Ripley’s Believe it or not!

Ripley's Believe it or notRipley’s Believe It or Not! is een unieke tentoonstelling met ruim 700 vreemde, ongebruikelijke en prachtige wereldwijde (kunst)voorwerpen verspreidt over 6 verdiepingen, in totaal 25.000 vierkante meter.

Daarnaast kan de bezoeker zich verliezen in “The Mirror Maze” of “The Impossible LaserAce”. Er zijn 33 Ripley’s Believe It or Not!, maar in Londen is de grootste van de wereld.

De naam Ripley’s Believe it or Not is opgericht door Robert Ripley. Robert Ripley was een wereldreiziger, cartoonist, journalist en avonturier. Hij hield zich graag bezig met bizarre gebeurtenissen en vreemde voorwerpen.

Onder de naam “Ripley’s Believe it or Not!” werd een serie boeken uitgebracht, het werd zo populair dat hij “Ripley’s Believe it or Not!” naar de radio, televisie, stripboeken en een keten van musea bracht.

Wat is in “Ripley’s Believe it or Not!” te zien / doen

In Ripley’s Believe it or Not! is een grote diversiteit aan leuke, vreemde, typische kunstvoorwerpen en rariteiten te bewonderen. Er is bijvoorbeeld een levensgrote gebreide Ferrari, een geanimeerde T-rex, de langste man van de wereld, de oorspronkelijke “Toot Sweets”machine te zien in Chitty Chitty Bang Bang en de Peel 50 – een van de kleinste openbare weg auto’s ooit geproduceerd zijn er te zien.

Ook zijn er portretten van popsterren maar dan van aparte materiaal gemaakt. Zo is Michael Jackson gemaakt van allerlei soorten zoethout, Jimmi Hendrix en Gene Simmons zijn geschilderd op een doek van koemest.

Een 4 meter lang model van de Tower bridge, welke is gemaakt van 253.000 lucifers, is er ook te bewonderen. Creativiteit kan geuit worden op de gloednieuwe interactieve graffitimuur.

Naast deze vreemde en prachtige voorwerpen kan de bezoeker zich ook verliezen in de “Marvelous Mirror Maze” of de interactieve attractie “The impossible LaserAce”.

The Marvelous Mirror Maze

The Mirror Maze is een uitdaging om je weg te vinden door een illusie van gangen. Deze gangen bestaan uit een groep kolommen en bogen en honderden gespiegelde reflecties in alle richtingen in combinatie met de ongewone vloerverlichting krijg je de illusie van oneindige gangen, terwijl het een doodlopende weg is.

Het is voor jong en oud een uitdaging om uit dit “doolhof” een weg naar buiten te vinden.

The impossible LaserAce

The impossible LaserAce is een doolhof van laserstralen. De bezoeker vindt zijn weg door te kruipen, springen en te draaien. In dit laserdoolhof zijn ook checkpoints waar je je hand moet scannen. Het is een spel waar behendigheid en snelheid het hoogste scoren. Dagelijks worden de hoogste scoren van de allerbeste deelnemers op het erebord geplaatst.

Black Hole

Je loopt over een loopbrug de tunnel “Black Hole” in. Door het zien van roterende bewegingen om je heen in deze tunnel worden je zintuigen sterk op de proef gesteld en lijkt de loopbrug onder je te bewegen. Kun je de illusie verslaan?

Attractie voor jong en oud

Ripley’s Believe It or Not! is een interessante beleving voor zowel jong als oud. Kinderen tot 7 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene. Het is een ware ontdekkingsreis naar een wereld van wonderen.

Op de vierde verdieping is een gebied met een kerker. Het is raadzaam om kinderen die angstig/snel bang zijn niet mee te nemen in deze erker. Er is een mogelijkheid om de kerker te mijden, vraag ernaar bij een personeelslid, die kan je de weg wijzen.

Wetenswaardigheden

De tentoonstelling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Fotograferen zonder flitsen is toegestaan.
In het restaurant zijn snacks en drankjes te verkrijgen.
Er is een souvenirwinkel op de begane grond.
De ticket is inclusief Mirror en Laser
Er zijn losse tickets maar er zijn ook familietickets, op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen.

Openingstijden en adresgegevens

Open: 365 dagen per jaar vanaf 10.00 uur tot middernacht (laatste toegang 22.30 uur)

Adres: Het Paviljoen van Londen, 1 Piccadilly Circus, Londen

Bekijk ook

Cutty Sark

Cutty Sark

’s Werelds enige overgebleven theeklipper Cutty Sark is een Brits schip dat gebouwd werd in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *