Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-avonStratford-upon-Avon is een stad gelegen aan de rivier Avon in het Engelse graafschap Warwickshire met ongeveer 23.680 inwoners.

Wanneer je aan Stratford denkt komt waarschijnlijk ook de naam William Shakespeare (dichter, toneelschrijver) in je hoofd, hij is in Stratford geboren en komen te overlijden.

Jaarlijks bezoeken ruim 2 miljoen mensen de stad voornamelijk vanwege William Shakespeare, er zijn dan ook diverse bezienswaardigheden die om hem draaien.

Stratford heeft ook meer dan 800 jaar geschiedenis met veel gebouwen die vandaag de dag nog bestaan en zoals je misschien al verwacht diverse theaters.

Reizen naar Stratford-upon-Avon

Vliegen: Birmingham is het dichtstbijzijnde vliegveld om in Stratford te komen, het ligt er ongeveer 56 km vandaan.

Vanaf Birmingham Airport kun je met de gratis Air-Rail Link naar Birmingham New street gebracht worden, vanaf daar kun je overstappen in een trein naar Stratford-upon-Avon. De reistijd met de trein bedraagt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Trein: Wanneer je met Eurostar naar Engeland vertrekt moet je in Londen st. Pancras International (King’s Cross) uitstappen. Vanaf King’s cross kun je een trein naar Stratford-upon-Avon pakken, de reistijd van King’s Cross naar Stratford-upon-Avon bedraagt ongeveer 3 uur.

Boot: Wanneer je met de boot naar Engeland wilt reizen, kun je het best een boot nemen die naar de haven in Hull vaart, deze is het dichtste bij Stratford-upon-Avon, maar ligt toch nog 195 km ervandaan.

Je kunt een boot van Rotterdam naar Hull nemen of een boot van Zeebrugge naar Hull. Vanaf Hull kun je na aankomst met de bus worden gebracht naar het Hull Paragon Railway Station, vanaf het station kun je een trein nemen naar Stratford-upon-Avon.

Ideeën en inspiratie voor tijdens je verblijf

William Shakespeare: Wanneer je in Stratford bent kom je hoogst waarschijnlijk ook voor Shakespeare. Bezoek de huizen van de familie Shakespeare zoals het geboortehuis van William waar hij opgroeide en speelde of ontdek het meest romantische shakespeare huis, Anne Hathaway’s Cottage.

Je kunt ook andere huizen bekijken zoals de boerderij van William zijn moeder, de Mary Arden’s farm of het huis van zijn dochter Suzanne, Hall’s Croft.

Tot slot kun je ook nog Nash’s House & New Place bezoeken en de Holy Trinity Church. De Holy Trinity Church is de laatste rustplaats van William Shakespeare.

Kunst en cultuur: In Stratford kun je beginnen om naar het Compton Verney te gaan, dit is een award-winnende kunstgalerij waar je een indrukwekkende collectie van kunst uit de hele wereld kunt zien.

Daarnaast mag je Stratford eigenlijk niet verlaten als je geen toneelstuk hebt gezien. Je kunt dit doen in het RSC Theatre, zij proberen anderen te verbinden met Shakespeare en ze produceren ambitieus werk van levende schrijvers, met acteurs en artiesten.

Familieattracties: Het is niet altijd even gemakkelijk om een leuke fantasierijke dag te plannen voor het hele gezin. In het Museum of Wizardology and Imagiscarium kun je ongeacht het weer een magisch uitje beleven.

Je kunt ook naar de butterfly Farm gaan om honderden van de ’s werelds meest spectaculaire en kleurrijke vlinders te zien.

Tours: In Stratford-upon-Avon zijn diverse tours die je kunt volgen, zo is er een Stratford Town walk, bus tour en een boottocht.

Eten en drinken: Er zijn een heleboel leuke plekjes om te eten in en rondom Stratford-upon-Avon. Zo kun je een heerlijk hapje eten in het hart van Stratford-upon-Avon bij het award-winnende restaurant Bensons.

Na een theatervoorstelling bij The Swan Theatre kun je een drankje drinken bij Dirty Duck, wat maar 2 minuten van het theater vandaan is.

Shoppen in Stratford-upon-Avon

Het aanbod van winkels in Stratford is erg divers en je geld of tijd zal opraken voor je alle winkels hebt kunnen bezoeken. Er zijn cadeauwinkels, juweliers, antiekwinkels, chocolatiers en zelfs kaasboeren, je zult dus niet teleurgesteld worden.

Bekijk ook

Oxford

Oxford

Oxford is een stad en district in Oxfordshire met 151.000 inwoners. De rivieren Cherwell en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *