Chester

chesterChester is de hoofdstad van Cheshire en ligt gelegen aan de rivier de Dee, dicht bij de grens van Wales. Chester heeft ongeveer 119.000 inwoners en ligt ten zuiden van Liverpool.

In Chester staan een aantal middeleeuwse gebouwen, maar sommige van de zwart-wit gebouwen in het centrum zijn eigenlijk victoriaanse restauraties.

Chester is een van de best bewaarde vestingsteden van Groot-Brittannië. Afgezien van de 100 meter sectie, zijn de stadsmuren van Chester bijna volledig compleet.

De Kathedraal van Chester werd meer dan 900 jaar geleden opgericht als een benedictijner klooster en trekt honderdduizenden bezoekers per jaar.

Ondanks de geschiedenis en erfgoed is Chester ook een levendige dynamische stad vol met bars, pubs, clubs, hotels en restaurants.

Reizen naar Chester

Vliegtuig: Wanneer je met het vliegtuig richting Chester wilt reizen is het dichtstbijzijnde vliegveld het vliegveld van Liverpool. Het vliegveld van Manchester is ook dichtbij.

Vanaf het vliegveld kun je met een taxi of bus naar de South Parkway treinstation, om vanaf daar een trein te pakken naar Chester.

Trein: Wanneer je met de trein naar Engeland wilt reizen moet je in Londen st. Pancras International (King’s Cross) uitstappen. Vanaf Londen King’s Cross kun je overstappen in een trein die naar Chester gaat.

Boot: Voor een reis met de boot naar Chester moet je de boot nemen van Rotterdam naar Hull of van Zeebrugge naar Hull. Hull ligt ongeveer 180 km noordoost van Chester.

Vanaf Hull kun je met de auto verder reizen of na aankomst met de bus gebracht worden naar het Hull Paragon Railway Station. Vanaf het treinstation kun je  een trein nemen naar Chester.

Ideeën en inspiratie voor tijdens je verblijf in Chester

Must-see: Wanneer je in Chester bent kun je niet om de kathedraal van Chester heen. De kathedraal heeft mooie ramen, romaanse bogen en Gotische versieringen.

De Chester paardenraces zijn ook erg bekend, er is een renbaan midden in het centrum te vinden. Wanneer je dit niets vind kun je natuurlijk ook iets heel anders doen, zoals met de familie een bezoekje aan de Chester Zoo brengen.

Beklim ook de top van Beeston Castle in Tarporley (iets buiten Chester), eenmaal op de top heb je een geweldig uitzicht over acht verschillende graafschappen.

Kunst en cultuur: Bezoek het Award-winnende Norton Priory Museum & Gardens voor een fantastische dag uit. Bekijk de middeleeuwse ruïnes, het St Christopher standbeeld, de prachtige tuinen en uitgestrekte bossen en beeldhouwkunst parcous.

Bij de Watergate Street Gallery kun je terecht voor de meest uitgebreide en inspirerende collectie van originele kunstwerken.

Familieattracties: Een bezoekje aan deze prachtige stad is niet alleen voor volwassenen, kinderen vinden het ook geweldig. Zoals bij de must-see al staat is de Chester Zoo zeker de moeite waard om te bezoeken.

Zijn je kinderen echte treingekken dan mag je Chester niet verlaten zonder naar het Grosvenor Park Miniature Railway te gaan, kinderen vinden dit helemaal geweldig.

Ook het Blue Planet Aquarium mag je niet missen, bekijk de haaien en andere onderwaterdieren in de beste Aquarium van Groot-Britannië.

Tours: In Chester kun je diverse tours maken, zo kun je een bus, boot of wandel tour maken, maar ook een Romeinse tour om het Romeinse erfgoed te bekijken.

Eten en drinken: In Chester vind je internationale gerechten, lokale ingrediënten en traditionele Britse gerechten.

Wat je smaakpapillen ook doen tintelen, er zal een café, restaurant, bar of bistro zijn die perfect bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de moderne Britse keuken in het 1539 Restaurant.

Voor wijnliefhebbers zijn er enkele van de beste wijnkelders van het land en ook bierliefhebbers kunnen lokaal gebrouwen bier drinken.

Shoppen in Chester

Chester is een mooie plek als je van shoppen houdt, er is een prachtige mix van architectuur en stijl. De middeleeuwse rijen (the rows) zijn dan ook erg bekend.

De belangrijkste winkelstraat in Chester is Eastgate met grote winkels en kleine boetiekjes. Je kunt er winkels vinden als USC, Next, Waltons the Jewellers en Browns of Chester.

Bij Bridge Street kun je ook goed shoppen met winkels als Swarovski, Wesley Barrel, Jigsaw en Beau Perry.

Bekijk ook

Salisbury Kathedraal

Salisbury

Salisbury is een stad in het Engelse graafschap Wiltshire gelegen aan de rivier Avon met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *