Sea Life London Aquarium

Sea Life London AquariumIn het centrum van Londen aan de Zuid-oever van de Theems is naast de London Eye één van de grootste aquariums van Europa te vinden: het Sea Life London Aquarium.

Het Sea Life London Aquarium is te vinden in het historische gebouw “County Hall”. Verdeeld over drie verdiepingen kun je hier één van de grootste collecties vissen en zeedieren uit de hele wereld bewonderen.

Sea Life heeft al diverse successen geboekt met hun fokprogramma’s, zo zijn er al vele jonge kwallen, kleine zeepaardjes, een kleine Ezelspinguïn en een pijlgifkikker geboren.

Wat is er te zien en te doen

Wil je de magie van de wereld onder water ontdekken dan ben je in Sea Life echt op het juiste adres.

Er leven in deze aquariums duizenden zeedieren, die onder te verdelen zijn in meer dan 500 verschillende soorten. Deze dieren leven hier in meer dan 2 miljoen liter water.

Veel van deze dieren staan ook op de lijst van bedreigde diersoorten. De dieren die je hier aantreft zijn gered en kunnen niet vrijgelaten worden in het wild.

Op drie verdiepingen zijn 14 verschillende thema’s te vinden. Als eerste bezoek je de Atlantische Oceaan.

Verder maak je een wandeling door een glazen tunnel die is opgebouwd uit een 25 meter lange walvisskelet. In deze tunnel loop je tussen de tropische vissen die in de oceaan wonen, het koraal en de groene schildpadden.

Een hoogtepunt beleef je in de zone van de Stille Oceaan waar Shark Reef Encounter te vinden is. Dit is een glazenplatform waar je op kunt lopen en waar je de haaien onder je ziet zwemmen.

Er is ook een tropische regenwoud met een heuse tropische waterval, dit is onder andere de verblijfplaats van de zes meter lange dwergkrokodillen.

In de ijs grot kun je ook ontdekken hoe de Ezelspinguïns op Antarctica leven en zo zijn er nog diverse thema’s te bekijken die een goed beeld geven van het leven onderwater.

Tijdens je route door de aquariums kom je vele displays en interactieve activiteiten tegen. Verder is er interactie met de dieren tijdens het voeren, kun je duiken met de haaien en zijn er speciale bassins waar je de vissen mag en kunt aanraken.

Een goede tip is om direct bij aankomst te kijken hoe laat de diverse demonstraties en activiteiten zijn.

De Haaien

De oudste bekende fossielen van haaien dateren van meer dan 425 miljoen jaar geleden. Vandaag zijn er 440 soorten haaien bekend. Haaien zijn kraakbeenvissen, dat houdt in dat hun skelet is gemaakt van kraakbeen en bindweefsel. Ze hebben geen botten. Door hun flexibiliteit kunnen ze goed zwemmen.

De meeste soorten leven in de zeeën en dus in zout water. De haai staat erom bekend dat hij gevaarlijk is, maar van deze 440 soorten zijn er maar een stuk of vijf gevaarlijk.

Bekende soorten haaien zijn de grote witte haai, de blauwe haai, de tijgerhaai en de hamerhaai. Dit zijn allemaal roofvissen.

In Sea Life leven 12 verschillende soorten haaien en in het totaal zijn er 40 haaien te bewonderen.

Snorkelen met de haaien

Als je zin hebt in een spannende ervaring dan is het mogelijk om te snorkelen met de haaien. Duikervaring is niet noodzakelijk maar je moet wel kunnen zwemmen en je moet je eigen zwemkleding en handdoek meebrengen.

Bij dit snorkelarrangement krijg je een rondleiding achter de schermen voordat je gaat snorkelen. Daarna ga je met maximaal drie personen tegelijk 15 minuten snorkelen tussen 2 door hun lengte van 2,7 meter indrukwekkende Zandtijger haaien, 8 Zwartpunt haaien en 2 Bruine haaien.

Shark Reef Encounter

Een nieuwe belevenis is de Shark Reef Encounter. Je loopt over een glazen platform en kunt onder je een school van zestien haaien zien zwemmen,, waaronder de Bruine haai en de Zwartpuntrifhaaien.

Daarna kom je oog in oog te staan met deze prachtige wezens van de Oceaan op een drie etages groot Pacific scherm en tot slot kom je in de interactieve Shark Academy waar je door middel van een groot aantal displays veel leert over de haaien.

Roggen

In de Ray Lagune kun je een zestigtal soorten roggen bewonderen. Misschien weet je het niet, maar de roggen zijn verwant aan de haaien en behoren ook tot de kraakbeenvissen. Het kraakbeen helpt hun het drijfvermogen in het water te houden.

Er zijn 600 soorten roggen en pijlstaartroggen en ze zijn bijna in elke zee te vinden. De meeste soorten leven op de zeebodem en kunnen zich heel goed verbergen in het zand, alleen hun bolle ogen stekken dan uit het zand zodat ze op het juiste moment hun prooi kunnen vangen.

Hun mond zit aan de onderkant van het lichaam. Zij hebben ook sterke geronde tanden die totaal geen moeite hebben om bijvoorbeeld een krab te verbrijzelen.

In Sea Life kun je zien hoe de pijlstaartroggen gevoerd worden en als je vroeg genoeg bent kun je zelfs meehelpen bij het voeren van de roggen.

Ezelspinguïn

In Sea Life is er ook een kolonie Ezelspinguïns te zien. Zij danken hun naam aan hun balkende geluid, dat veel op het balken van een ezel lijkt. Verder is hij te herkennen aan de witte streep die over zijn hoofd loopt en zijn oranje snavel.

Deze pinguïns komen veel voor op Antarctica, maar de pinguïns die je in Sea Life ziet komen echter uit de dierentuin van Edinburgh.

In dit gedeelte van Sea Life zie je hoe de pinguïn in de vrije natuur leeft. Het leefgebied waar ze hier wonen is nagemaakt naar de natuur. Je loopt door het ijzige landschap vol met interactieve mogelijkheden, zoals aanrakingszwembaden, het kijken naar hun wereld door een sneeuwbril en je kunt door een venster zien hoe ze onder water duiken en spelen in hun ijsgrot.

Je krijgt hierdoor een beter beeld hoe de pinguïn leeft en met welke bedreigingen ze te kampen hebben. Op deze manier worden we bewust gemaakt op wat wij hiertegen kunnen doen.

Voeren van de vissen

Een leuke gebeurtenis in Sea Life is het voeren van de diverse dieren. Op verschillende vaste tijdstippen over de dag verspreidt kun je het voeren van de diverse dieren bekijken.

Je kunt bijvoorbeeld zien hoe de inktvissen en de pinguins worden gevoerd, bij de roggen kun je misschien zelf meedoen met het voeren, het voeren van de haaien is door een scherm zichtbaar en je kunt zien hoe de zeepaardjes hun eten krijgen.

Bezoekersinformatie Sea Life London Aquarium

Sea Life London Aquarium is voor jong en oud een leuke leerzame ervaring. Naast de hiervoor genoemde dieren zijn er ook nog andere dingen en dieren te zien.

Je kunt de koraalriffen bewonderen, maar je kunt ook kennismaken met het zeepaardje, dat heel nieuwsgierig is van aard, met zijn staart dingen kan pakken, zich rechtop voortbeweegt door het water en zijn hoofd als stuur gebruikt om naar links of rechts te ‘sturen’.

Je kunt de clownfish, ook wel de driebandanemoonvis genoemd, zien. Deze leeft in kleine groepen onder en tussen de tentakels van de zeeanemonen. Zo’n groep heeft altijd maar 1 vrouwtje, zij is de grootste Clownfish in de groep en paart alleen maar met het grootste mannetje. De clownfish heeft zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen en als het vrouwtje overlijdt dan verandert het geslacht van het grootste mannetje die dan dus een vrouwtje wordt.

De enige vegetariër onder de schildpadden, namelijk de Groene zeeschildpad, kun je ook bewonderen. Zoals zijn naam al zegt is deze schildpad groen van kleur. Deze schildpadden kunnen tot wel 5 uur onder water blijven.

Kwallen zijn er ook te zien, zij zijn verwant met de zeeanemoon en koraal, zijn slechte zwemmers en daarom afhankelijk van waar de stroming hen naar toe brengt, daarom zie je ze vaak in groepen, ze hebben geen ogen maar lichtsensoren voor hun navigatie en ze voeden zich met plankton.

De om zijn vlijmscherpe tanden bekend staande Piranha is ook in Sea Life te vinden. Deze zoetwatervis leeft in scholen bij elkaar om zich tegen roofdieren te beschermen en legt zijn eieren in nesten die door de ouders goed beschermd worden. Verder zijn er natuurlijk ook nog vele andere zeedieren te bewonderen in Sea Life Loden Aquarium.

Adres:
Seal Life London Aquarium
County Hall
Westminster Bridge Road
Londen SE1 7PB

Openingstijden:
7 dagen per week (behalve Eerste Kerstdag). De openingstijden zijn afhankelijk van het seizoen.

Toegankelijkheid Sea Life Aquarium:
Er zijn liften naar alle niveaus aanwezig en ook invalidentoiletten, waardoor Sea Life volledig toegankelijk is voor invaliden.

Het is ook mogelijk om met kinderen in een buggy of in de kinderwagen Sea Life te bezoeken.

Metrostation:
Het dichtstbijzijnde Metrostations zijn Westminster en Waterloo.

Bus:
Er zijn een groot aantal buslijnen die in de buurt van Waterloo en Westminster Bridge Road stoppen. Alle sightseeing bussen stoppen ook op deze punten.

Eten en drinken:
Er is geen eet-/ drinkgelegenheid aanwezig. Meegenomen drink- en etenswaren mogen ook niet genuttigd worden. Er zijn wel vele café en restaurants in de buurt van Sea Life.

Fotograferen:
Je mag foto’s nemen, maar het gebruik van je flitser en statieven is verboden.

Ticket:
Je ticket is de hele dag geldig, mits je een stempel op je hand hebt laten zetten kun je naar buiten gaan en weer binnen komen.

Bekijk ook

Musicals Londen

Als je Londen bezoekt moet je zeker ook naar een musical gaan. Londen is immers …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *