Salisbury

Salisbury KathedraalSalisbury is een stad in het Engelse graafschap Wiltshire gelegen aan de rivier Avon met ongeveer 40.000 inwoners.

In de nabije omgeving van Salisbury ligt het wereldberoemde prehistorische monument Stonehenge.

In Salisbury zelf staat de Salisbury Cathedral met de grootste torenspits van Engeland van maar liefst 123 meter.

De bibliotheek van de kathedraal bezit een van de vier resterende exemplaren van de originele Magna Carta.

Salisbury is een belangrijk centrum van toerisme en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Reizen naar Salisbury

Vliegtuig: Het vliegveld van Southampton ligt ongeveer 37 km van Salisbury vandaan. Bij het vliegveld van Southampton is meteen het Southampton Airport Parkway treinstation. Vanaf het station kun je een trein nemen naar Salisbury, de reistijd met de trein bedraagt ongeveer 50 minuten.

Trein: Wanneer je met de Eurostar trein naar Engeland vertrekt, moet je in Londen st. Pancras International (King’s Cross) uitstappen. Vanaf Londen King’s Cross kun je een trein nemen naar Salisbury, de reistijd van King’s Cross naar Salisbury bedraagt ongeveer 2 uur.

Boot: Wil je met de boot reizen dan kun je kiezen voor de boot vanaf Hoek van Holland naar Harwich.

Een goed wegennetwerk en een goede treinverbinding maakt Salisbury eenvoudig te bereiken vanaf de haven in Harwich.

Ideeën en inspiratie voor tijdens je verblijf in Salisbury

Must-See: Wanneer je in Salisbury bent moet je wel een bezoekje brengen aan het prehistorische monument Stonehenge, dit is een absolute aanrader.

Wanneer je wilt genieten van het uitzicht in Salisbury kun je de torenspits van de Salisbury Cathedral beklimmen, dit is de grootste torenspits van heel Engeland.

Bezoek ook het fascinerende fort uit de ijzertijd bij Old Sarum waar de eerste kathedraal stond en de Romeinen en Saksen hun sporen hebben nagelaten.

Kunst en cultuur: Ontdek de rijke historie van de regio in het Salisbury en South Wiltshire Museum met archeologische collecties. Voor kunst kun je bij Fisherton Mill terecht, waar je een collectie kunt zien van toonaangevende kunstenaars en beeldhouwers uit heel Verenigd Koninkrijk.

Voor entertainment kun je naar het Salisbury Art Centre gaan, waar je kunt komen voor dans, muziek, komedie en theater. In het Salisbury Playhouse kun je ook terecht voor diverse theatershows.

Familieattracties: De kinderen zullen het fort in Old Sarum geweldig vinden, dat iedere Salisbury bezoeker moet zien.

Iets heel anders is het Longleat Safari- en Avonturenpark waar je met een auto doorheen kunt rijden. Het was het eerste safaripark buiten Afrika en het is het nummer 1 safaripark in het Verenigd Koninkrijk. Je kunt hier zebra’s, giraffen, neushoorns en nog veel meer dieren zien.

Nog geen genoeg van dieren? Dan kun je ook nog het Bush Farm Bison Centre bezoeken in West Knoyle. Je kunt tijdens een leuke wandeling bizons, elanden, wasberen en andere dieren tegenkomen.

Tours: In Salisbury kun je een aantal verschillende tours maken. Je kunt een Salisbury City Tour maken, een bus tour, Ghost tour en je kunt een gids krijgen bij je bezoek aan Stonehenge.

Eten en drinken: Er zijn diverse restaurants te vinden in Salisbury waar je uitstekend kunt eten en drinken voor een goede prijs.

Charter 1227 is een Brits restaurant met goede beoordelingen waar je heerlijk kunt eten, het is gelegen aan de Salisbury markt.

Shoppen in Salisbury

Shoppen in Salisbury is een leuke ervaringen. Veel winkels zijn gehuisvest in charmante middeleeuwse huizen met schilderachtige oude straatnamen.

Omdat het stadscentrum compact is, zal je nooit ver naar de winkels hoeven te lopen. Er zijn winkels te vinden die je niet op iedere winkelstraat tegenkomt. In Salisbury is ook al ruim 800 jaar op iedere dinsdag en zaterdag de Charter Market, alleen de derde dinsdag in oktober wordt overgeslagen.

Bekijk ook

Oxford

Oxford

Oxford is een stad en district in Oxfordshire met 151.000 inwoners. De rivieren Cherwell en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *