Warner Bros. Studio Tour London – Harry Potter

Sinds 29 maart 2012 is het voor Harry Potter fans van over de hele wereld mogelijk om achter de schermen te kijken in de Warner Bros. Studio Tour London – “the making of Harry Potter”.

Deze Warner Bros. Studio Tour is geschikt voor het hele gezin (jong en oud) en voor iedereen toegankelijk.

Warner Bros Studio Tour van Harry Potter
Foto door: Derek Hatfield

In de studio, waar alle acht films werden geproduceerd, beleef je de magie door de ogen van de filmmakers die de boeken van Harry Potter een decennia lang verfilmden en kun je zien hoe zij Harry Potter tot leven hebben gebracht.

Je ontdekt de betoverende ‘special effects’ en de geheimen achter de schermen in deze unieke onvergetelijke tour. Bekijk de video hieronder om alvast een eerste indruk op te doen.

Wat is er zoal te zien / doen

In een drie uur durende tour krijg je de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen en krijg je dingen te zien die de camera je nooit heeft laten zien.

Wandelend door de verschillende sets krijg je visuele effecten, magische wezens en de authentieke decors te zien. Je kunt de prachtige kostuums en diverse rekwisieten, zoals de bezems van Harry Potter en Draco, toverstafjes etc. bezichtigen.

In deze tour loop je door de diverse sets en hij brengt je naar de diverse ruimtes. Zo ga je door de grote deuren en loop je over de originele stenen vloer door de Grote Zaal van Zweinstein waar de tafel gedekt staat.

Grote zaal Zweinstein Harry Potter
Foto door: Elen Nivrae

In het kantoor van Perkamentus kun je o.a. het authentieke zwaard van Griffoender bewonderen en de Sorteerhoed, die op Zweinstein gebruikt werd om nieuwe leerlingen in een van de vier afdelingen in te delen.

De makers van de tour zijn niets vergeten, zo loop je ook door de tovenaarsstraat Wegisweg, met diverse puien waaronder Olivanders toverstokwinkel en de Ligusterlaan waar Harry Potter bij de dreuzel familie Duffeling op nummer 4 woonde is ook te bewonderen.

Natuurlijk kun je ook Hagrids hut, de behekste keuken van de familie Wemel, het atrium van het Ministerie van Toverkunst, de geheime deur, de slaapzaal en de brug (die ontploft) uit de laatste Harry Potter film bekijken.

Erg indrukwekkend en een van de hoogtepunten van deze tour is de replica van het kasteel Zweinstein. Het kasteel is nagebouwd op een schaal 1:24 en heeft een omtrek van bijna 16 meter. Het kasteel wordt verlicht door meer dan 2500 glasvezellampjes die je in vier minuten tijd het volledige effect van het kasteel bij dag en nacht geven.

Er is ook zorg besteedt aan detail, zo hebben alle deuren in deze replica scharnieren, worden er echte planten gebruikt voor het landschap en zijn er in de Owlery, de in een toren gelegen kamer waar de uilen van de studenten gedurende het schooljaar leefden, miniatuur vogels te zien.

Zweinstein replica uit de films van Harry Potter
Foto door: Elen Nivrae

Bezoekers kunnen uit de eerste hand ontdekken hoe vechtscènes werden ontwikkeld en zwerkbalwedstrijden werden gemaakt door middel van de speciale filmtechniek ‘Chroma Key’.

Het is dus niet alleen voor de Harry Potter fan een leuke ervaring, maar voor iedere filmliefhebber erg leuk om te zien. Het is de meest uitgebreide attractie op het gebied van film waarbij je inzicht krijgt in het volledige productieproces van de totstandkoming van deze film.

Door het jaar heen zijn er ook diverse extra activiteiten waarbij je verschillende dingen zelf kunt testen.

Kasteel Zweinstein rond Kerst


Ben je rond Kerst in Londen, dan kun je genieten van de adembenemende make-over van Kasteel Zweinstein. Van half november tot begin januari is het model van het Kasteel Zweinstein bedekt met een deken van sneeuw.

De Grote Zaal is ook omgetoverd tot een Kerstzaal door middel van kerstbomen, slingers van hulst, maretakken, gouden kransen en andere feestelijke rekwisieten.

Kortom, deze Studio Tour is een unieke ervaring en een onvergetelijke dag voor jong en oud, Harry Potter fan en filmliefhebber.

Tickets & meer informatie

Tickets voor deze tour zijn niet bij de attractie zelf te koop, maar dien je vooraf te bestellen bij erkende touroperators of op de officiële website wbstudiotour.co.uk.

Adres
Warner Bros. Studio Tour London
Studio Tour Drive
Leavesden WD25 7LR

Mobiliteitsbeperking
Warner Bros. Studio Tour London streeft ernaar om aan alle behoefte van de bezoekers te voldoen. De studio is dan ook voor het grootste gedeelte gewoon toegankelijk voor handmatige en elektrische rolstoelen. Helaas zijn er echter ook een aantal delen die moeilijk bereikbaar zijn voor rolstoelgebruikers.

Warner Bros. Studio Tour London wil graag van te horen wanneer je komt vanwege de zitplaatsen beperkingen in de bioscoop aan het begin van je bezoek.

Vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen zijn mobile voertuigen en elektrische scooters niet toegestaan in de attractie en is er ook geen mogelijkheid om ze op te laden.

Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn gewoon welkom in Warner Bros. Studio Tour London. Wanneer je hond een waterbak nodig heeft kun je dit aan een van de persoonsleden vragen.

Het is niet toegestaan voor andere honden of huisdieren om in de attractie te gaan.

 

Bekijk ook

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht

Een van de meest bezochte attracties in Londen is de indrukwekkende ceremonie van de wisseling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *