Bekijk ook

25 beste musea en galeries in Londen

Top 25 gratis musea en galeries in Londen

Londen is goed in het laten zien van cultuur. Meer dan 300 galeries en musea …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *