Number One Royal Crescent

Number One Royal CrescentNo.1 Royal Crescent is een prachtig gerestaureerde Georgische herenhuis dat een krachtig beeld geeft van het leven in het Georgische Bath.

Het is gebouwd tussen 1767 en 1774 naar het ontwerp van de architect John Wood (junior).

De Royal Crescent wordt beschouwd als een van de mooiste successen van de stedelijke architectuur in de 18e eeuw en vertegenwoordigd het hoogtepunt van Palladiaase architectuur in Bath.

No.1 was het eerste huis dat is gebouwd in the Crescent en was oorspronkelijk een luxe accommodatie voor aristocratische bezoekers die kwamen voor het water en genoten van het sociale seizoen.

Tegenwoordig is No.1 Royal Crescent een kans voor bezoekers om een kijkje te nemen in het beroemde Palladiaanse gevel en kunnen zij zien hoe het leven was voor de rijken in de 18e eeuw in Bath.

Video No.1 Royal Crescent

Bezoekersinformatie No.1 Royal Crescent

Wanneer je Number One Royal Crescent bezoekt kun je in iedere kamer genieten van prachtig Georgisch interieur met authentieke meubels, schilderijen, textiel en tapijten.

Er is een prachtig ingerichte eetzaal en boven kun je een elegante schilderijenkamer bekijken waar modieuze bezoekers thee namen. Ook kun je de slaapkamers bekijken en niet te vergeten de Georgische keuken.

Adres
No.1 Royal Crescent, Bath, BA1 2LR

Openingstijden
In 2014 is No.1 Royal Crescent geopend van vrijdag 14 februari tot zondag 14 december. De normale openingstijden op dinsdag tot en met zondag zijn van 10.30 tot 17.00 uur. Op maandagen is het geopend van 12.00 tot 17.30.

De laatste mogelijkheid om naar binnen te gaan is om 16.30 uur.

Entreeprijzen 2014
Volwassenen: £8.50
Senioren/studenten: £6.50
Kinderen 6 t/m 16 jaar: £3.50
Familieticket (max. 2 volwassen/4 kinderen): £17.00
Groepen (minimaal 15 personen): £6.00
Begeleiders van mindervalide: Gratis

Mobiliteitsbeperking

No.1 Royal Crescent heeft een aantal steile traptreden om bij de hoofdingang te komen en er is ook een trap naar de kelder. Neem contact op met het personeel om je toegangswensen te bespreken.

Blindengeleidehond
Blindengeleidehonden zijn welkom in No.1 Royal Crescent.

Bekijk ook

Theatre Royal Bath

In 1805 is het Georgische Theatre Royal gebouwd en in 2010 is het prachtig gerenoveerd. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *