Cambridge

CambridgeCambridge is een stad gelegen aan de Cam rivier in het Engelse graafschap Cambridgeshire met ongeveer 110.000 inwoners (waaronder 22.500 studenten).

Cambridge is vooral bekend vanwege de universiteit van Cambridge, die een van de twee belangrijkste universiteiten is in Engeland en tevens een van de beroemdste ter wereld is.

Cambridge is vrij klein met mooie middeleeuwste straten. Het voordeel van hoe klein Cambridge is, is dat je meerdere dingen op een dag kunt bekijken en dit zelfs te voet.

Reizen naar Cambridge

Vliegtuig: Het dichtstbijzijnde vliegveld Cambridge Airport (CBG) dat 2,4 km van het centrum vandaan is, er rijden iedere 10 minuten bussen om je naar het centrum te brengen.

Londen Stansted is het dichtstbijzijnde grote vliegveld, het ligt 48 km ten zuiden van Cambridge met treinen en bussen die naar Cambridge rijden.

Trein: Wanneer je met naar Engeland wilt met de trein moet je de trein naar Londen nemen. In Londen st. Pancras International (King’s Cross) kun je uitstappen. Vanaf Londen King’s Cross kun je overstappen in een trein die naar Cambridge gaat. In Londen is een snelle en frequente treinverbinding naar Cambridge.

Boot: Wil je met de boot reizen dan kun je het best de boot vanaf Hoek van Holland naar Harwich nemen. Harwich ligt 84 km zuid-oost van Cambridge. Een goed wegennetwerk en een goede treinverbinding maakt Cambridge eenvoudig te bereiken vanaf de haven in Harwich.

Ideeën en inspiratie voor tijdens je verblijf in Cambridge

Must-See: Cambridge staat bekend om haar universiteit, wat je dus echt moet doen is het King’s College Chapel bezoeken.

Heb je groene vingers dan kun je Cambridge niet verlaten voor je in de Botanic Garden van de Cambridge universiteit bent geweest. Met planten van over de hele wereld is het een inspiratie voor iedere tuinier en bloemenliefhebber.

De fabelachtige angstaanjagende Grasshopper Clock die je sinds 2008 kunt bekijken is ook iets wat je gezien moet hebben.

Kunst en cultuur: In Cambridge kun je veel verschillende musea bezoeken, zo kun je Egyptische relikwieën bekijken in het Fitzwilliam Museum en is het Zoology Museum de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan fossielen dieren.

Ook het Scott Polar Institute is erg leuk om te bekijken als je meer wilt weten over de Noord- en Zuidpool. Ben je meer een fan van moderne kunst, dan kun je een tentoonstelling bekijken in Kettle’s Yard.

Familieattracties: Kinderen vinden het te gek om in auto´s, boten en vliegtuigen te klimmen, een bezoekje aan het Imperial War Museum Duxford is hier perfect voor.

Iets heel anders is het Sedgwick Museum, hier kun je skeletten van dinosaurussen bekijken en nog veel meer, je kinderen zullen verbaasd staan.

Sport: Cambridge is een echte fietsstad, doe wat de lokale mensen doen en huur een fiets voor het verkennen van de stad en de omgeving daarbuiten.

Neem ook eens een duik in het langste buitenbad in Engeland bij Jesus Green. Het buitenbad is ongeveer 94 meter land. Nog niet actief genoeg geweest? Je kunt ook een potje tennis spelen op een van de publieke buitenbanen.

Tours: In Cambridge is er de mogelijkheid om verschillende tours te maken. Je kunt een fietstour maken of een rondleiding krijgen met een gids.

Wat echter ook leuk is, is om een Punting tour te maken, dit doe je in een “punt” boot. Een punt boot is een platte bood met een breed front, speciaal ontworpen voor kleine rivieren en ondiepe wateren.

Tot slot is er ook nog een Ghost tour die je naar de griezeligste plekken van Cambridge in de nacht brengen.

Eten en drinken: In Cambridge kun je prima eten, je kunt eten in een Michelinsterren restaurant (Midsummer House), maar je kunt ook een lekker frietje in een pub aan het water eten. Voor ieder is er wel een geschikte plek om lekker te eten.

Een heerlijke kopje Engelse thee kun je drinken in de Old Richard Tea Garden.

Shoppen in Cambridge

Cambridge is een paradijs voor shoppers met een groot aantal winkels en boetieks. Er zijn ook twee nieuwe shoppingcenters (Burwas Manor en Grand Arcade) die allerlei designer merken verkopen.

Vergeet ook niet langs de traditionele markten te gaan, het is een leuke plek om ook wat te kletsen met de lokale bewoners.

Bekijk ook

Salisbury Kathedraal

Salisbury

Salisbury is een stad in het Engelse graafschap Wiltshire gelegen aan de rivier Avon met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *