Berry Bros. & Rudd

Berry Bros & RuddBerry Bros. & Rudd is de oudste Britse wijn- en distilleerhandelaar, met meer dan 315 jaar geschiedenis en in het bezit van twee Royal Warrants en acht Masters of Wine.

Vandaag de dag zijn zij nog altijd in dezelfde winkel op 3 St. James’s Street in Londen gevestigd waar het bedrijf in 1698 zijn begonnen.

De winkel is sinds 1698 ook weinig veranderd waardoor het een sfeervolle unieke winkel is die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Berry Bros. & Rudd heeft een zeer groot aanbod en verkoopt wijnen uit de hele wereld en een aantal wijnen en gedistilleerde dranken onder hun eigen label.

Je kunt bij Berrys een uitgebreid assortiment onder eigen label gebottelde fijne en exclusieve single malt Scotch whisky’s vinden.

Verder hebben zij een wijnopslag, een wijnproeverij en wijnscholen en hebben zij als eerste wijnhandelaar in 1994 een online wijnwinkel geopend.

Ze beschikken tegenwoordige ook over een online ”wine trading” platform genaamd BBX (Berrys Broking Exchange). Dit platform stelt klanten in staat om hun wijnen die opgeslagen zijn in de opslagplaatsen te kopen en verkopen.

Geschiedenis Berry Bros. & Rudd

In 1698 werd het bedrijf wat nu bekend staat onder de naam Berry Bros. & Rudd, opgericht door de weduwe Bourne. Eerst verkochten ze koffie, daarna ook cacao, thee, snuiftabak, kruiden en alles wat exotisch en nieuw was.

Door de jaren heen veranderde het bedrijf naar een wijn- en destilleerhandel. Vanaf 1810 is de naam van George Berry verbonden aan het bedrijf.

George Berry was een succesvol zakenman die zich steeds meer richtte op wijn en gedistilleerde dranken, dit was mede het gevolg door de verandering van smaak in die tijd. In 1845 namen zijn twee zonen het bedrijf over. Vandaag draagt de winkel nog steeds de naam van de ‘Berry Brothers’.

Op het moment dat de twee neven Francis Berry en Charles Walter Berry de winkel in de 20e eeuw gaan leidden wordt het een handelaar in uitsluitend wijnen de gedistilleerde dranken.

In 1920 trad Hugh Rudd, die uit een familie van wijnhandelaren komt, toe tot Berry Bros.. Dit partnerschap geeft een stevige ongeëvenaarde basis voor Berry Bros. & Rudd. Rond 1940 veranderde de naam Berry Bros. & Co in Berry Bros. & Rudd Ltd.

Al sinds het bewind van Koning George III levert de winkel aan de koninklijke familie. Berry Bros. & Rudd werd in die tijd beschouwd als Londens grootste kruidenier. De tweede helft van de 20e eeuw werd gekenmerkt door uitbreiding van het bedrijf.

In 1967 brak Berry Bros. & Rudd met de traditie en werd de eerste wijnhandelaar met temperatuurgevoelige wijnkelders, die werden opgericht in Basington, Hampshire. Tegenwoordig bevatten deze kelders zo’n 8,5 miljoen flessen van het bedrijf en klanten met een waarde van miljoenen ponden.

In 1994 was het bedrijf de allereerste wijnhandelaar die een website lanceerde.Daarnaast breidde het bedrijf zich ook fysiek uit. Op de luchthaven van Heathrow werden belastingvrije wijnwinkels geopend, gevolgd door de oprichting van het bedrijf in Azië, the Hong Kong Wine Club.

In 1995 verleende Koningin Elizabeth II haar “Royal Warrant” aan het bedrijf. In de aanloop naar de 300e verjaardag van het bedrijf, kende Prins Charles (HKH de Prins of Wales) in 1997 zijn “Royal Warrant” aan het bedrijf toe.

In 1998 werd de eerste overzeese winkel in Dublin geopend.

De 20e eeuw is gekenmerkt door uitbreiding van het traditionele bedrijf.

In de 21e eeuw worden de prachtige historische kelders onder de winkel gerenoveerd en de kamers in Pickering voor privé wijn evenementen en de gerespecteerd wijnschool. De bloeiende activiteiten met Azië zijn bereikt door middel van nieuwe websites en fysieke aanwezigheid in Japan en Hongkong.

In 2013 is Berry Bros. & Rudd de eerste wijnhandelaar die wijnen uit China permanent in zijn schappen heeft staan. De onderneming boekt nog steeds vooruitgang, maar de oude tradities blijven ook gehandhaafd.

Dus al is de winkel weinig veranderd sinds oprichting, het bedrijf is wel voortdurend in ontwikkeling gebleven, waardoor het bedrijf nog steeds uniek en succesvol is.

Adres:
3 St. James’s Street
London SW1A 1EG

Openingstijden winkel:
Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
Zondag en feestdagen gesloten

Bekijk ook

Karl Lagerfeld Store

Karl Lagerfeld Store

De eerste UK store van Karl Lagerfeld is op 14 maart 2014 geopend op Regent …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *