London Eye (Reuzenrad)

London eye, reuzenrad in LondenDe London Eye is een observatie reuzenrad in Londen van maar liefst 135 meter hoog. Het reuzenrad weegt 1700 ton en heeft 32 gesloten capsules waar mensen in kunnen.

De London Eye is het grootste reuzenrad van Europa en het meest populaire betaalde attractie in het verenigd koninkrijk.

Een ritje in de London Eye duurt 30 minuten en je hebt dan een prachtig uitzicht over 55 van de beroemdste gebouwen in Londen. Bij helder weer kun je bovenin het rad 7 graafschappen, 3 luchthavens, 13 voetbalstadions en 36 bruggen bewonderen.

Een leuk feitje is dat het rad zo langzaam draait (0.26 m/s) dat het niet stilgezet hoeft te worden om mensen in en uit te laten stappen.

Geschiedenis London Eye

Het London Eye reuzenrad staat in Londen op de zuidelijke oever van de rivier Thames, tegenover het Palace of Westminster.

De London Eye werd in 1999 gebouwd, in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000. Het reuzenrad staat daarom ook wel bekend als het Millennium Wheel.

De London Eye werd geopend op 31 december 1999, maar voor het publiek ging het pas op 9 maart 2000 open vanwege technische problemen.

Bij de opening was de London Eye het grootste reuzenrad ter wereld. Ondertussen zijn er buiten Europa al meerdere reuzenraden die hoger zijn, de hoogste hiervan is de Singapore Flyer met een hoogte van 165 meter.

Sinds 1 januari 2005 is de London Eye het middelpunt van de nieuwjaarsviering in Londen. Er wordt een echte show neergezet met lichten en uiteraard vuurwerk, dat zelfs vanaf het wiel geschoten wordt. Hieronder kun je een filmpje bekijken van de Big Ben en de London Eye tijdens de jaarwisseling van 2012.

Bezoekersinformatie London Eye

Wanneer je in Londen verblijft is het een must om een ritje te maken in de Londen Eye, het is niet voor niets de populairste betaalde attractie van het Verenigd Koninkrijk.

Adres
London Eye, Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road, London, SE1 7PB

Openingstijden
De London Eye is dagelijks geopend, behalve op 1e kerstdag (25 december) en gedurende haar jaarlijkse onderhoudsperiode van 7 tot 18 januari.

De eerste rit begint om 10.00 uur en het ticketkantoor is geopend vanaf 09.30 uur.
De London Eye is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20:30 uur. Eind december en begin januari kunnen de openingstijden iets verschillen.

Entreeprijzen London Eye 2014

Er zijn verschillende soorten tickets verkrijgbaar, zo kun je een standaard ticket kopen tot en met een ticket waar je tijdens je rit champagne kunt proeven.

Standaard ticket
Volwassenen:  £19.95 (online £17.96)
Kinderen 4 t/m 15 jaar: £14.00 (online £12.60)
Kinderen onder de 4 jaar: Gratis!
Senioren (60+): £16.50 (online £14.85)
Familie (2 volwassen + 2 kinderen):  £67.91 (online £54.33)

Zoals je ziet kun je online (via de officiële website) goedkopere tickets krijgen dan wanneer je het op de dag zelf koopt. Tevens zijn er veel verschillende soorten tickets, daarom kun je het best op de website LondonEye.com kijken voor de actuele prijzen van de verschillende tickets.

4D Experience
Voor of na je rit in het reuzenrad kun je ook nog eens genieten van een 4D experience van 3 minuten en 45 seconde.

Mobiliteitsbeperking
Het is mogelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking om een ritje te maken in de London Eye. Wanneer je de aanlegsteiger bereikt, wordt de London Eye vertraagd of gestopt om het mogelijk te maken om erin te gaan.

Medewerkers zullen altijd bereid zijn om een handje te helpen, maar het is voor hun niet mogelijk om mensen in en uit de capsule te tillen. Wanneer je denkt dat je extra assistentie nodig hebt om in de capsule te komen, mag je een begeleider meebrengen die je helpt.

Er zijn kortingen voor mensen in een rolstoel, voor meer informatie kun je bellen naar + 44 (0)871 222 0188 of een e-mail sturen naar accessiblebooking@londoneye.com.

Let op! Er kunnen maximaal 2 rolstoelen tegelijk in een capsule, en maximaal 8 in het totale reuzenrad. Het is een goed idee om je rit van te voren te boeken, zeker tijdens schoolvakanties of in het weekend.

Blindengeleidehond
Blinde en slechtziende mensen mogen hun blindengeleidehonden meenemen in de London Eye.

Bekijk ook

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht

Een van de meest bezochte attracties in Londen is de indrukwekkende ceremonie van de wisseling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *