Halloween in Londen

HalloweenRond en tijdens Halloween worden er in Londen vele huiveringwekkende griezelige gebeurtenissen georganiseerd. In 2014 is Halloween op vrijdag 31 oktober.

Voor degene die in de periode rond Halloween in Londen zijn is er dus van alles op het gebied van Halloween te beleven.

Naast de vele musea en bezienswaardigheden die allerlei activiteiten rond Halloween organiseren, kun je ook een speciale Ghost Walk lopen die in deze periode een extra dimensie heeft. Verder kun je Halloween ook vieren in diverse clubs. Zorg voor deze laatste activiteit wel dat je een griezel-outfit bij je hebt.

Kijk ook goed van te voren of je vooraf moet boeken, dit is bij sommige evenementen het geval.

Het is teveel om alle activiteiten op te noemen, maar hieronder volgt een kleine selectie om een idee te krijgen wat er zoal te beleven is tijdens Halloween.

Jack the Ripper Walk

Deze tour is het hele jaar te lopen, maar met Halloween heeft hij toch iets speciaals. Jack the Ripper Tour start iedere avond bij de uitgang van het metrostation van Tower Hill om 19.30 uur.

De wandeling begint op Tower Hill, de grens tussen het grondgebied van Scotland Yard en de City of London Police. De wandeling wordt begeleid door Donald Rombelow, ’s werelds grootste expert op het gebied van Jack de Ripper. Je loopt langs de vele plaatsen waar Jack de Ripper slachtoffers maakte.

Je gaat ook naar de spookachtige Victoriaanse pub waar een van Rippers slachtoffers dronk. De wandeling eindigt bij de plaats van de laatste gruwelijke moord.

Let er wel op dat je de juiste Jack de Ripper Tour loopt, want er zijn veel copycats.

Ghost Bus Tours

Met de Ghost Bus Tours neemt een zwarte dubbeldekker je mee voor een sinistere sightseeingtour. Deze tour is een waar Halloween evenement door de special effects in de bus, de spookachtige verhalen en een griezelige conducteur met zijn toelichtingen bij deze sinistere sightseeing.

The Sweeney Todd audio tour

Bij deze wandeling volg je het met bloed doordrenkte spoor van Sweeney Todd in de straten waar zijn legende werd geboren. Deze tour is gemaakt in samenwerking met Warner Bros.

London Aquarium

In London Aquarium zijn diverse verlichte en uitgesneden pompoenen te zien die geïnspireerd zijn op de zeedieren.

Op 31 oktober 2014 komt de Fish Witch tevoorschijn. Deze mysterieuze figuur komt alleen op Halloween. Ze kookt dan een ketel vol griezelig plezier en vertelt haar griezelverhalen.

London Dungeon

In de London Dungeon is vanaf 1 oktober tot 5 november 2014 veel te beleven, zoals kattenkwaad, verminking, pompoenen, huiveringwekkende verrassingen en enge trucs.

Madam Tussauds

Bij Madam Tussauds London kun je vanaf 21 oktober tot en met 2 november 2014 de sterren in de Halloween-thema VIP party area bewonderen in hun Halloween kostuums.

Londense Zoo

Onder het thema “Boo at the Zoo” worden er van 25 oktober tot en met 2 november 2014 voor de bezoekers huiveringwekkende activiteiten georganiseerd in London Zoo.

Je ontmoet onder andere ratten, vleermuizen, spinnen en uilen.

National Maritiem Museum

In het National Maritiem Museum zullen op vrijdag 31 oktober 2014 in de loop van de avond spookachtige verhalen worden verteld over gruwelijke dood en mysterieuze verdwijningen van ontdekkingsreizigers.

Adres: Romney Rd., Greenwich, Londen SE10 9NF

Grant Museum of Zoology

Het Grant Museum of Zoology is de perfecte plaats voor de pre-Halloween screening van “Night of the Museum”. Deze Family Film Night: “Night at the Museum” vindt op dinsdag 28 oktober 2014 plaats.

Adres: Rockefeller Building, 21 University St., Londen WC1E 6 DE
Aanvang: 18.00 uur en de entree is gratis. Je moet wel vooraf reserveren.

Isis Education Centre Hyde Park

Op 29 en 30 oktober 2014 worden kinderen van alle leeftijden uitgenodigd voor een gratis drop-in sessie met de nachtelijke bewoners van het Hyde park.

Ze krijgen meer informatie over de levensstijl en gewoontes van de vele soorten vleermuizen die leven in het park en ze mogen het vleermuis-spoor volgen.

Er zijn verder nog diverse Halloween thema-activiteiten zoals bijvoorbeeld ‘speld de wrat op de heks’.

Adres: Isis Education Centre, Hyde Park, Londen W2 2UH

Hitchcock-film “Psycho” in Union Chapel

Heb je zin om echt te griezelen, dan kun je vrijdag 31 oktober 2014 naar de Gothic Recical Chapel. Deze kapel is een echt huiveringwekkende plek, dus de ideale plaats om met Halloween te griezelen bij Hitchcocks Horror-thriller “Psycho”.

Na vertoning van de film is het voor de moedigste onder jullie mogelijk om deel te nemen aan het “Bates Motel Bal”.

Aanvang: 18.30 uur
Film: 22,50 pond
Bal: 5 pond
Adres: Compton Terras, Londen N1 2UN
Metro: Highbury & Islington

London Eye Witch Academy

25 oktober tot 1 november is bij de London Eye een Halloween evenement die speciaal gericht is op kinderen en gezinnen. Kleine heksen en tovenaars kunnen zich inschrijven voor de Eye Witch Academy.

De London Eye (reuzenrad) zal voor deze gelegenheid in griezelig groen worden verlicht en je kunt genieten van de betoverende ervaring van een griezelig uitzicht over Londen.

In de Storytelling capsule kunnen nieuwe leden van de Witch Academy toetreden tot de Hoge Heks en een fantastisch avontuur beleven. De Hoge Heks zal de kinderen begeleiden op hun tour waar ze vanaf 135 meter hoogte kunnen uitkijken over Londen. Er worden aan de kleine heksjes (4 – 9 jaar) door een heks verhalen verteld.

Als herinnering aan dit avontuur krijgen de kleine heksjes een whitchy goody bag.

All Dogs Matter Halloween Dog Walk

Op zondag 26 oktober wordt na een wandeling over de hei dit liefdadigheidsevenement gevolgd met een gekostumeerde wandeling voor mens en hond.

Hierbij wordt de Best Dressed Warlock (man) en de Best Dress Witch (vrouw) en de Spookiest in Show gekozen.

De opbrengst is voor All Dogs Matter, een instelling die honden redt en herplaatst in en rond Londen en Norfolk.

Adres: Spaniards Inn, Spaniards Road, Hampstead, Londen NW3 7JJ

BT Tower Climb

Een echte Halloween nachtmerrie is de beklimming van de 842 treden naar de top van de BT-toren op vrijdag 31 oktober. Eenmaal op de 34e verdieping aangekomen krijg je als beloning een spectaculaire uitzicht over Londen.

Je moet wel een gevulde portemonnee meenemen bij deze klim, het is namelijk voor een goed doel. Deelnemers worden gevraagd om een bedrag van minimaal 200 pond te doneren voor UK Charity Action on Hearing Loss.

Halloweenklimmers worden gevraagd hun gezicht te schminken en erop te letten kostuums aan te trekken waar je niet mee kunt struikelen.

Openingstijden: 10.00 – 15.00 uur
Afstand: 34 verdiepingen, 842 treden
Inschrijfgeld: 25 pond
Sponsoring: Minimaal 200 pond per persoon
Adres: 60 Cleveland St., Londen W1T 4JZ

Ga jij naar Londen tijdens Halloween?

Dit waren enkele evenementen die tijdens Halloween worden gehouden in Londen. Ga jij naar Londen tijdens Halloween? Je hebt op dit moment nog ruim de tijd om naar Londen af te reizen.

Bekijk ook

Activiteiten in Londen in de maand juni

In Londen zijn door heel het jaar heen allerlei verschillende activiteiten en juni is uiteraard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *