Activiteiten in Londen in de maand augustus

Ben je in de maand augustus op vakantie in Londen, dan is het wellicht leuk om te weten welke activiteiten er in Londen gestart zijn en waar je eventueel heen kunt gaan.

Hieronder kun je informatie vinden over diverse activiteiten in de maand augustus.

1 en 2 augustus – Prudential Ride London
Prudential RideLondon is een tweedaags fietsevenement in Londen. Op zaterdag is de Prudential RideLondon Freecycle. Je kunt dan met het hele gezin fietsen op de voor het verkeer afgesloten straten in het centrum van Londen.

Tijdens dit evenement zullen op diverse locaties in de stad leuke activiteiten, entertainment en muziek zijn. Op zondag zullen de Prudential RideLondon-Surrey 100 en de Prudential RideLondon-Surrey Classic gereden worden.

De Prudential RideLondon-Surrey 100 is voor amateurfetser, die de uitdaging met elkaar aangaan om een vergelijkbare wielerroute als op de Olympische Spelen 2012 te rijden.

De Prudential RideLondon-Surrey Classic is een professionele wedstrijd waaraan zo’n 150 top profwielrenners van 25 teams mee doen.

1 en 2 augustus – London Beach Rugby
Voor de derde jaar vind het London Beach Rugby plaats. Vijf teams spelen 7 minuten tegen elkaar. Omdat het veld niet zo groot is is het vooral een spel van vaardigheid, tactiek en snelheid. Met dit evenement wordt geld voor goede doelen opgehaald.

Voor de toeschouwers is dit evenement gratis.

1 – 31 augustus Kids Week
Is een initiatief om kinderen enthousiast te krijgen voor het theater. Kinderen van 5 tot 16 jaar kunnen onder begeleiding van een betalende volwassene in deze periode gratis naar het theater.

Ga je als enige volwassene met meerdere kinderen dan is de eerste gratis en twee kinderen mogen voor de halve prijs. Er zijn nog meer activiteiten voor de kinderen, zoals backstage kijken, workshops, leren dansen, zingen met de cast etc.

Plaats: West End, Soho, Londen WC2H 7BP

6 – 9 augustus Wilderness Festival
Wilderness festival is een festival van muziek, kunst, cultuur en gastronomie. Met optredens van Björk, George Clinton, Ben Howard en vele anderen. Eten in feesttenten, genieten van Long-table Banquets of luxe dineren aan tafel.

Je kunt ook diverse workshops volgen en voor de jonge chefkoks (onder de 16) is er op vrijdag- en zaterdagmorgen om 9.00 uur een kookworkshop. Verder is er nog theater, dans, amusement, workshops, ontspanning, lezingen en debatten.

Tickets zijn vereist.

Plaats: Cornbury Park, Charlbury, Oxfordshire OX7 3EH.

6 – 19 augustus – Film4 Summer Screen in Somerset House
Film4 Summer Screen is een van de bekendste openlucht film evenementen. Het grote zomerscherm keert terug in Somerset House in samenwerking met Film4.

Filmliefhebbers kunnen van diverse films genieten. Op de binnenplaats van Somerset House zullen iedere avond dj’s spelen voordat de film wordt gedraaid. Er zullen ook lezingen worden gegeven.

Tickets zijn nodig om binnen te komen.

Plaats: Strand, London WC2R 1LA.

8 en 9 augustus – British Triathlon
De London Triathlon wordt jaarlijks gehouden en is één van de grootste triathlon’s van de wereld.

Het trekt ieder jaar meer dan 13.000 deelnemers die hardlopen, zwemmen en fietsen. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: Super Sprint, Sprint, Olympic Plus en Team Relay.

Het is een geweldig evenement voor de toeschouwers en het trekt dan ook zo’n 30.000 bezoekers.

Plaats: ExCel London Exhibition Centre, een Western Gateway, Royal Victoria Dock, Londen, E16 1XL

15 en 16 augustus – Red Bull Air Race World Championship
De Red Bull Air Race World Champonship is een sensationeel evenement wat voor de tweede keer op Royal Ascot wordt gehouden.

De beste piloten ter wereld, w.o. wereldkampioen Paul Bonhomme en Nigel Lam zullen slechts een paar meter boven de renbaan waaghalzende toeren uithalen. Met barrel-rolling en loopings zullen ze door de obstakels vliegen en hun vaardigheden tonen.

Je hebt tickets nodig om binnen te komen.

23 – 31 augustus – Mind Sports Olympiad
Van 23 t/m 31 augustus (met uitzondering van 29 augustus) kan iedereen komen en kennis kan maken met nieuwe spelletjes. Er zijn spelletjes voor alle leeftijden en niveaus. Medewerkers zullen de spelregels uitleggen en hun passie voor bordspelen met u delen.

Dit jaar zal de Mind Sports Olympiad de Eurogames World Championship titel toekennen. De speler met de hoogste top vijf Pentamind score van de verschillende Eurogame evenementen zal de titel Eurogames World Championship krijgen.

Entree tot dit evenement is gratis.

Plaats: 341-351 Finchley Road, London NW3 6ET

30 en 31 augustus Notting Hill Carnival
Een van ‘s werelds grootste en opwindendste straatfestivals is het Notting Hill Carnival in Londen. Het is een jaarlijks terugkerend Caribisch festival waarin heel veel praalwagens, dansers in kleurrijke kleding, traditionele muziek door steel- en drum-banden te zien zijn en waar je lekker kunt eten bij een van de honderden Caribische kraampjes.

Op 31 augustus is de grote finale en entree is gratis.

Lopende evenementen:

In voorgaande maanden zijn er meerdere evenementen gestart die ook deze maand nog aan de gang zijn. Het gaat om de volgende evenementen:

 • 8 juni – 16 augustus 2015 Royal Academy Summer Exhibition
 • 10 juni – 16 september 2015 Tentoonstelling Carsten Höller: Decision
 • 10 juni – 22 september 2015 Royal Opera Hous BP Big Screens 2015
 • 24 juni – 25 oktober 2015 Tate Britain tentoonstelling – Barbara Hepworth: Sculpture for a modern World.
 • 13 juni 2015 – 31 januari 2016 Victoria & Albert Museum – tentoonstelling Shoes: Pleasure and Pain
 • 2 juli – 18 oktober 2015 Audrey Hepburn: Portraits of an Icon – National Gallery
 • 11 juli – 31 augustus Beach East
 • 12 juli – 13 september – Sensational Butterflies in het Natural History Museum
 • 17 juli – 23 augustus – Cambden Beach – Roundhouse
 • 17 juli – 12 september 2015 BBC Proms 2015
 • 25 juli – 27 september – Buckingham Palace zomeropening

Wil je meer informatie over deze evenementen, dan kun je het artikel activiteiten in Londen in de maand juni en/of activiteiten in de maand juli bekijken.

Bekijk ook

Head of the River Race op 29 maart 2015

De Head of the River Race (HoRR) is een lange afstand roeiwedstrijd en wordt ieder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *