National Portrait Gallery

National Portrait GalleryDe National Portrait Gallery werd in 1856 gesticht en heeft portretten van de belangrijkste Britse personen uit de geschiedenis.

Jaarlijks bezoeken ongeveer 2 miljoen mensen de National Portrait Gallery en hebben zij meer dan 10.000 portretten die je kunt bewonderen.

Je kunt schitterende portretten vinden van William Shakespeare, Samuel Johnson, maar ook van koningen en koninginnen en beroemdheden uit onze eigen deze tijd.

Vanwege de vele portretten is er een plaatsgebrek waardoor de schilderijen noodgedwongen dicht op elkaar hangen en een groot aantal portretten liggen in een depot.

Video’s National Portrait Gallery

Voor een goede indruk wat je allemaal kunt doen in de National Portrait Gallery naast het bekijken van de portretten raad ik je aan om onderstaand filmpje te kijken. Je kunt in dit filmpje ook zien wat er voor blinden en slechtzienden mogelijk is.

Bezoekersinformatie National Portrait Gallery

Breng een bezoekje aan de National Portrait Gallery en bekijk de ongelooflijke collectie van historische en meer recente portretten. Wanneer je geïnteresseerd bent in de Britse geschiedenis mag je dit niet missen.

Entreeprijzen
De toegang tot de National Portrait Gallery is gratis. Voor speciale tentoonstellingen wordt vaak wel een entreeprijs gevraagd.

Openingstijden
De National Portrait Gallery is het gehele jaar geopend op maandag – woensdag en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
Op donderdag en vrijdag zijn de openingstijden wat langer, namelijk van 10.00 tot 21.00 uur.

Met de kerst en op 1 januari is het gebouw gesloten.

Adres
De National Portrait Gallery ligt naast de bekende National Gallery. Het adres is St Martin’s Place, London, WC2H 0HE

Metrostations in de buurt
Charing Cross
Leicester Square

Mobiliteitsbeperking
Mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen de National Portrait Gallery gewoon bezoeken. Er zijn liften die je toegang geven tot alle verdiepingen in de galerie, ook zijn er speciale toiletten beschikbaar.

Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn toegestaan in alle gebieden van de galerie.

Bekijk ook

Cutty Sark

Cutty Sark

’s Werelds enige overgebleven theeklipper Cutty Sark is een Brits schip dat gebouwd werd in …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *