Fortnum & Mason

Fortnum & MasonFortnum & Mason, ook wel afgekort als Fortnum’s, is een typisch Engels warenhuis met een grote diversiteit aan zeer hoogwaardige producten.

Daarnaast moeten we de legendarische Tea Salon van Fortnum & Mason niet vergeten die in 2012 is gerenoveerd en op 1 maart 2012 is heropend door HM Koningin Elizabeth II. Sinds de heropening heeft de Tea Salon de naam “The Diamond Jubilee Tea Salon” gekregen.

De winkel heeft vijf verdiepingen en een grote verscheidenheid aan artikelen. Om een beter beeld te geven wat er te koop en te doen is in dit grote Engelse warenhuis zal dit hieronder per verdieping worden toegelicht.

In de kelder van Fortnum & Mason

In de kelder vind je de “Food Hall” waar je een verscheidenheid aan verse groente, fruit, vlees, vis, delicatessen en kazen kunt kopen. Ook is daar Fortnum’s Takeaway gevestigd, waar je afhaalmaaltijden kunt krijgen.

“Wine’s & Spirit Department” is ook in de kelder. Op deze afdeling heb je een grote keuze aan beroemde wijnen en gedestilleerde dranken. In de “1707 Wine Bar” kun je je ontspannen en genieten van een lekker glas wijn.

Begane grond

Op de begane grond vind je een grote verscheidenheid aan thee en leuke geschenken op het gebied van thee, zoals een prachtige Chinese theepot tot een verzilverd thee-ei om de theeblaadjes in te doen.

In de afgelopen drie eeuwen heeft Fortnum’s een uitgebreide selectie van losbladige theemengsels opgebouwd. Fortnum’s is voor velen dan ook synoniem aan thee. De al eerder genoemde legendarische Tea Salon is te vinden op de vierde verdieping.

Op de begane grond is verder nog brood, banket, chocolade, zoetwaren, conserven, patisserie, koffie en een grote assortiment aan honing te vinden. Je kunt tevens een heerlijk hapje eten en drinken in het Gallery Restaurant of de Fountain Restaurant.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping heeft Fortnum & Mason zijn eigen speciale “candle room” ingericht. Hier vind je de mooiste kaarsen. Van eenvoudige kaarsen tot de meest exclusieve van Fortnum, een mix van bijenwas, roos en kruidnagel, speciaal gemaakt door Roja Parfums.

Verder is er op deze verdieping een kookshop, kookboeken, China, glas en zilver en een demonstratiekeuken vinden. In The Parlour Restaurant kun je genieten van een lichte maaltijd, ijs, thee of ander drinken.

Tweede verdieping (voor vrouwen)

De tweede verdieping is geheel gericht op de vrouwen. Hier vind je exclusieve hoeden van ’s werelds beste hoedenmakers zoals Stephen Jones en Adrian Philip Treacy. Je kunt hier ook een hoed op maat laten maken.

Er zijn sieraden van bekende namen te vinden en ook zijn er exclusieve sieraden die speciaal voor Fortnum’s ontworpen zijn. In de “Beauty Rooms” kun je uit een groot scala van behandelingen kiezen en er vervolgens van genieten.

Op de parfumerie afdeling zijn unieke parfums te koop. Zo heeft Fortnum & Mason het parfum dat door de hertogin van Cambridge op haar trouwdag werd gedragen de “White Gardenia Perfume” en parfums van Grossmith, één van de oudste parfumhuizen van Engeland.

Verder zijn er lingerie, handtassen, cosmetica, toiletartikelen, luxe woningtextiel, bed- en badlinnen, babykleding en kinderspeelgoed te koop.

Derde verdieping (voor mannen)

De derde verdieping is vooral voor mannen. Er is een grote keuze aan geschenken voor de man, zoals lederwaren, koffers, games, toiletartikelen en boeken.

Verder is er op deze verdieping een afdeling met luxe cadeaupapier, linten, kaarten, briefpapier, pennen, etc.

Vierde verdieping

Op de vierde verdieping is “The Diamond Jubilee Tea Salon” waar je kunt genieten van de beroemde Engelse afternoon tea!

Op deze verdieping is verder ook de Teatastingroom.

Korte impressie van Fortnum & Mason

Geschiedenis Fortnum & Mason

In 1707 opende de koninklijke lakei William Fortnum en zijn huisbaas Hugh Mason een kleine winkel op Duke Street. In deze winkel verkocht Fortnum kaarsen, welke hij had gemaakt van de overgebleven stukken kaarsen van het koninklijk huishouden.

In 1926 werd deze beroemde kruidenier en supermarkt omgevormd tot een uniek warenhuis met een restaurant waar ‘s middags thee kon worden gedronken met een tussendoortje, zoals delicate broodjes en heerlijke taarten.

In 1957 voor de 250e verjaardag van Fortnum & Mason kwam op de 4e verdieping het restaurant “St. James Restaurant” voor de afternoon tea. Een afternoon tea gebruiken in dit restaurant werd voor vele generatie een essentieel onderdeel aan een bezoek aan Fortnum’s.

Op 1 maart 2012 werd het gerenoveerde St. James Restaurant heropend door HM de Koningin vergezeld door de hertogin van Cornwall en de hertogin van Cambridge en kreeg het restaurant de nieuwe naam “The Diamond Jubilee Tea Salon”.

Adres:
181 Piccadilly
London W1A1ER

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 10.00 – 21.00 uur
Zondag van 12.00 – 18.00 uur.

Bekijk ook

Karl Lagerfeld Store

Karl Lagerfeld Store

De eerste UK store van Karl Lagerfeld is op 14 maart 2014 geopend op Regent …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *