Het Natural History Museum in Londen is het grootste natuurhistorisch museum van het verenigd Koninkrijk.
Het museum is de thuisbasis van het leven en de aardwetenschappen bestaande uit ongeveer 70 miljoen exemplaren binnen vijf belangrijke collecties: Plantkunde, Entomologie, Mineralogie, Paleontologie en Zoölogie.
De collectie is erg variërend, zo kun je microscopische preparaten tot mammoet skeletten bewonderen in het Natural History Museum.
Het museum is een wereldberoemd centrum van onderzoek, gespecialiseerd in taxonomie, identificatie en behoud. Gezien de leeftijd van de instelling hebben veel van de collecties een grote historische en wetenschappelijke waarde.
Het Natural History Museum staat vooral bekend om zijn tentoonstelling van dinosaurus skeletten, er staat al direct een grote Diplodocus op je te wachten in de centrale hal. Het sierlijke architectuur van het gebouw.
In totaal zijn er:
- 55 miljoen dieren, waaronder 28 miljoen insecten
- 9 miljoen fossielen
- 6 miljoen plantensoorten
- meer dan 500.000 gesteenten en mineralen
- 3200 meteorieten
17 miljoen insecten en 3 miljoen plantensoorten worden nu verzorgd in het Darwin Centrum en Cocoon.
Video Natural History Museum
In onderstaande video krijg je een goede indruk wat je allemaal kunt doen en zien in het Natural History Museum.
Natural History Museum Bibliotheek
In het museum is ook een bibliotheek met allerlei boeken, tijdschriften, manuscripten en kunstwerk collecties gekoppeld aan het werk en het onderzoek van de wetenschappelijke afdeling.
Om toegang te krijgen tot de bibliotheek moet je 24 uur van te voren een afspraak maken.
Geschiedenis Natural History Museum
Het Natural History Museum is een afsplitsing van het British Museum in Londen. De collectie van het museum is oorspronkelijk gebaseerd op de staatscollectie die overgenomen was van de verzamelaar Sir Hans Sloane. De collectie werd vroeger dan ook in het British Museum tentoongesteld.
Door de telkens groter worden collectie werd eind jaren 50 in de 19e eeuw, door het hoofd van de sectie natuurlijke historie (Richard Owen), besloten dat er een apart gebouw moest komen voor de afdeling natuurlijke historie.
Er werd een stuk land aangekocht in South Kensington in Londen en in 1864 werd er een competitie gehouden voor het beste ontwerp. Francis Fowke won deze wedstrijd.
Omdat Francis Fowke kort daarna overleed nam beeldhouwer Alfred Waterhouse, die onder andere de dinosauriërreplica’s van de wereldtentoonstelling van 1851 gemaakt had, het ontwerp over en veranderde het in zijn favoriete neormaanse stijl, vanwege budgettaire redenen werd het meteen ook wat kleiner gemaakt.
De bouw van dit prachtige gebouw begon in 1873 en het werd voltooid in 1880. In 1881 werd het museum geopend en de gehele collectie was pas in 1883 compleet verhuisd naar de nieuwe locatie die meteen ook als onderzoekscentrum gebruikt werd.
Bezoekersinformatie Natural History Museum
Het Natural History Museum is een prachtig museum in Engeland, met jaarlijks 5 miljoen bezoekers.
Naast al het moois wat er te zien is, als grote dinosaurussen en mammoets tot hele kleine insecten, zijn er ook diverse rondleidingen, activiteiten en evenementen in het Natural History Museum.
Alle rondleidingen, activiteiten en evenementen zijn volledig gratis, behalve de Explore and Discover rondleidingen, deze kosten £1.
Openingstijden
Het Natural History Museum is geopend van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 17:50 uur.
Het museum is iedere dag geopend behalve op 24 tot en met 26 december.
Entreeprijzen
Je hoeft geen entreegeld te betalen wanneer je het museum wilt bezoeken, het is gratis.
Voor tijdelijke tentoonstellingen wordt meestal wel entreegeld gevraagd.
Adres
Natural History Museum, Cromwell Road, London, SW7 5BD
Metrostation in de buurt
South Kensington station
Mobiliteitsbeperking
Het museum streeft ernaar om een vriendelijke, toegankelijke omgeving te bieden voor iedereen die de tentoonstellingen en collecties wilt bekijken.
Het museum heeft 2 verschillende ingangen, de Cromwell Road ingang heeft traptreden, maar bij de Exhibition Road ingang zijn geen traptreden om naar binnen te gaan, daarna zijn echter wel 18 traptreden, maar je kunt hier de lift nemen.
Je kunt op alle verdiepingen komen met de lift, helaas is de Earth Lab op dit moment alleen toegankelijk via een trap.
Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn toegestaan, er is buiten een mooi grasveld voor de honden en water is beschikbaar op aanvraag.
Een echte must see in Londen. zowel van binnen als van buiten