Sherlock Holmes Museum

Sherlock Holmes MuseumAls je een groot fan van Sherlock Holmes bent en een bezoekje brengt aan Londen, dan moet je zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan de thuisbasis van Sherlock Holmes, waar het Sherlock Holmes Museum is gevestigd.

Het is een klein museum, wat helemaal gewijd is aan het leven en de tijden van Sherlock Holmes. Alles in dit museum is aangepast naar de tijd van de 19e eeuw.

Geschiedenis

221b Bakerstreet is misschien wel het beroemdste adres van de wereld. Dit komt omdat de fictieve detective Sherlock Holmes en Doctor John H. Watson tussen 1881 en 1904 op 221b Baker Street in Londen woonden als huurders van Mrs. Hudson.

De spannende verhalen van Sherlock Holmes en Doctor John H. Watson zijn geschreven door Sir Arthur Conan Doyle en speelden zich af in het Victoriaanse Londen van de 19e eeuw.

Het pand was oorspronkelijk een Victoriaanse logement dat in 1815 is gebouwd, het wordt als architectonisch en cultureel erfgoed beschermd door de overheid.

Bezoekersinformatie Sherlock Holmes Museum

Bij je bezoek aan het Sherlock Holmes museum duik je in het Victoriaanse leven en ontdek je hoe de personages van Holmes en Watson tot leven kwamen in de boeken.

Direct als je het huis binnengaat stap je in het leven van de 19e eeuw, omdat het interieur in het museum authentiek is en is ingericht zoals in de verhalen van Sherlock Holmes.

Op de eerste verdieping zijn de kamers van Sherlock Holmes, vanuit zijn kamer kun je genieten van het uitzicht op Baker Street.

Op de tweede verdieping is de slaapkamer van doctor Watson die uitkijkt op de kleine tuin aan de achterzijde van het huis. De kamer van Mrs. Hudson ligt aan de voorzijde van het huis.

In alle kamers zijn persoonlijke bezittingen te vinden. Attributen zoals Sherlock Holmes zijn hoed, pijp, vergrootglas, notitieboekje, pantoffels, viool en de handgeschreven aantekeningen zijn op de gebruikelijke plaatsen te vinden.

Op de derde verdieping worden scenes uit de verhalen met levensgrote wassen beelden uitgebeeld. Daarnaast zijn de gepubliceerde verhalen en de brieven welke aan hem zijn geschreven te zien.

Leuk is dat je diverse dingen mag aanraken. Je mag zelfs in de schommelstoel van Sherlock Holmes bij de open haard gaan zitten en een leuke foto hiervan maken. Mrs. Hudson is verder altijd aanwezig om je vragen te beantwoorden.

Voor de liefhebbers is er op de begane grond een souvenirwinkel waar je een leuk souvenir kunt kopen om een blijvende herinnering mee naar huis te nemen. Kortom het is een heel leuk klein museum voor de echte Holmes liefhebber.

Openingstijden en andere informatie

Het museum is dagelijks geopend van 9.30 – 18.00 uur (behalve op eerste Kerstdag).

In tegenstelling tot de meeste musea is dit museum niet gratis.

De toegangskaartjes moeten in het winkeltje worden gekocht voordat je in de wachtrij gaat staan.

Nadeel: Omdat het een klein museum is kunnen er maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen, hierdoor ontstaat er al vlug buiten een wachtrij om naar binnen te gaan.

Adres: 221b Baker Street
Londen N1 6XE

Bekijk ook

25 beste musea en galeries in Londen

Top 25 gratis musea en galeries in Londen

Londen is goed in het laten zien van cultuur. Meer dan 300 galeries en musea …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *