Tour de France etappe met finish in Londen

Tour de FranceDe 101e Tour de France gaat op zaterdag 5 juli 2014 van start in Engeland.

De eerste drie etappes zullen in Engeland worden gereden.

Wanneer je tussen 5 tot en met 7 juli in Engeland bent is dit de ultieme kans om de Tour de France mee te maken.

Vervolgens steekt de Tourkaravaan Het Kanaal over en wordt de 4e etappe van de Tour gereden in Noord-Frankrijk.

De vijfde etappe op 9 juli 2014 wordt in België gereden van Ieper naar Arenberg. Dit wordt een echt kasseienetappe.

Na deze etappe vervolgen de renners hun tour in Frankrijk. Ze gaan op weg naar de Alpen en Pyreneeën om vervolgens richting Parijs te rijden waar zij op 27 juli zullen finishen.

Eerste etappe: Leeds – Harrogate

Op zaterdag 5 juli start de Tour om 13.00 uur (Nederlandse tijd) in Leeds. Deze eerste etappe gaat over vlakke wegen richting Harrogate.

Al liggen Leeds en Harrogate niet zo ver uit elkaar rijden de wielrenners toch een rit van 190,5 kilometer. Dit komt omdat het parcour royaal is uitgezet in het mooie gebied van het graafschap van Yorkshire.

Het parcours bevat drie klimmetjes, waarvan de “zwaarste” stukjes parcours op deze dag de Butterlubs Pass, een steil klimmetje van 3,8 kilometer en Robin Cross Hill, een klimmetje van 4,4 kilometer, zullen zijn. ’s Middags finishen de coureurs in Harrogate.

Tweede etappe: York – Sheffield

Op zondag 6 juli rijden de renners de tweede en zwaarste etappe in Engeland. Een parcour van 201 kilometer lengte gaat door het heuvelachtige landschap van York naar Sheffield. Door kenners wordt deze rit wel vergeleken met de Waalse klassieker Luik-Bastenaken-Luik.

De rit gaat om 12.20 uur Nederlandse tijd van start. De renners zullen in deze etappe over zo’n twintig heuveltjes rijden. De belangrijkste klimmetjes van deze dag zijn de Holme Moss, een ongeveer 15 kilometer lange klim, en de 1,6 kilometer lange klim van de Oughtibridge Lane (The Jawbone).

Tot slot mogen de renners 5 kilometer voor de finish nog een klimmetje met een stijging van 33% maken op de 800 meter lange Jenkins Road, waarna zij in de middag finishen in Sheffield.

Derde etappe: Cambridge – Londen

De derde en tevens laatste etappe die in Engeland wordt gereden vindt plaatst op maandag 7 juli. Het is een vlakke etappe van 155 kilometer van Cambridge naar Londen.

De wielrenners gaan om 13.15 uur Nederlandse tijd van start in de universiteitsstad Cambridge. Vanuit Cambridge rijden de renners via Essex naar het centrum van Londen. De laatste kilometers van deze etappe gaan langs de Theems, richting Victoria Embankment, Houses of Parliament, rond St. James Park om uiteindelijk uit te komen recht tegenover Buckingham Palace op de Mall in St. James Park, waar de finishlijn is.

Bekijk ook

Activiteiten in Londen in de maand juni

In Londen zijn door heel het jaar heen allerlei verschillende activiteiten en juni is uiteraard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *