National Gallery

National Gallery in Londen is een museum dat helemaal gericht is op schilderkunst. Het museum is in 1824 opgericht en heeft door de jaren heen een geweldige schilderijen collectie verzameld.

Uit cijfers van “The Art Newspaper” blijkt dat in 2013 de National Gallery op de 4e plek staat van meest bezochte kunst musea in de Wereld. Alleen Musée du Louvre, het British Museum en het Metropolitan Museum of Art hebben in 2013 meer bezoekers gekregen.

National Gallery Londen
Foto door: Cristian Bortes

Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw dat de oorlogen heeft overleefd en dat diverse malen is uitgebreid en gerenoveerd om voldoende ruimte voor de collectie te houden en bij de tijd te blijven. Het gebouw waar het museum in is gevestigd heeft momenteel een vloeroppervlakte van 46.394 vierkante meter. Dit zijn ongeveer zes voetbalvelden.

De National Gallery is tevens een populaire filmlocatie. Zo kun je onder andere Daniel Craig en Ben Whishaw zien in de National Gallery in de James Bond-film “Skyfall”.

National Gallery Collectie

De National Gallery heeft een prachtige collectie schilderkunst waarvan het grootste gedeelte afkomstig is uit Europa. De collectie bestaat uit meer dan 2300 schilderijen en de kunstwerken dateren uit het midden van de 13e eeuw tot en met de vroege 20e eeuw.

Het museum heeft verschillende beroemde schilderijen aan de muur hangen. Zo kun je onder andere de Zonnebloemen van Vincent van Gogh zien en zijn er ook schilderijen te bewonderen van Rembrandt, Jan van Eyck, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Johannes Vermeer, Botticelli, Turner, Renoir, en van nog veel meer grote kunstschilders.

Je kunt dus wel zeggen dat alle belangrijke tradities uit de West-Europese schilderkunst vertegenwoordigd zijn in dit museum.

Bezoekersinformatie National Gallery

Wanneer je graag wilt kijken naar schilderkunst, dan moet je zeker de National Gallery bezoeken als je een keer in Londen bent. Wil je weten wat je allemaal kunt verwachten? Je kunt op de website van de National Gallery een virtuele tour volgen door 18 kamers van het museum.

Wanneer je in de National Gallery bent en behoefte hebt aan een rondleiding zijn hier voldoende mogelijkheden voor. Zo zijn dagelijks twee à drie keer per dag rondleidingen van 60 minuten waarbij gestopt wordt bij meerdere prachtige schilderijen.

Tevens is er van maandag tot en met vrijdag elke dag om 16:00 een gids die over een bepaald schilderij praat. Het schilderij waar het om gaat verschilt per dag.

Voor families met kinderen zijn ook aparte familieroutes te volgen. Je kunt de familieroute thuis al downloaden van de website van de National Gallery en uitprinten.

Openingstijden

De National Gallery is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Op vrijdag is de openingstijd wat langer, het museum is dan van 10:00 tot 21:00 uur open.

Entreeprijzen

Veel musea in Engeland zijn gratis en ook de National Gallery is volledig gratis te bezichtigen.

Voor speciale tentoonstellingen kan het wel zijn dat je entreegeld moet betalen om de tentoonstelling te bekijken.

Adres

Het adres van de National Gallery is: Trafalgar Square, London WC2N 5DN.

Metrostation in de buurt

Er zijn meerdere metrostations dicht in de buurt van de National Gallery. Het dichtstbijzijnde metrostation is Leicester Square Tube Station, ongeveer 200 meter van het museum vandaan.

Verder heb je ook nog het metrostation Charing Cross Tube Station op 250 meter en Embankment Underground Station op ongeveer 500 meter van het museum vandaan.

Mobiliteitsbeperking

De National Gallery is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn vier ingangen waar je eenvoudig naar binnen kunt gaan, namelijk the Getty, Sainsury Wing, National Café en Pigott Education Centre.

Bekijk ook

Cutty Sark

Cutty Sark

’s Werelds enige overgebleven theeklipper Cutty Sark is een Brits schip dat gebouwd werd in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *