Portobello Road Market

Portobello Road MarketEr zijn veel markten in Londen maar één van de bekendste markten is de wereldberoemde antiek- en straatmarkt die te vinden is op Portobello Road in West-Londen.

Deze markt draagt de naam Portobello Road Market.

Portobello Road is een lange smalle straat die zich uitstrekt over twee mijl in het district Notting Hill, in de wijk Kensington and Chelsea.

Naast de markt zijn er veel winkels gevestigd waar je tweedehands spullen, boeken, curiosa en antiek kunt kopen. Verder zijn er ook galeries, cafés en internationale restaurants te vinden.

Portobello Road is ook de filmlocatie voor de film “Notting Hill” (1999) waarin Julia Roberts en Hugh Grant de hoofdrollen speelden.

Over de Portobello Road Market

Toeristen van over de hele wereld komen naar Londen om deze grote bijna 150 jaar oude beroemde antiekmarkt te bezoeken en te snuffelen tussen de uitgebreide collectie van diverse artikelen.

Naast het beroemde antiek zijn er ook nog andere kraampjes te vinden met bijvoorbeeld mode, voeding, boeken en muziek.

Als je de markt op Portobello Road wilt bezoeken en je geen moeite hebt met de drukte kun je het beste op zaterdag (bij voorkeur in de ochtend) gaan. Zaterdag is de belangrijkste handelsdag en is ook de antiekmarkt. Op de markt zijn zaterdags honderden gespecialiseerde dealers en zo’n 2000 kraampjes met de grootste verscheidenheid aan artikelen te vinden.

Op de andere dagen van de week is de markt veel kleiner en zijn lang niet alle kraampjes open. Als je niet van drukte houdt, niet perse de grote antiekmarkt hoeft te zien en het rustiger wilt hebben dan kun je het beste Portobello Road op een doordeweekse dag te bezoeken. Je kunt dan ook beter de kleurrijke winkelpuien en de omgeving zien.

Op zaterdag herbergt de markt ook nog andere markten. Naast de antiekmarkt zijn er tevens kraampjes met groente en fruit, nieuwe (eigentijdse) producten, kleding en vintage-mode (tweedehands kleding).

Een handig bord op Portobello Road laat je zien waar je bent en waar wat te vinden is.

De antiekmarkt begint bij het kruispunt Chepstow Villas met Portobello Road, de hedendaagse producten (New Goods) zijn voor en na de groente- en fruitmarkt te vinden en aan het einde van de markt. De groente- en fruitmarkt dient meestal voor de lokale bevolking, maar als je zin hebt kun je er heerlijk vers fruit kopen.

Onder de Westway vind je tweedehands kleding, sieraden, boeken en muziek. Als je goed zoekt kun je hier leuke koopjes vinden.

Op zaterdag vindt op Acklam Road ook een vlooienmarkt plaats en aan de noordzijde van Portobello Road vindt de Goldborne Road Market plaats waar Portugese en Marokkaanse stalletjes lekkere etenswaar te koop aanbieden.

Geschiedenis Portobello Road Market

Oorspronkelijk was Portobello Road een kronkelend landweggetje. Rond 1850 tijdens de Victoriaanse tijd groeide de weg uit tot een verbindingsweg tussen het huidige Paddington Hill en Notting Hill.

De markt op Portobello Road begon oorspronkelijk als een versmarkt in de 19e eeuw. Rond 1950 kwamen er antiquairs op de markt staan.

Tegenwoordig is het de grootste antiekmarkt in het Verenigd Koninkrijk.

Openingstijden en andere handige informatie

De markten beginnen maandag tot en met zaterdag om 8.00 uur. Op Donderdag is er maar een halve dag markt tot 13.00 uur, op andere dagen sluit de markt om 19.00 uur.

De antiekmarkt sluit op zaterdag officieel om 17.00 uur, maar vaak zie je dat de kraampjes al een uur vroeger beginnen met inpakken.

Let op! De tijden kunnen variëren door het weer of tijd van het jaar.

Adres:
Portobello Road
Londen, W10 5TA

Dichtstbijzijnde metrostation:
Notting Hill Gate, dit is het dichtstbijzijnde metrostation bij de antiekmarkt. Het is zo’n 5 minuten lopen en niet moeilijk te vinden, want je moet gewoon met de menigte toeristen meelopen.

Andere metrostations in de buurt van de markt zijn Landbroke Grove en Westbourne Park tube station.

Bekijk ook

Berry Bros & Rudd

Berry Bros. & Rudd

Berry Bros. & Rudd is de oudste Britse wijn- en distilleerhandelaar, met meer dan 315 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *