London Zoo

London ZooLondon Zoo is een van de bekendste dierentuinen ter wereld en is gelegen in het noorden van Regent’s Park in Londen.

London Zoo is ’s werelds oudste wetenschappelijke dierentuin.

Het werd geopend in Londen op 27 april 1828 en was oorspronkelijk bedoeld ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. In 1847 werd London Zoo uiteindelijk opengesteld voor het publiek.

Vandaag de dag heeft London Zoo maar liefst meer dan 765 verschillende diersoorten, de dierentuin heeft hiermee een van de grootste collecties in het Verenigd Koninkrijk.

Naast het feit dat London Zoo de eerste wetenschappelijke dierentuin is, opende zij ook het eerste reptielenhuis (1849), eerste openbare aquarium (1853), eerst insectenhuis (1881) en de eerste kinderboerderij (1938).

Met regelmaat wordt de dierentuin ook gebruikt als achtergrond voor films en televisieprogramma’s. Een mooi voorbeeld hiervan is dat het reptielenhuis in de film “Harry Potter en de Steen der Wijzen” voorkwam.

Video London Zoo

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van London Zoo en welke diersoorten je allemaal tegen kunt komen.

Bezoekersinformatie London Zoo

London ZooGeniet van een gezellig dagje uit in London Zoo. Je kunt hier schitterende dieren bekijken als tijgers, slangen, pinguïns, giraffen en zelfs piranha’s.

Er zijn regelmatig demonstraties en voedertijden die je kunt bekijken. De Pinguïns Beach doet het altijd erg goed, maar ook de shows Animal in Action is erg populair.

Openingstijden
London zoo is iedere dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend en je kunt nog naar binnen tot een uur voor sluitingstijd.

Met de kerstdagen is London Zoo gesloten.

Entreeprijzen 2014
De entreeprijzen van London Zoo verschillen heel het jaar door, bekijk voor de actuele prijs dus altijd de website van London Zoo.

Tijdens de zomermaanden zijn de tickets duurder dan tijdens de wintermaanden en wanneer je de tickets online koopt ben je het goedkoopste uit.

De prijzen aan de poort zijn:
Volwassenen: £26.00 – £30.00
Kinderen: £18.50 – £22.50
Kinderen onder 3 jaar: Gratis
Senioren, mobiliteitsbeperkte: £23.40

Online tickets kun je kopen op de officiële website van London Zoo, een bijkomend voordeel is dat je niet in de rij hoeft te staan om een kaartje bij de ingang te kopen en de tickets online goedkoper zijn.

Adres
ZSL London Zoo, Outer Circle, Regent’s Park, London, NW1 4RY

Metrostation in de buurt
Regent Street

Mobiliteitsbeperking
London Zoo doet er alles aan om iedereen een gelijke kans te geven om de dieren te bewonderen, mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen hier dus ook prima terecht.

De dierentuin mag dan wel meer dan 170 jaar oud zijn en vele gebouwen bevatten, de meeste gedeeltes van de dierentuin zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn.

De paden zijn over het algemeen van asfalt en er zijn hellingen om in de meeste gebouwen te komen. De twee hellingen die leiden naar de twee tunnels in de dierentuin zijn wel vrij steil.

Het Aquarium is rolstoeltoegankelijk via een ingang aan de linkerkant van de hoofdgang. De historische Lubetkin pinguïn zwembad heeft een beperkte ruimte voor rolstoelgebruikers.

Er zijn in het park ook meerdere toiletten beschikbaar voor mensen met een rolstoel.

Op de website DisabledGo hebben ze een speciale gids gemaakt voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn helaas niet toegestaan in London Zoo.

Bekijk ook

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht

Een van de meest bezochte attracties in Londen is de indrukwekkende ceremonie van de wisseling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *