Tate Modern

Tate ModernTate Modern is een de meest bezochte moderne kunst museum in de wereld met ongeveer 4,7 miljoen bezoekers per jaar.

Het Museum maakt deel uit van de Tate groep wat verder nog bestaat uit Tate Britain, Tate Liverpool, Tate st. Ives en Tate online.

Tate modern is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale, het bankside Power Station gelegen aan de rivier Thames in Londen. Het is een gigantisch gebouw met 5 verdiepingen vol met moderne kunst.

Vanaf de opening op 12 mei 2000 is het museum erg populair en wordt het bezocht door veel toeristen, maar ook Londenaren.

In het Tate Modern museum kun je prachtig werk vinden van beroemde kunstenaars als Picasso, Monet en Warhol.

Bezoekersinformatie Tate Modern

Een bezoek aan het Tate Modern museum is leuk voor jong en oud. Voor kinderen onder de 5 jaar is een speciale speelzone.

Voor de wat oudere kinderen en volwassenen is er ook een leuke interactieve zone met ideeën en activiteiten om je te helpen meer over de twintigste-eeuwse kunst en kunstenaars te leren.

Het Tate Modern museum is zelfs geschikt voor blinden en slechtzienden, voor hen zijn er speciale Touch tours.

Wanneer je tijdens je bezoek zin hebt om te eten of te drinken kun je naar het restaurant van het museum gaan. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de rivier Thames en de St. Pauls Cathedral.

Entreeprijs
Tate Modern is een nationaal museum en is gratis te bezoeken.

Voor tijdelijke tentoonstellingen wordt vaak wel een entreeprijs gevraagd.

Openingstijden
Zondag t/m donderdag van 10.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur.

Tate Modern is op normale feestdagen gewoon geopend, zij zijn echter wel op 24, 25 en 26 december geslopen.

Adres
Tate Modern, Bankside, London SE1 9TG

Metrostations
Southwark (600m)
Mansion House (1100m)
St Pauls (1100m)

Mobiliteitsbeperking
Mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen Tate Modern gewoon bezoeken. Er zijn vier liften die je toegang geven tot alle verdiepingen. De lift is naast de centrale trap te vinden.

Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn toegestaan in Tate Modern. Wanneer je hond dorst heeft, kun je om een waterbak vragen bij de garderobe op de eerste verdieping.

Touch tours

Voor blinden en slechtzienden worden speciale Touch tours (aanraak rondleidingen) gehouden. Deze rondleidingen door Tate modern omvatten meestal een sculptuur die kan worden onderzocht door midden van rechtstreekse aanraking.

Ook worden twee en driedimensionale kunstvoorwerpen onderzocht met behulp van een combinatie van verhoogde beelden, hanteren van objecten, beschrijvingen en discussie.

Touch tours kunnen op elk gewenst moment tijdens de normale openingstijden gehouden worden. Tate Modern vraagt haar bezoekers om minsten een week van te voren een Touch tour te boeken, ondanks dat het misschien wel mogelijk is om het op korter termijn te regelen.

Bekijk voor meer informatie over de rondleiding of om te boeken op de officiële website Tate.org.uk.

Bekijk ook

Cutty Sark

Cutty Sark

’s Werelds enige overgebleven theeklipper Cutty Sark is een Brits schip dat gebouwd werd in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *