York

YorkYork is een vestingstad in het Engelse graafschap North Yorkshire en ligt aan de samenvloeiing van de Ouse en de Foss.

Er wonen ongeveer 200.000 mensen in York en het is tevens een Unitary Authority gebied dat landelijke gebieden buiten de stadsgrenzen omvat.

York is een van Engelands mooiste historische steden, het kan terugvallen op meer dan 2000 jaar geschiedenis en dat kun je goed terugzien.

De stad York biedt een schat aan historische bezienswaardigheden en een verscheidenheid aan culturele en sportieve activiteiten.

Zo kun je de York Minster bezoeken, de grootste middeleeuwse kathedraal van Noord-Europa en het National Railway Museum, het grootste treinmuseum van Europa.

Reizen naar York

Vliegtuig: Wanneer je met het vliegtuig naar York wilt reizen, kun je het best naar het vliegveld van Leeds/Bradford of Manchester vliegen. Vanaf het vliegveld Leeds/Bradford kun je met bus 757 naar het treinstation in leeds waar je een trein naar York kunt pakken.

Vanaf het vliegveld van Manchester gaan er regelmatig Transpennine treinen naar York.

Trein: Wanneer je met de trein naar Engeland reist, moet je in Londen st. Pancras International (King’s Cross) uitstappen. Vanaf Londen King’s Cross kun je een trein pakken die naar York gaat zonder dat je hoeft over te stappen.

Boot: Wil je met de boot naar York in Engeland reizen dan kun je het best de boot van Rotterdam naar Hull of van Zeebrugge naar Hull nemen, het ligt eraan waar je woont wat het handigste voor jou is.

Een goed wegennetwerk en een goede treinverbinding maakt York eenvoudig te bereiken vanaf de haven in Hull.

Budget tip York

Een York Pass is een goede manier om geld te besparen en het meest uit je verblijf in York te halen.

Met deze kaart krijg je gratis toegang tot meer dan 30 bezienswaardigheden en je kunt gebruik maken van meer dan 40 speciale aanbiedingen. Bekijk de website YorkPass.com voor meer informatie of om de kaart te kopen.

Ideeën en inspiratie voor tijdens je verblijf in York

Must-see: York Minster, de grootste middeleeuwse kathedraal van Noord-Europa is fascinerend om te zien.

Maak een reis met wendingen, geschreeuw en gelach. Ontdek 2000 jaar gruwelijke geschiedenis van York in de York Dungeon. De Jorvik Viking Centre is ook de moeite waard.

Neem ook een kijkje bij Clifford Tower, de toren is alles wat er over is gebleven van het kasteel in York. Het uitzicht van de top laat zien waarom dit een strategisch belangrijke toren was.

Kunst en cultuur: De collecties in de York Art Gallery hebben zowel nationaal als internationale betekenis. Het brengt het beste van het heden en verleden samen.

In St Anthony’s Hall, een middeleeuws gildehuis in het centrum van York is het Quilt Museum en Galerie gevestigd. Je kunt hier prachtige quilt- en textiele kunst bekijken.

Familieattracties: Breng met je gezin gratis een bezoekje aan het National Railway Museum en ontdek 300 jaar fascinerende treingeschiedenis.

Klim aan boord op de prachtige locomotieven, ontdek verborgen schatten in The Warehouse of laat je kinderen spelen in de speeltuin of mini-spoorweg.

Van juli tot september kun je ook voor een avontuurlijk dagje kiezen in de York Maze, dit is een ontzettend grote doolhof waar je ook allerlei andere leuke activiteiten kunt doen.

Tours: In York kun je diverse tours maken. Je kunt onder andere een bus, boot en wandel tour maken.

Eten en drinken: Voor een echte High Tea (Afternoon Tea) ervaring kun je terecht bij Betty’s Tea Rooms waar de decoratie speciaal werd ontworpen om bij het cruiseschip Queen Mary te passen.

Er zijn in York talloze restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Zo kun je naar J Bakers Bistro Moderne, Burbridge’s Restaurant, Masons Bar & Bistro of naar een van de andere vele restaurants gaan.

Shoppen in York

Of je nu een leuke gift wilt kopen of jezelf lekker verwennen, in York kun je genoeg shoppen. Met een mix van designer labels, High Street namen en leuke antiek en juweliers winkels, is er voor ieder wat wils.

Wanneer je opzoek bent naar fashion, beauty, sport en juweliers winkeltjes kun je het best naar York Designer Outlet gaan.

Monks Cross is het nieuwste winkelcentrum in York en ook zeker de moeite waard. Je kunt hier terecht voor winkels als TopShop, HMV, Topman, New Look, H&M, Next, en nog veel meer.

Ben je opzoek naar antiek of vintage sieraden, dan kun je het best naar de wijk Stonegate of het Antiques Centre York.

Bekijk ook

Oxford

Oxford

Oxford is een stad en district in Oxfordshire met 151.000 inwoners. De rivieren Cherwell en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *