Musicals Londen

Als je Londen bezoekt moet je zeker ook naar een musical gaan. Londen is immers over de hele wereld bekend om zijn fantastische musicals die je kunt zien in de theaters op West End, Off-West End en Fringe Theatre.

West End

West End is de echte uitgaanswijk van Londen en staat beroemd om zijn musicals. Gelegen in het centrum van Londen vind je in deze belangrijke Londense theaterwijk, ook wel Theaterland genoemd, vele theaters, bioscopen en muziekcafés.

Bekende theaters die in West End liggen zijn London Opera House en het Lyceum Theatre. De belangrijkste straten waar ’s werelds beroemde theaters zijn te vinden zijn Drury Lane en Shaftesbury Avenue.

Picadilly Circus, Leceister Square en de multiculturele wijk Soho liggen ook in het Londense West End. De National Gallery en de National Portrait Gallery zijn daar eveneens te vinden. Verder kun je in de kerk “St. Martin-in-the-Field” gratis lunchconcerten beluisteren.

West End Live

West End live is een jaarlijks terugkomend evenement in juni waar je gratis optredens van live bands en musicals e.d. kunt zien. Het is een uniek festival, wat nergens anders ter wereld is.

In 2014 wordt dit festival voor de 10e keer gehouden en wel op 21 en 22 juni. Dit evenement vindt plaats op Travalgar Square op zaterdag 21 juni van 11.00 uur – 18.00 uur en zondag 22 juni van 12.00 uur – 18.00 uur. Er zal deze dagen musicals, dans, drama, etc. te zien zijn.

Er zullen ook activiteiten plaatsvinden op Leicester Square, de plaats waar 10 jaar geleden het eerste festival werd gehouden. Je kunt daar onder andere een exclusief kijkje achter de schermen nemen in de 1920 Spiegeltent Theater Emporoium.

Theaters en bioscopen

De geschiedenis van het Londense West End gaat honderden jaren terug. Het eerste theater opende haar deuren in 1663 voor de lokale bevolking in Drury Lane.

West End is tegenwoordig uitgegroeid tot ’s werelds grootste en populairste theater centrum, waar miljoenen theaterbezoekers ieder jaar genieten van de spectaculaire shows. Iedere avond staan bekende nationale en internationale sterren op de podiums in West End.

Je kunt er terecht voor musicals, operavoorstellingen, ballet, toneelstukken, familievoorstellingen en nog veel meer, kortom er is een grote diversiteit aan theatervoorstellingen te zien van grootse kwaliteit.

Naast de musicals die door hun populariteit al jaren te zien zijn op West End, zoals The Phantom Of The Opera, Les Miserables en Blood Brothers, zijn er ook ieder jaar weer nieuwe producties te bewonderen.

De meeste theaters zijn te vinden aan de Shaftesbury Avenue en Charing Cross Road. Op Leicester Square zijn veel bioscopen te vinden.

Bekijk ook

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht

Een van de meest bezochte attracties in Londen is de indrukwekkende ceremonie van de wisseling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *