Bank of England Museum

Het Bank of England Museum is gehuisvest in de Bank of England. Het museum werd op 16 november 1988 door Koningin Elizabeth II geopend.

In het museum kom je als bezoeker van alles te weten over de bank.

Je wordt als het ware meegenomen door de geschiedenis van de Bank of Engeland sinds haar oprichting in 1694 tot haar rol die ze vandaag de dag speelt in onze moderne economie.

Wat is er te zien in het Bank of England Museum

In het museum kan je als bezoeker alles te weten komen over de geschiedenis van de Bank of England, het financiële systeem, informatie over de valuta, etc.

Er is verder een divers collectie te zien van boeken, historische documenten, zilver, prenten, schilderijen, een unieke collectie bankbiljetten, munten en foto’s van de bank.

In het museum worden goudstaven bewaard, zowel de moderne goudstaven als de goudstaven uit de oudheid zijn hier te vinden en te bewonderen.

Een van de hoogtepunten voor de bezoekers in het museum is het aanraken en proberen op te tillen van een bar goud.

Je kunt een video over goud bekijken. Deze video is gemaakt door de Engelse komiek, schrijver, acteur en presentator Stephen Fry.

Er zijn veel displays en interactieve activiteiten niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Hierdoor is een bezoek aan het museum ook een leuke ervaring voor kinderen.

Tijdens de restauratie van de bank in 1930 zijn er mozaïeken en Romeins aardewerk ontdekt. Deze voorwerpen zijn nu in het museum te bewonderen.

Verder zijn er historische documenten van wereldberoemde klanten zoals George Washington, de hertogin van Marlborough en Horatio Nelson. En er staan levensgrote beelden van William Pitt en  Henry Fox.

Ook attributen die gebruikt zijn om de bank te verdedigen zoals snoeken en musketten zijn in het museum te zien en natuurlijk kun je alles leren over het bankbiljet, van ontwerp tot productie.

Het Bank of England museum is niet zo heel groot, maar er is genoeg te doen zodat je er toch gauw zo’n 2 uur kunt rondbrengen.

Toegangsprijs en Openingstijden:
De entree voor het Bank of England museum is geheel gratis.

Het museum is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend en in het weekend is het museum gesloten.

Adres:
Het Bank of England Museum is gelegen aan:
Bartholomew Lane
Londen, EC2R 8AH

Bekijk ook

25 beste musea en galeries in Londen

Top 25 gratis musea en galeries in Londen

Londen is goed in het laten zien van cultuur. Meer dan 300 galeries en musea …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *