Buckingham Palace

Buckingham PalaceBuckingham Palace is de officiële residentie van de Britse monarch in Londen.

Buckingham Palace was oorspronkelijk gekocht door Koning George III in 1761 voor zijn vrouw Charlotte, zij mocht het gebruiken als familiehuis.

In de tussentijd is Buckingham Palace veel uitgebreider dan in de 18e eeuw, er zijn dan diverse renovaties geweest.

Tegenwoordig heeft het paleis maar liefst 775 kamers, een eigen privé zwembad, bioscoop en een kapel. Er werken ongeveer 300 mensen, waaronder de Koninklijke hofhouding en ander personeel.

Er hebben een groot aantal Koninklijke mensen gewoond in Buckingham Palace, maar tegenwoordig is het vooral een toeristische trekpleister geworden. Wanneer je Londen bezoekt, is het gewoon een must om het paleis te zien.

Reportage Buckingham Palace

Wanneer je geïnteresseerd bent in het Buckingham Palace, kun je onderstaande video bekijken, dit is een erg uitgebreide reportage.

Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

De erewacht symboliseert de functie van Hoofd van Defensie van de vorstin. De Koninklijke Wacht mag niet bewegen tot hij wordt afgelost, dit gebeurt meerdere malen per dag.

Een prachtig voorbeeld van een traditie die nog steeds leeft, is dat de wisseling van de wacht in de ochtend een uitgebreide ceremonie is.

De ceremonie duurt ongeveer 45 minuten en vindt meestal dagelijks plaats om 11.30 uur van mei tot eind juli. De rest van het jaar is het om de dag, als het weer het toelaat.

De wisseling van de wacht is een echte toeristische attractie. Klik hier voor meer informatie over de wisseling van de wacht in Londen.

Buckinham Palace Bezoeken – State Rooms

Sinds 1993 is het mogelijk om als bezoekers een aantal gedeelten van het paleis te bewonderen. Een van de mooiste zalen van het paleis is de troonzaal, waarde troon van de koningin staat. De tronen van haar ouders en grootouders staan hier ook nog.

In Buckinham Palace bevindt zich ook een gedeelte van de Koninklijke Collectie, met schilderijen van onder andere Rambrandt, Rubens, Poussin en Canaletto. Er staan ook sculpturen van Canova en Chantrey, een collectie Sèvres-porselein en ontzettend mooi Brits en Frans meubilair.

Wanneer de koningin vertrekt voor haar jaarlijkse bezoek aan Schotland in augustus en september, zijn deze zogenaamde State Rooms open voor het grote publiek.

Er is veel te zien en te doen in Buckingham Palace, de tijd die je aan een bezoek kwijt bent kan wel zo’n 2 – 2,5 uur duren.

Openingstijden 2014
26 juli – 31 augustus: 09.30 – 19.30 uur.
1 sept – 28 sept: 09:30 – 18:30 uur.

Entreeprijzen 2014
Volwassenen: £19.75
Kinderen onder 17 jaar: £11.25
Kinderen onder 5 jaar: Gratis
60+ers: £18.00
Familie (2 volwassenen, 3 kinderen onder 17 jaar): £50.75

Adres
Buckingham Palace, London SW1A 1AA

Mobiliteitsbeperking en slechtzienden
Het is mogelijk om Buckingham Palace te bezoeken, bekijk voor uitgebreide informatie de officiële website RoyalCollection.org.uk.

The Royal Mews, Buckingham Palace

Tussen april en oktober kun je een 45 minuten durende gratis rondleiding krijgen van de Royal Mews. De tochten worden geleid door de Wardens, gekleed in hun opvallende rood en navy kleding.

Tijdens de rondleiding ontdek je wat voor werk de Royal Mews allemaal doen. Het personeel is verantwoordelijk voor al het vervoer van de koningin en leden van de Koninklijke familie over de weg. Hetzij door een historische koets of moderne auto, je krijgt dan ook nog de paarden te zien.

Openingstijden 2014
3 februari – 31 maart van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
1 april – 31 oktober elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
1 – 30 november van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

De laatste mogelijkheid om naar binnen te kunnen is 45 minuten voor sluitingstijd.

Entreeprijzen 2014
Volwassenen: £8.75
Kinderen onder 17 jaar: £5.40
Kinderen onder 5 jaar: Gratis
60+ers: £8.00
Familie (2 volwassenen, 3 kinderen onder 17 jaar): £22.90

Mobiliteitsbeperking en slechtzienden
Het is mogelijk om de Royal Mews (Buckingham Palace) te bezoeken, bekijk voor uitgebreide informatie de officiële website RoyalCollection.org.uk.

Queen’s Gallery, Buckingham Palace

De 15e en 16e eeuw waren een tijd van dramatische veranderingen in Noord-Europa. Monarchen wedijverden voor territoriale macht, religieuze hervormers hadden hun vraagtekens bij de centrale leerinstellingen van de kerk en geleerden zochten meer inzicht in hun wereld.

De tentoonstelling in Queen’s Gallery heeft meer dan 100 werken van de grootste Noord-Europese kunstenaars van deze periode.

Enkele hoogtepunten zijn prenten en tekeningen van Albrecht Dürer, mythologische schilderijen van Lucas Cranah (senior) en voorbereidende tekeningen van Hals holbein (junior) naast de voltooide olie portretten.

Openingstijden 2014
De Queen’s Gallery is dagelijks geopend van 10.00 tot 17:30 uur.

De Queen’s Gallery is gesloten van 13 oktober t/m 30 oktober en op 25 en 26 december.

Entreeprijzen
Volwassenen: £9.75
Kinderen onder 17 jaar: £4.95
Kinderen onder 5 jaar: Gratis
60+ers: £8.95
Familie (2 volwassenen, 3 kinderen onder 17 jaar): £24.45

Mobiliteitsbeperking en slechtzienden
Het is mogelijk om de Queen’s Gallery te bezoeken, bekijk voor uitgebreide informatie op de website RoyalCollection.org.uk.

Bekijk ook

Tower Bridge in Londen

Tower Bridge

De Tower Bridge is door zijn Victoriaans-Gotische stijl een karakteristieke brug over de rivier de …

1 reactie

  1. Van Dingenen Wim

    Ik ben vaak in London geweest, maar betreur dat er reeds zoveel is verdwenen en veranderd. Trafagar square en Piccadilly circus waren één van mijn favoriete plekken. Regent street is alleszins niet meer mooi als in de jaren 60. In alle geval heeft London toch nog veel authentieke plekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *