Prudential RideLondon 9 en 10 augustus 2014

Prudential RideLondonPrudential RideLondon is een tweedaags fietsevenement in Londen. In 2014 wordt dit evenement gehouden op 9 en 10 augustus.

Het evenement combineert plezier en toegankelijkheid met opwinding.

Plezier en toegankelijkheid door middel van een gratis fietsen met het hele gezin (Freecycle) door de voor ander verkeer gesloten straten van Londen. Plezier en opwinding tijdens de race van professionele wielrenners en de 100 mijl uitdaging voor amateurs.

Tijdens dit evenement zullen op diverse locaties in de stad leuke activiteiten, entertainment en muziek zijn en in het ExCel in Londen is de Prudential RideLondon Cycling Show.

Om een indruk te krijgen wat je allemaal kunt verwachten kun je onderstaande video bekijken:

4 verschillende evenementen in één

Tijdens dit evenement zijn er over 2 dagen verspreidt vier verschillende evenementen te beleven:

  • Prudential RideLondon Freecycle
  • Prudential RideLondon Grand Prix
  • Prudential RideLondon-Surrey 100
  • Prudential RideLondon-Surrey Classic

Spectaculaire opening in 2014

Op zaterdag 9 augustus 2014 om 9.00 uur wordt het evenement op een unieke manier geopend in Guildhall Yard.

Het festival wordt geopend met een poging om een nieuw Guinness World Record te vestigen en wel door ‘s werelds grootste fietsbel ensemble te worden. Dit orkest zal worden geleid door Dominic Wheeler.

Het bestaande record werd in 2003 gevestigd in Duitsland met 503 deelnemers. In Londen willen ze minimaal 600 deelnemers aan deze recordpoging mee laten doen om in het Guinness Book of Records te komen.

Prudential RideLondon Freecycle

Op zaterdag 9 augustus 2014 start dit evenement om 9.00 uur met Freecycle. De deelnemers van alle leeftijden kunnen gratis over een 8 mijl verkeersvrije route fietsen. Deze route kan in eigen tempo worden gereden.

De route brengt je langs vele bezienswaardigheden, waar je kunt stoppen en kijken. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om het mooie van Londen per fiets te herontdekken. Er worden zo’n 50.000 deelnemers verwacht, deelnemers moeten zich van te voren aanmelden.

Prudential RideLondon Grand Prix

Zaterdag 9 augustus is ook de Grand Prix. Bij deze race van jongeren wordt het professionele vrouwenwielrennen gepromoot.

De route start om 17.00 uur en vindt plaats op de afgesloten wegen in en rond St. James Park.

Prudential RideLondon-Surrey 100

Op zondag wordt de RideLondon-Surrey 100 gehouden. Naar verwachting zullen zo’n 24.000 amateurfietsers de uitdaging met elkaar aangaan om een vergelijkbare wielerroute als op de Olympische Spelen in 2012 te rijden.

De wedstrijd start al vroeg in het Queen Elizabeth Olympic Park. De wedstrijd start namelijk al om 6.00 uur en gaat door London en over de landweggetjes van Surrey Hills weer terug naar het centrum van London waar de finish op The Mall zal zijn. Deze wedstrijd wordt gehouden om geld in te zamelen voor goede doelen.

Er zal ook een “Business Estafette” worden gereden. Deze bestaat uit vier teamleden die ieder 25 mijl rijden en dan op vastgestelde punten het stokje moeten overdragen aan het volgende teamlid.

Prudential RideLondon-Surrey Classic

Het evenement wordt afgesloten met de Classic. Dit is een professionele wedstrijd waaraan zo’n 150 top profwielrenners van 25 teams mee doen. Het biedt de toeschouwer een unieke kans om deze profrijders te zien. Aanvang van deze wedstrijd is om 12.45 uur.

Data en tijden in het kort van bovenstaande evenementen:
9 augustus 2014:
09.00 – 16.00 uur Prudential RideLondon Freecycle
17.00 – 19.30 uur Prudential RideLondon Grand Prix

10 augustus 2014:
06.00 – 17.00 uur Prudential RideLondon-Surrey 100
12.45 – 18.00 uur Prudential RideLondon-Surrey Classic

Het evenement is gratis voor toeschouwers en grotendeel rolstoeltoegankelijk.

Prudential RideLondon Cycling Show

De Prudential RideLondon Cycling Show vindt plaats in ExCel in Londen. Er zullen naast de vele spectaculaire shows ook exposanten van verschillende toonaangevende fietsmerken aanwezig zijn. Ook zijn er stands met aanverwante artikelen aanwezig.

Data en openingstijden Prudential RideLondon Cycling Show
Donderdag 7 augustus: 11.00 – 20.00 uur
Vrijdag 8 augustus: 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag 9 augustus: 9.00 – 17.00 uur

Entree: Gratis

Plaats: ExCel, Londen
One Western Gateway
Royal Victoria Dock
Londen E16 1XL

Bekijk ook

Activiteiten in Londen in de maand juni

In Londen zijn door heel het jaar heen allerlei verschillende activiteiten en juni is uiteraard …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *