Alfred Hitchcock: Mozaïeken, beeld en London Locations Walk

Voor de filmliefhebbers en vooral degene die een fan zijn van de Alfred Hitchcock films is het vast leuk om een bezoek te brengen aan de diverse bezienswaardigheden die over Alfred Hitchcock en zijn werk gaan.

In Londen kun je de Alfred Hitchcock mozaïeken bewonderen, een gigantische sculptuur van het hoofd van Alfred Hitchcock zien en de “Alfred Hitchcock London Locations Walk” lopen.

Alfred Hitchcock Mozaïeken

Ter ere van de honderdste verjaardag van Filmregisseur Alfred Hitchcock (geboren op 13 augustus 1899 in Leytonstone) is er door de Londense wijk Borough of Waltham Forest opdracht gegeven aan Greenwich Mural Workshop om een serie mozaïeken over het leven en werk van Alfred Hitchcock te maken. De mozaïeken werden op 3 mei 2001 onthult.

Deze mozaïeken zijn te vinden aan de wanden in Leytonstone metrostation in Oost-Londen. De mozaïeken verbeelden onder andere taferelen uit 14 films van Alfred Hitchcock.

In het totaal zijn er 17 mozaïeken te bewonderen en bij elke mozaïek staat informatie over de afbeelding.

Alfred Hitchcock komt zelf op 3 van de mozaïeken van voor. Op de ene staat hij afgebeeld als kind, zittend op een paard voor de winkel van zijn vader. Op een ander mozaïek staat Hitchcock terwijl hij aan het werk is als filmregiseur en er is een mozaïek waarop een zeer relaxte flamboyante Alfred Hitchcock is afgebeeld samen met Marlene Dietrich.

De andere 14 mozaïeken geven, zeker voor de Hichcock fan, herkenbare scenes uit de volgende films weer:

 • Pleasure Garden
 • Number 17
 • Stranger on a Train
 • Psycho
 • Vertigo
 • Suspicion
 • The Skin Game
 • North by Northwest
 • Saboteur
 • The Birds
 • To Catch a Thief
 • Rear Windows
 • The Wrong Man
 • Rebecca

Adres Mozaïeken:
Metro – Leytonstone (Central Line)
Leytonstone metrostation, Church Lane, Leytonstone, Londen E11 1HE

Sculptuur van Alfred Hitchcock

Bij de Gainsborough Studio’s, waar Alfred Hitchcock zijn filmcarrière begon, wordt hij sinds 2003 op een permanente manier geëerd met een gigantisch groot beeld van zijn hoofd.

Dit beeld is gemaakt door de Britse schilder en beeldhouwer Antony Donaldson.

Adres:
Gainsborough Studio
New North Road
Oost-Londen

Alfred Hitchcock London Locations Walk

Als je een Hitchcock fan ben is het zeker ook de moeite waard om de “Alfred Hitchcock London Locations Walk” met Sandra Shevey te doen.

Alfred Hitchcock is geboren en leefde een groot gedeelte van zijn leven in Londen. In zijn films gebruikte hij Britse personages en thema’s.

Sandra Shevey raakte geïnteresseerd in Alfred Hitchcock en in zijn films gebruikte locaties na haar interview met Hitchcock in 1972. In dit interview onthulde hij haar enige geheimen over gebruikte technieken en locaties.

In 1999 begon zij met de London Walk nadat zij erin was geslaagd om de locaties te vinden uit “Frenzy”, “The Man Who Knew Too Much” en “The Paradine Case”.

Deze drie uur durende wandeling is een eerbetoon aan de “Master of Suspense”.

Tijdens deze wandeling word je meegenomen langs verschillende locaties uit de hiervoor genoemde filmklassiekers.

Verder worden er gedurende de wandeling fragmenten van haar wereldberoemde interview met Hitchcock ten gehore gebracht en vertelt zij over de eigenzinnige humor en artistieke visie van Hitchcock en over zijn gebruikte locaties, hierbij maakt ze gebruik van foto’s en storyboards.

De wandeling wordt afgesloten met een drankje in zijn favoriete pub, die ook in “Frenzy” voorkwam.

De wandeling duurt drie uur en vindt gedurende het hele jaar drie keer per week plaats: op maandag, woensdag en zaterdag om 11.00 uur.

De wandeling dient vooraf te worden geboekt bij sandra_shevey@yahoo.com en er zijn aan deze wandeling kosten verbonden.

Bekijk ook

Musicals Londen

Als je Londen bezoekt moet je zeker ook naar een musical gaan. Londen is immers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *