Over Engeland

Engeland is een prachtig land en maakt als constituent country met Noord-Ierland, Schotland en Wales deel uit van één soevereine staat, namelijk het Verenigd Koninkrijk.

Van deze vier landen heeft Engeland de meeste inwoners, ruim 53 miljoen, en het grootste oppervlakte. Engeland is het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië.

De totale oppervlakte van Engeland bedraagt 130.422 km2 en dat is 54% van de oppervlakte van het Verenigd Koninkrijk (Schotland 78.800 km2, Wales 20.800 km2, Noord-Ierland 14.100 km2). Engeland is daarmee ca. drie keer zo groot als Nederland.

Populariteit Engeland

Engeland is al jaren een vakantieland waar veel Nederlandse toeristen naar toe reizen om vakantie te vieren. Het is lekker dichtbij en je kunt er op veel verschillende manieren komen (vliegtuig, trein en boot).

Engeland is geschikt voor alle typen toeristen. Je kunt er een strandvakantie houden, backpacken, genieten van het uitgaansleven of de vele bezienswaardigheden en landschappen bewonderen, voor ieder is er wat wils.

Betaalmiddel in Engeland (valuta)

De valuta in Engeland is de pond (GBP), een pond is 1,22 euro waard (1 mei 2014). Voor de actuele koersinformatie kun je gebruik maken van wisselkoers.nl.

Bekijk ook

Klimaat en weer Engeland

Engeland is een eiland waar de zee veel invloed heeft op het weer. Je weet …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *