The Shard

The ShardThe Shard is met zijn 310 meter het hoogste gebouw van West-Europa. Het gebouw is ontworpen door de architect Renzo Piano.

Het is een met glas beklede piramidevormige toren van 72 verdiepingen. Door zijn hoogte heb je een uniek beeld vanaf een van de bovenste verdiepingen.

Voor publiek geopend

The Shard is sinds 1 februari 2013 een nieuwe bezienswaardigheid in Londen. Vanaf drie hooggelegen verdiepingen heb je, indien je geen last van hoogtevrees hebt, een spectaculair uitzicht over de stad.

Eén van de snelle high-speed liften brengt je naar de 68e verdieping. Vanaf deze verdieping, de 69e verdieping en de 72e verdieping kun je van een schitterend en uniek uitzicht over Londen en omgeving genieten.

Op de 69e verdieping heb je 360 graden uitzicht over Londen. Je ziet onder je de geschiedenis van Londen. Een overzicht aan gebouwen die je kunt zijn The Tower of London, de Tower Bridge, London Eye, het Olympisch Stadion, de Canary Wharf (gebouwencomplex financieel centrum van Londen), welke laatsten de 21e eeuw vertegenwoordigen.

Op de 72e verdieping is een openlucht platform. Bij mooi weer heb je een prachtig uitzicht en kun je tot wel 64 kilometer ver kijken. Als je een aandenken aan je bezoek aan The Shard wilt hebben kun je dit in de aanwezige souvenirwinkel kopen.

Wat is er nog meer in The Shard

Naast de verdiepingen waar je als bezoeker van het schitterende uitzicht kunt genieten zijn er kantoren en drie restaurants. Aqua Shar, op de 31e verdieping vertegenwoordigd de Britse keuken, Oblix op de 32e verdieping is geïnspireerd op de New York grill en op de 33e verdieping zit Hutong met een Chinese keuken. Op de 34e tot en met de 52e verdieping zit het Shangri-La Hotel, een 5-sterren hotel met 202 luxe kamers.

Openingstijden:
Zondag – woensdag 10.00 – 19.00 uur
Donderdag – zaterdag 10.00 – 22.00 uur
Om teleurstelling te voorkomen wordt geadviseerd tickets vooraf te reserveren.

Adres: Joiner Street, London SE1 9 SP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *