Windsor

WindsorWindsor is een stad in het Engelse graafschap Berkshire en in het zuiden stroomt de rivier Thames. Windsor heeft ongeveer 27.000 inwoners en de stad grenst aan het zuidwesten van Londen.

Windsor is de thuisbasis van twee van de top 20 Engelse bezoekers bezienswaardigheden, Windsor Castle (kasteel) en Legoland® Windsor Resort.

De plaats is met name bekend vanwege het Windsor Castle (kasteel), een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie, waarvan de grondvesten al in 1070 werden gelegd door Willem de Veroveraar. Het kasteel is door de eeuwen heen aanzienlijk verbouwd en uitgebreid.

Reizen naar Windsor

Vliegtuig: Wanneer je met het vliegtuig naar Windsor wilt reizen kun je het beste vliegen naar Londen. Londen Heathrow het dichtstbijzijnde vliegveld bij Windsor. Vanaf Heathrow terminal 5 kun je bus 71 of 77 pakken, deze gaat direct naar het centrum van Windsor.

Trein: Wanneer je met de trein Eurostar naar Engeland reist, moet je uitstappen in Londen st. Pancras International. Vanaf het station Londen st. Pancras kun je met de metro (circle/yellow line) naar het Paddington station reizen.

Vanaf het Paddington station kun je een trein nemen naar Windsor, je moet echter wel een keer overstappen in Slough.

Boot: Wil je met de boot naar Engeland reizen, dan kun je de boot van Hoek van Holland naar Harwich nemen. Een goed wegennetwerk en een goede treinverbinding maakt Windsor eenvoudig te bereiken vanaf Harwich.

Ideeën en inspiratie voor tijdens je verblijf in Windsor

Must-See: Windsor Castle is ’s werelds grootste en oudste nog bewoonde kasteel. Het behelst zo’n 900 jaar aan Britse geschiedenis en is zeker een bezoekje waard.

Je kunt ook een frisse neus halen in het prachtige Windsor Great Park, waar de koningin ook weleens haar benen strekt en vroeger Angelsaksische koningen jaagden. Het park beslaat 4800 hectare, waarvan delen voor iedereen beschikbaar zijn.

Een bezoekje aan Dorney Court is ook zeker de moeite waard. Het toont de evolutie in het Engelse landleven, met name de meubels en handwerk zijn erg mooi om te zien.

Kunst en cultuur: Voor toneelstukken kun je terecht in Theatre Royal Windsor. Deze prachtige Theater ligt in de schaduw van Windsor Castle en is de enige niet-gesubsidieerde productie theater in Groot-Brittannië die heel het jaar door actief is.

Voor een boeiende en gevarieerde line-up van evenementen, met inbegrip van film, live muziek, theater, comedy, workshops, dans en exposities kun je terecht in The Firestation, een prachtig centrum voor kunst en cultuur.

Familieattracties: Een echte familieattractie die je niet mag missen is het LEGOLAND® Windsor Resort. Met 55 interactieve ritjes en attracties is er superveel te beleven op één dag, misschien wel teveel voor één dag.

Voor de echte waterliefhebbers zijn er bij Bray Lake Watersports door heel het jaar heen cursussen om te leren zeilen, windsurfen, kajakken en paddle boarden. Ook kun je naar het mooie zwembad in het Windsor Leisure Centre.

Tours: Er zijn meerdere leuke manieren om Windsor te verkennen. Zo kun je een tour maken met een bus met open dak of tijdens een tocht op een koets.

Eten en drinken: Er zijn genoeg goede restaurants waaruit je kunt kiezen in Windsor. Of je nu Britse, Franse, Italiaanse of Indiaanse gerechten wilt eten, het kan allemaal.

Zo kun je bijvoorbeeld in de prachtige Windsor Grill dineren, dit restaurant ligt slechts op een steenworp afstand van Long Walk Windsor en een rustige wandeling van Windsor Castle.

Je kunt jezelf ook verwennen op een typisch heerlijke Engelse “afternoon tea” in het Castle Hotel.

Shoppen in Windsor

Windsor heeft een uitstekende keuze aan winkels en salons voor een stad van zijn grootte. In het stadscentrum zijn warenhuizen, supermarkten, en een groot aantal gespecialiseerde modewinkels.

De belangrijkste winkelstraten in Windsor zijn Peascod Street, the High Street, Thames Street, Windsor Royal Station en Eton High Street.

Mode
Highstreet ketens liggen vooral langs Peascod Street. Grote namen als Mark & Spencer, Laura Ashley, Next en Monsoon.

Voor mode kun je naar Windsor Royal Station gaan, daar zijn veel chique en modieuze merken als Jaeger, Paul Costelloe, Pied a Terre, Ronit Zikha en French Connection. Er zijn ook veel winkels die trendy items verkopen voor in je eigen huis.

Kunst en Antiek
Degenen die geïnteresseerd zijn in kunst en antiek kunnen het best naar Thames Street en Eton High Street. Je kunt hier meer dan 30 speciaalzaken en galeries vinden waar je dingen kunt kopen als een teddybeer tot hedendaagse beeldende kunst.

Boekhandels
In Windsor zijn twee uitstekende boekhandels op Peascod Street te vinden, Methvens en Hammicks. Ook zijn er gespecialiseerde tweedehands boekhandels in Eton.

Bekijk ook

Oxford

Oxford

Oxford is een stad en district in Oxfordshire met 151.000 inwoners. De rivieren Cherwell en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *