Science Museum

Science MuseumHet Science museum is een museum voor wetenschap en techniek, gelegen aan Exhibition Road in Londen.

Het museum is de grootste van zijn soort ter wereld en is een belangrijke toeristische attractie met ongeveer 3 miljoen bezoekers per jaar.

Het Science Museum bestaat uit meer dan 40 zalen waar je ongeveer 2000 tentoonstellingen kunt bekijken.

Wanneer je het museum bezoekt kun je zien, voelen en ondervinden wat de laatste 300 jaar de grootste wetenschappelijke uitvindingen waren.

Wat kun je allemaal bekijken in het Science Museum?

In het Science Museum staat een collectie van meer dan 300.000 voorwerpen, inclusief de wereldberoemde als Stephenson’s Rocket, Puffing Billy (de oudste overlevende stoomlocomotief), de eerste straalmoter, een reconstructie van Francis Crick en James Watson’s model van DNA.

Naast dit alles zijn er ook honderden interactieve tentoonstellingen. Een recente toevoeging is de IMAX 3D bioscoop die documentaires (de meeste in 3D) over de wetenschap en natuur laat zien. Er zijn ook leuke simulators.

Bezoekersinformatie Science Museum

Het Science Museum is een erg leuk uitje voor heel het gezin. Er zijn knoppen om op te drukken en hendels om aan te trekken, maar er is ook een interactieve zaal voor kinderen waar zij hun eigen experimenten kunnen uitvoeren.

Uiteraard zijn er ook dingen voor mensen van alle leeftijden zoals tentoonstellingen over vliegen, het universum, geschiedenis van computers, en nog wel meer. Kortom er is genoeg te doen.

Openingstijden
Het Science Museum is iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, de laatste mogelijkheid om naar binnen te gaan is om 17.15 uur.

Op 24 tot 26 december is het Science Museum gesloten.

Entreeprijzen
Je hoeft net als bij de meeste musea van Engeland geen entreegeld betalen om het museum te bezoeken.

Voor tijdelijke tentoonstellingen, de IMAX 3D Cinema en simulators wordt wel geld gevraagd.

Adres
Exhibition Road, South Kensington, London SW7 2DD

Metrostation in de buurt
South Kensington (10 minuten lopen)
Gloucester Road (15 minuten lopen)

Mobiliteitsbeperking
Het Science Museum is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, er zijn liften die je naar alle verdiepingen kunnen brengen. Er zijn ook toiletten beschikbaar voor mensen in een rolstoel.

Bij de ingang kun je een plattegrond van het museum krijgen. Op de plattegrond staat informatie over waar de trappen, liften, hellingen, eetgedeelte en toiletten zijn.

Blinden
Er zijn informatieboeken in braille beschikbaar in Launchpad, deze kunnen worden aangevraagd bij de Launchpad informatiebalie. In het gedeelte “Who Am i?” zijn braille labels.

Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom in het Science Museum.

Bekijk ook

Cutty Sark

Cutty Sark

’s Werelds enige overgebleven theeklipper Cutty Sark is een Brits schip dat gebouwd werd in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *