Activiteiten in Londen in de maand juni

In Londen zijn door heel het jaar heen allerlei verschillende activiteiten en juni is uiteraard geen uitzondering.

Hieronder volgt een overzicht met diverse activiteiten in Londen waar je aan kunt deelnemen om er een extra leuke trip of vakantie van te maken.

Sunset Safari in London Zoo (5 juni – 17 juli)
Van 5 juni tot en met 17 juli 2015 opent de London Zoo iedere vrijdag van 18.00 – 22.00 uur haar deuren voor “Sunset Safari”.

Je kunt op deze manier kennis maken met de magie van de dierentuin tijdens het vallen van de avond, zien hoe meer dan 750 diersoorten uit de hele wereld zich settelen in de schemering.

Plaats: Regent’s Park, London NW1 4RY

Royal Academy Summer Exhibition(8 juni – 16 augustus)
Deze tentoonstelling is voor het eerst gehouden in 1769. De Royal Academy Summer Exhibition is uitgegroeid tot de grootste reguliere hedendaagse kunsttentoonstelling van de wereld.

Het is een indrukwekkende tentoonstelling die een uitstekende dwarsdoorsnede van de hedendaagse kunst weergeeft. Meer dan 12.000 stukken van relatief onbekende kunstenaars tot beroemde kunstenaars en leden van de Royal Academy zijn voor de bezoeker te bewonderen. De meerderheid van het werk is ook te koop.

Lord Burlington’s spectaculaire Londense paleis is de thuisbasis van onder andere de Royal Academy of Arts en herbergt ook deze tentoonstelling.

Plaats: Royal Academy of Arts, Burling House, Mayfair, Londen W1J 0BD

Royal Opera Hous BP Big Screens 2015 (10 juni – 22 september)
Deze zomer kun je gratis in de buitenlucht genieten van opera en ballet van het Royal Opera House op het grote scherm op Trafalgar Square.

Er zullen live-relais zijn van de opera’s “La Bohème” en “Don Giovanni” en het hartverscheurende ballet “Romeo en Julia” door het Koninklijk Ballet.

Plaats: Bow St, London WC2E 9DD

Tentoonstelling Carsten Höller: Decision (10 juni – 16 september)
Decision is een interactieve tentoonstelling van de kunstenaar Carsten Höller. De bezoeker krijgt te maken met een reeks van experimentele omgevingen, waarnemingen en besluitvormingen.

Er zullen meerdere keuzes moeten worden gemaakt door jou als bezoeker. Zo begint de tentoonstelling met een eerste keuze, je moet kiezen welke van de twee verschillende ingangen je neemt. Achter iedere ingang ligt een aparte routes. Je wordt verder ook ook uitgenodigd om een pil te consumeren waarvan de inhoud onbekend is.

Decision biedt bezoekers de kans om de wereld op zijn kop te zien, te zweven boven het verkeer van Londen in een vliegende machine en nog veel meer. Zo staan er ook nog desoriënterende objecten en installaties.

Het doel van de tentoonstelling Decision is om de bezoeker voortdurend te laten nadenken over de keuzes en beslissingen die zij maken. De tentoonstelling eindigt op het dak van Hayward Gallery. Hier moet je als bezoeker de laatste keuze maken hoe je tentoonstelling zal verlaten. Je kunt de tentoonstelling op spectaculaire wijze verlaten door middel van twee grote glijbanen aan de buitenzijde van de Hayward Gallery.

Deze tentoonstelling nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan een verscheidenheid van fysieke ervaringen waardoor de tentoonstelling niet voor iedereen toegankelijk zal zijn. Het is dus verstandig om van te voren te bekijken naar de beperkingen.

Plaats: Southbank Centre, Belvedere Road, London SE1 8XX

Giffords Circus – Chiswick House (11 juni – 24 juni)
Voor het eerst sinds tien jaar zal in Londen het Giffords Circus te zien zijn met “Moon Songs”. Er zullen 24 voorstellingen worden gegeven in Chiswick Houses & Gardens.

Gifford Circus is eigenzinnig en experimenteert met circusvorm, theater, opera dans en poppenspel in een 90 minuten durende voorstelling. Ze hebben een live-orkest, clowns, acrobaten, paarden, handgemaakte kostuums en een geliefde gans.

Na afloop kun je een culinaire ervaring beleven in Circus Sauce, het restaurant dat met het circus meereist.

Plaats: Chiswick House and Gardens, Burlington Lane, Chiswick, London W4 2RP.

Hampton Court Palace Festival (11 juni – 23 juni)
Tegen het spectaculaire decor van de prachtige Tudor binnenplaats van Hampton Court Palace zullen tijdens dit festival acts van wereldklasse te horen en te zien zijn.

Artiesten die optreden zijn op 11 en 12 juni Jools Holland, op 13 juni is er Fanfare en vuurwerk met The Royal Philharmonica Concert Orchestra, op 14 juni John Wilson & The John Wilsom Orchestra, op 16 en 18 juni Paloma Faith, op 17 juni een Double-bill van Comedy, op 19 juni Alfie Boe, op 20 juni Peter Andre en op 23 juni Burt Bacharach.

De entourage van Hampton Court Palace voegt iets unieks en speciaals toe aan de festival ervaring. Sommige shows zijn al uitverkocht.

Plaats: East Molesey, Surrey KT8 9AU

Tentoonstelling Shoes: Pleasure and Pain (13 juni 2015 – 31 januari 2016)
De tentoonstelling Shoes: Pleasure and Pain in het Victoria & Albert Museum zal de bezoeker laten kennismaken met de uitersten in schoeisel.

Er worden zo’n 200 paar schoenen tentoongesteld, variërend van een sandaal van zuiver bladgoud afkomstig uit het oude Egypte tot de meest excentrieke ontwerpen van hedendaagse makers.

Plaats: Cromwell Road, London SW7 2RL

Taste of London (17 juni – 21 juni)
Tijdens Taste of London wordt Regent’s Park omgetoverd tot een foodie wonderland. Veertig van Londens beste restaurants laten je kennismaken met hun culinaire hoogstandjes. Dit jaar is het thema “smaken van de wereld”.

Naast het proeven van lekkere gerechten kunnen je ook naar kookdemonstraties kijken en deelnemen aan interactieve masterclasses. Er wordt natuurlijk ook aan de drank gedacht. De beste wijn en biermakers helpen je graag een handje bij het maken van een keuze tussen alle verschillende drankjes.

Er zijn verschillende tickets te verkrijgen om met de diverse evenementen mee te doen.

Plaats: Regents Park, London NW1 4NR

British Summer Time in Hyde Park (18 juni – 27 juni)
Het British Summer Time wordt gehouden in Hyde Park. Diverse artiesten zullen op dit evenement optreden. Zo zullen op 18 juni The Strokes optreden, op 20 juni Blur, op 21 juni Kylie en op vrijdag 26 juni The Who.

Plaats: Hyde Park

Olympia Art and Antiques Fair – Olympia London (18 juni – 28 juni)
Voor de 43ste keer vindt de Olympia International Art & Antiques Fair plaats in het iconische Kensington Olympia Exhibition Centre in Londen.

Het is een van de meest prestigieuze en gevestigde beurzen in het Verenigd Koninkrijk die jaarlijks meer dan 30000 internationale bezoekers trekt.

Op de beurs is een ruime keuze van hoge kwaliteit kunst, antiek, meubels en verzamelobjecten tentoongesteld door ’s werelds best gespecialiseerde dealers..

Plaats: Hammersmith Road, Kensington, London W14 8UX

West End LIVE (20 juni – 21 juni)
West End live is een jaarlijks terugkomend evenement in juni waar je gratis optredens van live bands, musicals, dans, drama van diverse West End Shows kunt zien.

Het is in zijn soort een uniek festival, wat nergens anders ter wereld is.

Dit evenement vindt plaats op: Travalgar Square.

Father’s Day in London (21 juni)
Ook in Engeland kennen ze vaderdag en wordt het gevierd.

City of London Festival (22 juni – 10 juli)
Het City of London Festival is een vooraanstaand jaarlijks Brits kunstevenement. Voor drie weken is er bij veel bekende monumenten en parken een uitgebreid artistiek programma. Je kunt er kan kennismaken met klassieke muziek, dans, jazz, straattheater, beeldende kunst, film, wandelingen en lezingen.

Deels is dit festival gratis en deels heb je een ticket voor nodig.

Plaats: op diverse plaatsen in Londen.

Glastonbury Festival (24 juni – 28 juni)
Glastonbury Festival is een groot feest van muziek op het terrein van Pilton Farm. Over meer dan 100 podia kunnen de toeschouwers zich vermaken met allerlei genres van muziek, podiumkunsten, cabaret, circus, poëzie etc.

Glastonbury trekt altijd een grote verscheidenheid van artiesten aan. Dit jaar zijn er onder andere Foo Fighters, Kanye West, The Who, Florence & The Machine, Lionel Richie en nog vele anderen te bewonderen. De tickets zijn helaas al uitverkocht.

Plaats: Worthy Farm, Pilton, Stephenton Mallet, Sommerset.

Tate Britain tentoonstelling – Barbara Hepworth: Sculpture for a modern World (24 juni – 25 oktober)
In deze eerste grote Barbara Hepworth tentoonstelling in Londen zijn een aantal van haar belangrijkste beeldhouwwerken in hout, steen en brons te zien naast nog zelden getoonde andere werken.

Plaats:  Millbank, London SW1P 4RG

Greenwich and Docklands International Festival (26 juni – 5 juli)
Greenwich and Docklands Festival is het grootste festival van Londen waar je gratis van outdoor podiumkunsten kunt genieten.

Je kunt tijdens dit 10-daagse evenement, dat plaats vindt in heel Oost (Tower Hamlets) en Zuid-Oost Londen (Greenwich), genieten van meer dan 100 optredens van theater, dans en straatkunsten.

Pride in London (27 juni 2015)
De Pride Parade is het hoogtepunt van een week durende Pride-Festival in Londen. De route gaat van Bakerstreet naar Whitehall via Oxford Street, Regent Street, Piccadilly circus, Lower Regent Street, Pall Mall en Tafalgar Square.

Op Trafalgar Square zijn veel live optredens en toespraken. ’s Nachts zijn in in de vele pubs, bars en clubs in Soho feesten en evenementen.

FIA Formula E Championship – Battersea Park (27 juni en 28 juni)
De Formule E is een autosportklasse georganiseerd door de FIA, welke enkel elektrische auto’s bevat. In het seizoen 2014-2015 wordt het eerste kampioenschap gehouden. De finale van dit eerste seizoen wordt gereden in Londen.

In Battersea Park is een 3 km. parcours aangelegd. Voor de finale worden op zaterdag 27 en op zondag 28 juni twee afzonderlijke races gereden.

Korte uitleg van de races:
Er zullen 10 teams, 20 coureurs en 40 auto’s deelnemen en elk team heeft 2 coureurs en 4 auto’s. De races worden gehouden in 10 steden over de hele wereld en de racecircuits zullen een lengte hebben van 2,5 – 3 kilometer. Bij een pitstop zal van auto verwisseld worden.

Races zullen 45 minuten duren. De auto’s zullen accelereren van 0 naar 100 km/h in 3 seconden met een maximumsnelheid van 200 km/h.

Plaats: Battersea Park, London SW11 4NJ

Wimbledon Tennis Championship (29 juni – 12 juli)
Wimbledon Tennis Championship, beter bekend als Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld. De eerste wedstrijd werd gehouden in 1877.

Wimbledon is onderdeel van de vier Grand Slam toernooien en wordt beschouwd als het meest prestigieuze grandslamtoernooi. Wimbledon is het grootste grastoernooi van de wereld en er is het hoogste bedrag aan prijzengeld te winnen van alle tennistoernooien.

Het is een toernooi met traditie, de spelers zijn verplicht om in het wit gekleed te gaan en Wimbledon heeft een eigen plaatsingssysteem voor de spelers, welke gebaseerd is op de prestaties op gras, gekoppeld aan de ATP-ranking.

Sinds 1 april 2006 is er ook een tennismuseum waar je op touchscreens historische archiefbeelden van wedstrijden kunt bekijken, rackets en kleding van beroemde tennisspelers kunt bewonderen en je jezelf midden op het Centre Court kunt wanen in de filmzaal.

Dit museum is het hele jaar geopend.

Plaats: Church Rd, Wimbledon, London SW19 5AE

Hampton Court Palace Flower Show (30 juni – 5 juli)
Hampton Court Palace Flower Show is ´s werelds grootste jaarlijkse bloemententoonstelling.

Je kunt niet alleen genieten van een prachtige bloemenpracht en tuindesign, maar je kunt ook praktische tips krijgen over tuinieren, veel inspiratie opdoen, meer te weten komen over het kweken van je eigen groente en fruit en er is een winkel voor tuinproducten.

Plaats: East Molesey, Surrey KT8 9AU

Bekijk ook

Head of the River Race op 29 maart 2015

De Head of the River Race (HoRR) is een lange afstand roeiwedstrijd en wordt ieder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *