Openluchtbioscoop in Londen

Deze zomer kun je in Londen net als voorgaande jaren weer genieten van een filmbezoek in “open-air”. Op diverse plaatsen in de hoofdstad zijn er openluchtbioscopen.

Meestal is de aanvang van de film bij zonsondergang en het is op veel plaatsen mogelijk om vooraf wat te eten en te drinken.

Hieronder kun je lezen waar in Londen je de mogelijkheid hebt om onder de sterrenhemel te kunnen kijken naar een mooie, klassieke of moderne film.

Somerset House

Een van de bekendste openluchtbioscopen is Somerset House Film4 Summer Screen. In de maand augustus kunnen filmliefhebbers veertien nachten lang genieten van zowel klassieke en hedendaagse films.

Op de prachtige klassieke binnenplaats van Somerset House wordt een breed scala aan films getoond op een “state-of-the-art” scherm met volledig surround geluid. Als de zon ondergaat zullen de dj’s live een soundtrack spelen, welke geïnspireerd is op de film die gaat komen. Vooraf kun je relaxen op de binnenplaats tijdens een picknick of een drankje.

Film4 Summer Screen opent op 6 augustus 2015 met de Night Premiere: Gemma Bovery. Het publiek heeft de meest favoriete musical mogen kiezen. Dit is West Side Story geworden. Deze musical wordt op dinsdag 18 augustus gedraaid.

Op woensdag 19 augustus is de laatste film in de openlucht van Somerset House te zien. Dan wordt “Me and Earl and the Dying Child” gedraaid.

De deuren van Somerset House gaan om 18.30 uur open, dj’s gaan draaien vanaf 18.45 uur en de film om ongeveer 21.00 uur, bij zonsondergang aan. Er zijn geen vaste zitplaatsen. Je kunt dus het beste zelf een kleedje, deken of kussen meenemen.

Prijs: filmticket 16 + reserveringskosten.
Adres: Somerset House, Strand, Londen WC2R 1LA

Rooftop Film Club

De Rooftop Film Club biedt u ook dit jaar weer de mogelijkheid om op vier spectaculaire plaatsen in Londen een aantal klassieke films in de openlucht te gaan bekijken.

Op de daken van Bussey Building Peckham, Queen of Hoxton Shoreditch East Strafford en High Street Kensington kun je kiezen uit 22 verschillende films, waaronder “the Goonies” en “The Big Lewoski”.

Prijs voor een filmticket: £ 14. Tickets kun je online bestellen.

Voor de voorstelling kun je als je wilt eerst wat eten of van een heerlijk drankje genieten, want de Bussey Rooftop Bar & Kitchen is geopend vanaf 18.00 uur. Daar de Rooftop Film club haar locaties op spectaculaire daken heeft uitgekozen kun je onder het eten of drinken tevens genieten van het prachtige 360 graden panoramische uitzicht over Londen.

De Rooftop Film Club draait op de volgende plaatsen in Londen films op een groot screen in de buitenlucht.

Bussey Building Peckham:

Van 16 juni tot en met vrijdag 31 juli 2015 worden er op deze locatie in de buitenlucht diverse films gedraaid, zoals Ex Machina, Top Gun, Fifty Shades of Grey, Back to the Future, The Imitation Game, Moonwalker, Clueless en Purple Rain en Dirty Dancing.

Alle voorstellingen beginnen bij zonsondergang om ongeveer 21.00 uur.

Adres: 133 Rye Lane, Peckham, Londen SE15 4ST
Metrostation: Peckham Rye rail station

Queen of Hoxton Shoreditch:

Van 16 juni tot en met vrijdag 12 juli 2015 worden er op deze locatie in de buitenlicht diverse films gedraaid. Films als Sleepless, The Imitation Game, Wild en Scott Pilgrim vs. The World worden hier onder andere gedraaid.

Op de begane grond kun je je tickets, hoofdtelefoons en indien nodig dekens halen. De kassa is om 20.00 uur open. Het dak zelf is de gehele dag geopend en ook hier kun je een hapje eten en een lekker drankje nuttigen.

De film zal beginnen bij zonsondergang rond 21.00 uur.

Adres: 1 – 5 Curtain Road, Shoreditch, Londen EC2A 3JX

Dak East Strafford:

Van 16 juni tot en met vrijdag 31 juli 2015 worden er op deze locatie in de buitenlucht een verscheidenheid van klassieke en moderne films gedraaid, zoals Bridget Jones’s Diary, Top Gun, Ex Machina, Jaws, Back to the Future en An American Werewolf in London.

Vanuit je luie stoel kun je met de draadloze koptelefoon op naar je favoriete film op het grote scherm kijken. De kassa opent 1 uur voor de voorstelling. Het dak is dinsdag tot en met vrijdag vanaf 17.00 uur geopend en zaterdags vanaf 12.00 uur geopend.

Het is hier tevens mogelijk om heerlijk te eten of een lekker drankje te bestellen en van het panoramische uitzicht over Londen te genieten.

Alle voorstellingen beginnen bij zonsondergang (ongeveer 21.00 uur.)

Adres: Roof East, Floor 7 & 8, Stratford multi storey car park, Great Eastern Way, London E15 1 XE

Roof Gardens Kensington:

Op deze locatie is het openluchttheater alleen op maandag 22 juni en zondag 28 juni. Op 22 juni draait hier de film Whiplash en op 28 juni draait de film Wild. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur en de film begint om ongeveer 20.30 uur. De tickets zijn inclusief een heerlijke snack van de BBQ.

Er wordt geadviseerd om vroeg genoeg te komen zodat je tijd genoeg hebt om te genieten van je snack en nog even rond te dwalen in de tuinen van Kensington voordat de film op het dak gaat beginnen.

De prijs voor deze film inclusief BBQ is £ 22 per persoon (leeftijd 18+)

Adres: Roof Gardens Kensington, 99 Kensington High Street, Knsington, Londen W8 5SA

Luna Cinema

Luna Cinema heeft zijn openluchtbioscopen op verschillende locaties in Londen, onder meer zijn ze te vinden op Alexandra Palace, Battersea Park, Brockwell Lido, Hampton Court Palace, Kensington Palace, Swanley Park, Highfield Park, Crystal Palace Park, Kew Gardens, Greenwich Park, Ascot Racecourt, Leeds Castle.

Op diverse plaatsen worden vanaf 1 juli tot en met 20 augustus klassieke films op de grote screens in de buitenlucht getoond. Films zoals Pretty Woman, Top Gun, Grease, The Grand Budapest Hotel, Dirty Dancing en Mamma Mia! worden er gedraaid.

Prijzen tickets:
Volwassenen 14,50
Kinderen (3 – 15 jaar) 9,00
Plaats: diversen

Backyard Cinema

Backyard Cinema is gastheer van de buitenbioscoop op de beroemde Camben Lock Market. Vanaf 16 juli tot en met 5 september 2015 kun je hier iedere donderdagavond zittend genieten van de film die te zien is op het grote filmdoek vanuit je luie ligstoel, reuze tweepersoons zitzak of kussen. Wil je wat eten of drinken, er is een “Brewdog Bar” en een “Honest Burgers Barbecue”.

Er is een breed scala aan films die getoond worden, onder The Matrix, The Bleus Brothers, Pulp Fiction, The Lego Movie, Spinal Tap en Spiderman. Je kunt van de film genieten in combinatie met je bezoek aan de Cambden Summer Night Market, die gratis zijn voor het publiek.

Plaats: Camben Market

The Nomad Cinema

The Nomad Cinema is op diverse plaatsen in Londen in de periode 21 juni t/m 30 september. Deze openluchtbioscoop bevindt zich soms op ongewone locaties, zo wordt er op dinsdag 8 september en woensdag 9 september een film gedraaid op de begraafplaats: Brompton Cemetry.

Voorbeelden van andere plaatsen die door Nomad Cinema worden gebruikt voor hun buitenbioscoop zijn onder andere Coram Secret Garden, Royal Academy of Arts, Brown Hart Gardens, Fulham Palace, Wilton Crescent Garden en Queen’s Park. Alle winst gaat naar het goede doel.

The Floating Cinema

De Floating Cinema is dit jaar on tour. De tour start op 4 juni in Londen. Op Brentford Dock in Hounslow zal de boot van 4 tot 6 juni aanmeren alvorens hij zijn tocht naar Bristol gaat beginnen.

Op 2 augustus komt de drijvende bioscoop weer terug op dezelfde plaats in Londen.

Royal Opera House BP Big Screens

BP Big Screens brengt 3 producties vanaf het podium van het Royal Opera House op het grote scherm van Trafalgar Square. Daar kunnen zo’n 10.000 mensen genieten van opera en ballet van het royal Opera House en het Koninklijk Ballet.

Op woensdag 10 juni is de meest romantische opera van Puccini: La Bohème te zien. Op vrijdag 3 juli is Mozart’s complexe en donkere komedie “Don Giovanni” te zien. En als laatste is op dinsdag 22 september het Koninkijke Ballet met het hartverscheurende stuk Romeo en Julia te zien. Dit alles is allemaal gratis te bewonderen.

Plaats: Trafalgar Square, Westminster, London WC2N 5DN

Hot Tube Cinema

Als je naar de Hot Tube Cinema wilt kun je het beste je zwemtenue aan doen. Je springt hier in een van de dertig warme bubbelbaden (zespersoons) en zittend in het water samen met je vrienden genieten onder het genot van een hapje en een drankje van een klassieke film.

Deze manier van film kijken heeft een beperkt aantal plaatsen en is snel uitverkocht. (Helaas, de Hot Tub Cinema is ondertussen al voorbij)

Kew the Movies

Kew the Movies wordt geproduceerd in samenwerking met The Luna Cinema. De openluchtbioscoop in Kew vindt plaats op woensdag 22 en donderdag 23 juli en op donderdag 3 september en vrijdag 4 september plaats in de weelderige omgeving en tegen de prachtige achtergrond van Kew Palace.

Bij Wakehurst Place vindt de openluchtbioscoop plaats op vrijdag 11 september en zaterdag 12 september op het croquet grasveld met uitzicht op de elegante Mansion. De films Grand Budapest Hotel, Back to the Future, Casablanca en Mamma Mia zullen er draaien.

Adres: Kew Palace, Richmond, Surrey TW9 3AB
Wakehurst Place, Ardingly, Haywards Heath, West Sussex, RH17 6TN

The Scoop

The Scoop is een openlucht amfitheater in de buurt van het stadhuis. Aan het einde van zomer in de maand september draait The Scoop vier weken lang op elke woensdag, donderdag en vrijdag gratis films in het open lucht amfitheater. Aanvang 19.30 uur.

Er worden diverse films getoond, zoals The Truman Show, Raiders of the Lost Ark, Mandela – The Long walk to Freedom en RUSH.

Adres: More London Riverside, tussen London Bridge en de Tower Bridge, Londen SE1 2DB

Bekijk ook

Head of the River Race op 29 maart 2015

De Head of the River Race (HoRR) is een lange afstand roeiwedstrijd en wordt ieder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *