Met de boot naar Londen

Met de boot naar Londen varen is een leuke wijze om naar Engeland te reizen en het is ook nog eens eenvoudig te regelen. De voordelen van een boot zijn dat er geen lange inchecktijden zijn en je niet gebonden bent aan een stoeltje.

Je kunt dus op je gemak naar Engeland reizen en in de tussentijd een boek lezen, spelletje spelen, uitrusten in het restaurant van de boot of een film bekijken. Op veel boten die naar Engeland varen is dit allemaal mogelijk.

Voor de kortste boottochten moet je vanuit Frankrijk starten, maar wil je vanuit Nederland vertrekken heb je gelukkig ook gewoon de mogelijkheid om dit te doen.

Kan ik direct in Londen komen met de boot?

Wanneer je met een boot naar Engeland wilt varen kun je vanaf verschillende havens in Nederland en Frankrijk vertrekken.

Het is echter helaas niet mogelijk om direct met de boot naar Londen te varen. Er gaat namelijk geen boot naar Londen, maar gelukkig wel naar andere delen in Engeland.

Londen bevindt zich op enkele uren rijden van de oost-, zuid- en zuidoostkust van Engeland.

Met de boot naar Londen vanuit Nederland

Wanneer je vanuit Nederland met de boot naar Londen wilt reizen kun je het beste de boot van Hoek van Holland naar Harwich. Een goed wegennetwerk en een goede treinverbinding maakt Londen vanaf de haven in Harwich prima te bereiken.

Een boottocht van Hoek van Holland naar Harwich kun je regelen via de aanbieder Stena Line. Je kunt al vanaf €40,- (enkel) de overtocht maken naar Engeland en het zowel overdag als in de nacht mogelijk om de oversteek te maken.

De reisduur van de overtocht is afhankelijk of je overdag of in de nacht vaart. Overdag vaar je met Stena Hollandica en bedraagt de reistijd 5 uur en 30 minuten. In de nacht vaar je met Stena Britannica en bedraagt de reistijd 8 uur.

Er zijn in Nederland overigens ook nog boten die van IJmuiden naar Newcastle en van Rotterdam naar Hull gaan. Deze boten brengen je echter verder weg van Londen, waardoor je een stuk langer moet reizen om in Londen aan te komen.

Het verstandigste vanuit Nederland is dus om de boot van Hoek van Holland naar Harwich te nemen.

Met de boot naar Londen vanuit België

Het is helaas sinds april 2013 niet meer mogelijk om vanuit Oostende met de veerboot naar Ramsgate te varen. De veerdienst tussen Oostende en Ramsgate is namelijk definitief gestopt en failliet verklaard.

Indien je vanuit België de oversteek wilt maken naar Engeland kun je de boot van Zeebrugge naar Hull nemen. Hull is echter vrij ver weg van Londen en zorgt ervoor dat je een stuk langer moet reizen om in Londen aan te komen.

Met de boot naar Londen vanuit Frankrijk

Niet ontzettend ver van België (Oostende), kun je nog wel altijd met de boot van Duinkerken naar Dover varen om in Engeland te komen. De overtocht van Duinkerken naar Dover duurt ongeveer 2 uur. Een goed wegennetwerk en een goede treinverbinding maakt Londen vanaf de haven in Dover goed bereikbaar.

Een boottocht van Duinkerken naar Dover kun je regelen via de aanbieder DFDS Seaways. Je kunt al vanaf € 29,- (enkel) de oversteek maken naar Engeland.

Wanneer je zo kort mogelijk op de boot wilt zitten kun je er ook voor kiezen om met de boot van Calais naar Dover te varen. De overtocht duurt ongeveer 90 minuten en gaat ook via aanbieder DFDS Seaways.

Auto, motor of camper mee op de boot naar Engeland

Wil je een voertuig meenemen naar Engeland? Dit is mogelijk, je kunt probleemloos een voertuig meenemen op de boot. Het kost wel extra geld.

Hoeveel geld het kost is afhankelijk van de maatschappij waar je mee vaart en wat voor voertuig je meeneemt. Een motor is goedkoper dan een auto en een auto is weer goedkoper dan een camper.

Tip: Vergeet niet dat je in Engeland aan de andere kant van de weg moet rijden.