Met de auto naar Londen

Met de auto naar Londen in Engeland reizen is geen enkel probleem. Het is zelfs zo dat er niet één, maar twee manieren zijn om met de auto naar Londen te reizen.

Je kunt met de auto op de boot naar Engeland varen en het is ook mogelijk om met de auto de trein in te gaan en met de trein naar Engeland te gaan via het kanaaltunnel.

Met de auto op de boot naar Londen

Wanneer je met de auto naar Londen wilt kun je dit doen in combinatie met een boottocht om de oversteek naar Engeland te maken. Dit is vaak de voordeligste manier om met de auto naar Londen te gaan.

Je kunt vanaf meerdere plaatsen met de auto op de boot naar Engeland varen. Je kunt dit doen met de boot van:

De boot vanaf Hoek van Holland naar Harwich gaat 2 keer per dag, vanaf Duinkerken 12 keer per dag en vanaf Calais gaat er 10 keer per dag een boot naar Engeland.

Het maakt overigens niet uit of je met een auto, motor of camper gaat en een aanhanger (caravan, e.d.) is ook geen probleem zolang het tussen bepaalde limieten qua hoogte en lengte blijft.

Wil je een indruk opdoen hoe het eruit ziet als je de boot op moet rijden? Bekijk dan onderstaande video:

Met de auto in de trein naar Londen

Wanneer je met de auto naar Londen wilt en niet graag op een boot vaart, dan kun je er ook voor kiezen om met de Eurotunnel trein de oversteek naar Engeland te maken door het kanaaltunnel heen.

De eurotunnel treinen gaat van Calais in Frankrijk naar Folkestone in Engeland. De reistijd van de Eurotunnel trein door de tunnel heen bedraagt ongeveer 35 minuten, maar met het inchecken en dergelijke ben je in totaal al snel 1-1,5 uur kwijt om van “snelweg naar snelweg” te gaan.

Eenmaal weer op de weg moet je vanaf Folkestone ongeveer nog 1,5 uur rijden om in Londen te komen. Vergeet niet links te rijden.

Het oprijden van de auto in de trein

Ben je benieuwd hoe het eruit ziet als je met de auto de trein op moet rijden? Bekijk dan onderstaande video. Je kunt hier precies zien hoe je de trein op gaat om na afloop verder te gaan met de auto naar Londen.

Meer informatie over het reizen met de Eurotunnel trein

De Eurotunnel laat maximaal 4 keer per uur een trein gaan tijdens spitsuren en er zijn geen bagage beperkingen of brandstoftoeslagen. Je mag je auto dus kosteloos vol stoppen met bagage.

Met 1 ticket kun je maximaal 9 personen vervoeren en 1 auto vervoeren. Wanneer je een huisdier mee wilt vervoeren kost dit extra geld. Blindengeleidehonden kunnen wel gratis mee.

Het is overigens mogelijk om met een auto, motor, busje of camper in de trein naar Engeland te reizen. Het is tevens mogelijk om een trailer of caravan mee te nemen.

Via de website Eurotunnel.com kun je de prijzen bekijken en een ticket boeken.

Over het autorijden in Londen

Eenmaal in Engeland aangekomen kun je richting Londen rijden aan de linkerkant van de weg, er wordt in Engeland tenslotte links gereden.

Hoewel het prima te doen is om met de auto naar Londen te rijden, is het rijden in Londen zelf minder aangenaam.

Londen is een grote stad en met name in het centrum moet je vaak door smalle eenrichtingsstraten rijden en kun je niet lekker doorrijden van het ene naar het andere punt.

Met de metro kun je je in Londen het snelst verplaatsen, het is dan ook aan te raden om je auto buiten het centrum van Londen te houden en hier gebruik van te maken. Tevens is het ook mogelijk om goedkoop fietsen te huren.

Indien je toch met de auto door het centrum van Londen wilt reizen volgen hier wat tips.

Moet je tol betalen in Londen?

Om in het centrum van Londen te mogen rijden moet je “Congestion Charge” betalen. De tol is alleen geldig op werkdagen tussen 07:00 uur in de ochtend en 18:00 uur in de avond.

Je hoeft geen geld te betalen tussen 18:00 en 07:00, in het weekend, feestdagen en tussen kerst en nieuwsjaardag.

Het bedrag dat je moet betalen is 10 pond per dag wanneer je vooraf betaald. Indien je een dag van tevoren of op de dag zelf betaald moet je 12 pond betalen.

Je kunt het betalen van tol online regelen via de officiële website: tfl.gov.uk

Kun je eenvoudig parkeren in Londen?

Er is weinig parkeergelegenheid in Londen en zeker in het centrum moet je goed zoeken naar een plekje. Parkeergarages zijn er helaas ook weinig en de parkeerplaatsen die je tegenkomt zijn vaak voor de bewoners.

Het is dus goed opletten geblazen waar je de auto kunt neerzetten om geen bon te krijgen. Wanneer je dan eindelijk ergens een parkeerplaats in het centrum van Londen hebt gevonden mag je hier meestal niet langer dan 2 à 4 uur staan en het is overal betaald parkeren.

Het is slim om van te voren te kijken waar je ergens zou kunnen parkeren en hoe het precies met de parkeergelegenheid is in Londen. Je kunt al deze informatie vinden op de website Parkopedia.co.uk.

Wanneer je een hotel boekt in Londen is het vaak ook verstandig om even te controleren of er parkeergelegenheid is, in het centrum is dit namelijk vaak niet het geval. Vergeet dus zeker niet te controleren of er voldoende parkeergelegenheid is bij het hotel voordat je een kamer boekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *