British Museum

British MuseumHet British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk.

Het is een fantastisch museum over de culturele geschiedenis van de hele wereld.

Ieder jaar bezoeken ongeveer 5 miljoen mensen het British Museum dat een uitgebreide collectie oudheden en uitzonderlijke kunstvoorwerpen bezit.

De collectie van het British Museum wordt als een van de grootste ter wereld beschouwd.

Collectie British Museum

Voorwerpen uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Europa en het Pacific-gebied, alles is in het museum te vinden. Op dit moment herbergt het museum ongeveer 13 miljoen objecten, de meeste hiervan zitten echter in een depot.

In het museum zelf kun je onder andere boeken, Egyptische reliëfs, tekeningen, prenten, Griekse en Romeinse oudheden, beeldhouwwerken, sieraden, munten en voorwerpen uit de brons- en steentijd bewonderen.

De beroemde Steen van Rosetta is een van de hoogtepunten uit het museum en het oudste voorwerpen zijn stenen werktuigen uit de Oldowaanse periode (1.600.00 tot 700.000 voor Christus).

Video British Museum

Met onderstaande video kun je een goede indruk krijgen van het British Museum.

Geschiedenis British Museum

Het British Museum is begonnen als een verzamelplek waar Sir Hans Sloane zijn collectie van voorwerpen kon tentoonstellen. In heel Sir Hans Sloane zijn leven heeft hij meer dan 71.000 historische voorwerpen verzameld.

Na zijn overlijden liet hij zijn grote verzameling na aan Koning George II, voor de natie, in ruil voor 20.000 pond voor zijn erfgenamen. Om de verzameling voor de natie te kunnen bewaren bekrachtigde het parlement in 1753 de British Museum Act.

De verzameling werd ondergebracht in Montagu House, Gebouwd door P. Puget in 1686 en in 1759 werd het museum officieel geopend.

De collectie werd telkens verder en verder uitgebreid dankzij geschenken en door aankopen. Koning George III schonk bijvoorbeeld in 1802, naast de Steen van Rosetta, belangrijke Egyptische oudheden en het parlement besloot in 1816 om de beeldencollectie van Lord Elgin te kopen.

Na verloop van tijd barstte het Montagu house uit zijn voegen. In 1823 werd het huidige neoclassicistische museumgebouw ontwerpen (1823-1847) door Sir Robert Smirke.

In 1854 werd, volgens een ontwerp van Sir Robert Smirke zijn broer Sydney, de ronde Reading room van de bibliotheek gebouwd, met een van de grootste koepels ter wereld. De Birtish Library is in de tussentijd losgemaakt van het British Museum, maar er werd besloten om de Reading Room te behouden, te renoveren en beschikbaar te stellen voor het algemene publiek.

Bezoekersinformatie British Museum

Het British Museum heeft verschillende afdelingen met kunst uit allerlei verschillende landen en werelddelen. De afdelingen zijn:

  • Afrika, Australië en Amerika
  • Egypte en Soedan
  • Azië
  • Munten en Medailles
  • Behoud en Wetenschappelijk Onderzoek
  • Midden Oosten
  • Prehistorie en Europa
  • Prenten en tekeningen

Entreeprijs
Het British Museum is gratis te bezoeken.

Openingstijden British Museum
Zaterdag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. (behalve op goede vrijdag, 13 maart 2013)

Adres
British Museum, Great Russell Street, London, WC1B 3DG

Metrostations
Tottenham Court Road (500m)
Holborn (500m)
Russell Square (800m)
Goodge Street (800m)

Mobiliteitsbeperking
Het is mogelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking om het British Museum te bezoeken. De Great Russel Street ingang heeft 12 traptreden, aan beide kanten van de treden zijn zelf bedienbare liften. Bij de Montague Place ingang hoef je geen trap op.

De meerderheid van de galeries en alle speciale tentoonstellingen zijn volledig toegankelijk. Gratis plattegronden zijn beschikbaar in de Great Court, hierop kun je zien waar de liften en galeries zijn.

Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn toegestaan in het British Museum. Er zijn waterbakken voor de hond beschikbaar, je kunt hiernaar vragen aan de informatie balie in de Great Court.

Bekijk ook

Cutty Sark

Cutty Sark

’s Werelds enige overgebleven theeklipper Cutty Sark is een Brits schip dat gebouwd werd in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *