Activiteiten in Londen in de maand juli

Net als in de maand juni zijn er in de maand juli ook weer allerlei leuke activiteiten gestart in Londen. Benieuwd welke activiteiten je in Londen in de maand juli kunt bezoeken? Je leest het hieronder in dit artikel.

1 juli – 31 juli – Waterloo Food Festival
Het Waterloo Food Festival is een gastronomisch festival gedurende de maand juli. Er zijn diverse evenementen, proeverijen en demonstraties waaronder een Outdoor Coctail Making & proeverij, een Taste of Cuba – proeverij, een Foodie kwis, in-house evenementen, foodie kortingen en nog veel meer.

Het evenement is geheel gratis.

Plaats: District Waterloo, Londen

2 juli – 18 oktober 2015 Audrey Hepburn: Portraits of an Icon – National Gallery
Een boeiende fototentoonstelling over het leven van de legendarische actrice en mode-icoon Audrey Hepburn (1929 – 1993) is van 2 juli tot en met 18 oktober 2015 te vinden in de National Gallery.

Er zijn foto’s te zien die gemaakt zijn door bekende fotografen zoals Bert Hardy, Irving Penn, Cecil Beaton, Norman Parkinson, Erwin Blumenfeld, Terry O’Neil en Cecil Beaton.

Naast de bekende beelden zullen er ook persoonlijke foto’s te zien zijn. Deze foto’s zijn door haar zonen voor deze tentoonstelling uitgeleend.

Plaats: Trafalgar Square, London WC2N 5DN.

10 – 12 juli 2015 Hyper Japan
Hyper Japan is een jaarlijks terugkerend evenement in Londen. Op dit evenement kun je kennis maken met de Japanse cultuur, keuken, mode en entertainment.

Voor dit evenement dien je tickets te kopen.

Plaats: The O2, Peninsula Square, Londen SE10 0DX.

11 juli – 31 augustus Beach East
Van 11 juli tot en met 31 augustus zal er in het Queen Elizabeth Olympic Park over een uitgestrekt gebied van 2200 vierkante meter een zandstrand zijn met daarbij een heus plonsbad voor de peuters.

Duizend ton zand verandert Stratford Waterfront, gelegen naast het voormalige Olympische Stadion, in het grootste stedelijke strand van Engeland.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur en de toegang is gratis.

Plaats: Queen Elizabeth Olympic Park – Stratford Waterfront (naast Westfield E15 2DU)

12 juli – 13 september – Sensational Butterflies in het Natural History Museum
Sensational Butterflies in het Natural History Museum is een zeldzame kans om tussen vlinders, rupsen en motten te bekijken die uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika komen. Bewonder de levenscycli van deze dieren.

Er zijn ook interactieve displays, verrassende vlinderfeiten, workshops en deskundigen spreken hoe je vlinders in je eigen tuin kunt krijgen.

Voor de tentoonstelling dien je een ticket te kopen, maar kinderen onder de vier jaar mogen gratis mee naar binnen.

Plaats: Natural History Museum, East Lawn, Exhibition Road, Kensington, Londen SW7 5BD.

17 juli – 23 augustus – Cambden Beach – Roundhouse
Cambden Beach, een 900 vierkante meter groot strand, omringd door palmbomen, strandhuisjes en parasols brengt je geest naar de kust.

Tijdens dit speciale evenement kun je je ontspannen in een van de ligstoelen, sportief bezig zijn op de tafeltennistafel, jeu de boules of badminton. Er zijn ook eettentjes waar je wat kunt eten en drinken of een heerlijk ijsje kunt nemen.

Openingstijden: maandag van 17.00 – 23.00 uur en dinsdag tot en met zaterdag 12.00 – 23.00 uur. De toegang is gratis

Plaats: Cambden Beach – Roundhouse, Chalk Farm Road, Londen NW1 8EH.

17 – 18 juli 2015 Lovebox
Lovebox Festival is een tweedaags muziekfestival welke sinds 2002 wordt gehouden in Victoria Park in Londen. Er treden op dit festival bekende artiesten en dj’s op. Daarnaast zullen ook aankomende artiesten op dit festival te zien en te horen zijn.

Dit jaar zijn er optredens zijn van Snoop Dogg, Rudimental, Groove Armada, Little Dragon, Hot Chip, Annie Mac, Cypres Hill, Mark Ronson, Elly Eyre, Danny Brown, en vele anderen.

Voor dit evenement dien je tickets te kopen.

Plaats: Victoria Park, Grove Road, Bow, Londen E3 5TB.

17 juli – 12 september 2015 BBC Proms 2015
The BBC Proms is het jaarlijks terugkerende grootste muziekfestival voor klassieke muziek. Dit jaar vindt het muziekfestival plaats van 17 juli tot en met 12 september. Twee maanden lang zullen er met name in de Royal Albert Hall concerten zijn te beluisteren.

Verder zijn er een serie kamermuziekconcerten in Cadogan Hall en op de laatste avond van de Proms is er Proms in The Park in Hyde Park en Last Night of the Proms in The Royal Albert Hall.

Dit jaar heeft de piano een hoofdrol. Er zullen vijf pianoconcerten van Prokofiev worden uitgevoerd door Alexei Volodin, Sergei Babayan en Daniil Trifonov. De pianist Leif Ove Andsnes en het Mahler Chamber Orchestra zullen zich richten op Beethovens pianoconcerten.

Het late pianowerk van Mozart wordt gespeeld door Maria Joäo Pires, Elisabeth Leonskaja en Katia en Marielle Labéque. Er is verder natuurlijk nog veel meer te beluisteren en naast de concerten zijn er ook educatieve evenementen en evenementen speciaal voor kinderen.

Voor de meeste evenementen heb je tickets nodig maar er zijn ook gratis evenementen bij.

Plaats: diversen.

19 juli 2015 Citadel Festival – Victoria Park
Citadel Festival is een nieuw eendaags festival in het Victoria Park. Op dit festival treden onder andere Bobmbay Bicycle Club, Kurt Vile, Nenek Cherry, Ben Howard, Roots Manuva op.

Voor dit evenement heb je een ticket nodig en het is open vanaf 12.00 uur.

Plaats: Victoria Park, Grove Road, Bow, Londen E3 5TB.

25 juli – 27 september – Buckingham Palace zomeropening
In de periode van 25 juli tot en met 27 september is het mogelijk om de officiële Londense Residentie van de Koningin Buckingham Palace te bezoeken.

Tijdens de zomer opening is er altijd een speciale tentoonstelling. Dit jaar is de speciale tentoonstelling genaamd “A Royal Welcome” . De tentoonstelling richt zich op de pracht en praal van een officieel bezoek aan Buckingham Palace.

Je kunt tijdens deze zomer opening ook de rijkelijk ingerichte State Rooms bewonderen met daarin enige hoogtepunten uit de Royal Collection.

Een audio tour, ingeleid door ZKH de Prins van Wales (Prins Charles), neemt u mee door alle 19 State Rooms en de speciale tentoonstelling. Deze audiogidsen zijn in verschillende talen beschikbaar. Er is ook een interactieve familierondleiding en excursies voor dove en blinde bezoekers.

Naast het Engels en Frans meubilair, de marmeren zuilen, de prachtige tapijten en het damast behang, kun je schilderijen van Rembrandt, Rubens, Vermeer, Poussin en Canaletto zien. Verder kun je het prachtige Sèvres porselein bewonderen en een sculptuur van Canova en Chantry.

The Throne Room met daarin de tronen die worden gebruikt voor inhuldigingen en ceremoniële ontvangsten is een van de favorieten bij de bezoekers. Een ander hoogtepunt van de tour door Buckingham Palace is de prachtige bronzen trap, ontworpen door de architect John Nash.

Voor de toegang tot het paleis heb je tickets nodig (kinderen onder de vijf jaar zijn gratis).

Plaats: Buckingham Palace, Buckingham Palace Road, Londen SW1A 1AA

25 juli 2015 Eid
Eid is een islamitisch cultureel evenement wat gehouden wordt op Trafalgar Square. Ramadan begint met de waarneming van de maansikkel en duurt een maand. Wanneer de wassende maan zichtbaar is, begint aan het einde van de dag Eid-al-Fitr.

Eid-al-Fitr betekent letterlijk het Festival van Fast-Breaking. Hoogtepunten van het festival zijn een diversiteit aan heerlijke gerechten uit verschillende werelddelen. Verder is er live muziek en zijn er diverse leuke activiteiten voor kinderen.

Het evenement is gratis.

Plaats: Tefalgar Square, Westminster, London WC2N 5DN

25 – 26 juli 2015 – Archikids Festival
Het Archikids Festival is een jaarlijks terugkerend familie festival over architectuur. In dit weekend openen verschillende iconische gebouwen van Londen hun deuren om ouders met kinderen diverse activiteiten, zoals workshops, rondleidingen, wedstrijden en dergelijke aan te bieden om kinderen meer te weten te laten komen over architectuur.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 5 – 11 jaar. Openingstijden: beide dagen van 10.00 – 17.00 uur. Dit evenement is gratis.

Plaats: dit evenement is op vijf plaatsen in Londen, ze liggen op 10 minuten loopafstand van elkaar: 30 St. Mary Axe (The Gerkin); Broadgate City of London; 6 Bevis Marks; Aldgate en Guildhall.

Lopende evenementen:

Vorige maand zijn er meerdere evenementen gestart die ook deze maand nog aan de gang zijn. Het gaat om de volgende evenementen:

  • 26 juni – 5 juli 2015 Greenwich and Docklands International Festival
  • 30 juni – 5 juli 2015 Hampton Court Palace Flower Show
  • 22 juni – 10 juli 2015 City of London Festival
  • 29 juni – 12 juli 2015 Wimbledon Tennis Championship
  • 5 juni – 17 juli 2015 Sunset Safari in London Zoo
  • 8 juni – 16 augustus 2015 Royal Academy Summer Exhibition
  • 10 juni – 16 september 2015 Tentoonstelling Carsten Höller: Decision
  • 10 juni – 22 september 2015 Royal Opera Hous BP Big Screens 2015
  • 24 juni – 25 oktober 2015 Tate Britain tentoonstelling – Barbara Hepworth: Sculpture for a modern World.
  • 13 juni 2015 – 31 januari 2016 Victoria & Albert Museum – tentoonstelling Shoes: Pleasure and Pain

Wil je meer informatie over deze evenementen, dan kun je het artikel activiteiten in Londen in de maand juni bekijken.

Bekijk ook

Head of the River Race op 29 maart 2015

De Head of the River Race (HoRR) is een lange afstand roeiwedstrijd en wordt ieder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *