London Duck Tours

Wil je eens op een unieke spannende manier een sightseeingtour langs de vele bezienswaardigheden van Londen maken.

Dit kan, beleef aan boord van één van de acht gele amfibievoertuigen van London Duck Tours een onvergetelijke uitje langs de vele highlights van de stad.

London Duck Tours
Foto door: Ken Marshall, cc

Je gaat over de weg en over water in een amfibievoertuig door Londen. Een gids vertelt op een leuke informatieve manier over de geschiedenis, de bezienswaardigheden en diverse andere interessante feiten over Londen.

De London Duck Tours verzorgen sightseeing tours voor de particulier, maar er zijn ook verschillende tours voor groepen voor feesten, teambuilding of een zakelijk uitje.

Bekijk de video hieronder om een indruk te krijgen wat je kunt verwachten:

De amfibievoertuigen

De amfibievoertuigen, DUKW, werden oorspronkelijk gebruikt in de Tweede Wereldoorlog, maar zijn volledig herbouwd en aangepast aan de strenge veiligheidseisen van deze tijd.

London Duck Tours heeft in het totaal 8 Ducks (amfibievoertuigen). Ieder voertuig biedt plaats aan 30 passagiers.

Grappig feit is dat alle Duck’s zijn vernoemd naar vrouwelijke personages van Shakespeare: Beatrice, Desdemona, Elizabeth, Miranda, Mistress Quickly, Portia, Rosalind en Titania.

Een ander leuk weetje is dat de Duck genaamd Desdemona te zien is in de film “Nativity 2”.

Sightseeing Tours

Voor de individuele toerist is er de Classic Sightseeing Tour, deze tour is er iedere dag behalve op 24, 25, 26 en 31 december en 1 januari. Op 21 juni 2015 is er een James Bond Tour.

Beide tours beginnen en eindigen in Chicheley Street. Onderweg zijn geen stops, het is een non-stop, panoramische tour die zo’n 75 minuten duurt.

Indien je interesse hebt in een van onderstaande tours wordt aangeraden om vooraf de tickets te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Classic Sightseeig tour

The Classic Sightseeing tour begint bij de London Eye. Daarna brengt het amfibievoertuig je onder andere langs The Houses of Parliament, Downing Street, Horse Guards, Nelson’s Column, St. James Palace, Ritz Hotel, Wellington Arch, Buckingham Palace, Wellington Barracks, Westminster Abbey, Tate Britain, waarna het voertuig een spannende landing maakt op de rivier de Theems en oversteekt naar M16, om de route per weg weer te vervolgen naar Lambeth Palace en Florence N. Museum.

Kortom een ontzettend mooie tocht langs de highlights van Londen.

James Bond Tour

De James Bond Tour is alleen op 21 juni 2015. Voor deze tour kun je individuele tickets kopen. Deze tour gaat zowel over de weg door Londen als over de rivier langs diverse locaties die gebruikt zijn in de klassieke Bondfilms.

Deze tour begint bij the London Eye en gaat langs The Houses of Parliament, Universal Exports, Ian Fleming’s Office, Nelson’s Column, Reform Club, Odd Job’s Bowler Hat Shop, M’s Club, Ritz Hotel, EON Productions HQ, Ian Fleming’s House, Buckingham Palace, Old M16 Building, Q’s Office, M15 waarna het voertuig geheel in Bondstijl een spannende landing maakt op de rivier de Theems en je naar de overkant brengt naar M16.

Overige informatie

Adres:
Chicheley Street
SE1 7PY Londen
(dit is achter de London Eye)

Dichtstbijzijnde metrostation en treinstation:
Waterloo

Busstations:
Waterloo of County Hall / St. Thomas Hospital

Bekijk ook

Musicals Londen

Als je Londen bezoekt moet je zeker ook naar een musical gaan. Londen is immers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *