Kerstshoppen Londen

Kerstboom op Trafalgar Square in LondenWil je kerstshoppen in Londen? Je bent zeker niet de enige.

Veel mensen vinden Londen een prachtige plaats om heerlijk te winkelen.

In de maanden november en december wordt Londen helemaal door veel toeristen bezocht om te gaan kerstshoppen.

Naast het kerstshoppen is het ook een unieke ervaring om de kerstsfeer in Londen te beleven.

De straten en winkels zijn in deze periode prachtig versierd met lichtjes, kerstbomen en kerststallen. De meeste verlichting in de Londense winkelstraten zullen worden ingeschakeld tussen 1 en 15 november en dit duurt tot ongeveer 3 januari 2015.

Op Trafalgar Square staat een enorme kerstboom die met vele lampjes is versierd (zie afbeelding). Ieder jaar wordt deze Noorse kerstboom door de bewoners uit Oslo geschonken om Groot Brittannië te bedanken voor zijn steun en vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De versieringen in de winkelstraten en de winkels zorgen ervoor dat je helemaal in kerststemming bent tijdens je inkopen. Je kunt in de winkels leuke kerstinkopen doen want er zijn hele leuke, unieke cadeaus te koop.

In deze periode zijn er ook diverse activiteiten in Londen. Zo zijn er vele sfeervolle kerstmarkten, diverse ijsbanen en er is een Winter Wonderland in Hyde park.

Kerstshoppen Londen: De reis naar Londen toe

Deze schitterende beleving van Londen in kerstsfeer en kerstshoppen is tegenwoordig niet meer zo kostbaar. Als je per trein naar Londen gaat, kun je bijvoorbeeld al een 2e klas ticket boeken vanaf € 59 enkele reis naar Londen. Een kaartje kun je boeken via NS HiSpeed.

Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig naar Londen gaan. Via World Ticket Center kun je eenvoudig bekijken bij welke maatschappij je het goedkoopste je vliegticket kunt boeken.

Met de boot naar Londen is ook een optie, je kunt vanaf Hoek van Holland naar Harwich gaan. Deze boottocht kun je regelen via de aanbieder Stena Line. Het is mogelijk om al vanaf €40,- (enkel) de overtocht naar Engeland te maken en het is zowel overdag als in de nacht mogelijk om de oversteek te maken.

Winkels om te bekijken tijdens het kerstshoppen

Naast de sfeervol met vele lichtjes versierde straten zijn er ook heel veel mooi versierde winkels waar je helemaal in kerstsfeer komt en heel goed je kerstinkopen kunt doen. Het is ook goed mogelijk dat je de Kerstman tegenkomt. Hij is in verschillende winkels te vinden.

Winkels zoals Harrods hebben een prachtige overvloedige kerstversiering. Er is ook een heuse Santa’s Grot waar kinderen de Kerstman kunnen begroeten. De winkel is dan ook een ware belevenis voor jong en oud.

Fortnum & Mason, de favoriet van de Koninklijke Familie, wordt omgetoverd in een heus winter wonderland door de vele schitterende decoraties.

Je kunt bij Fortnum allerlei lekkers voor de feestdagen kopen maar ook andere spectaculaire kerstgeschenken. In de nieuwe Candle Room kun je de mooie en exclusieve kaarsen vinden.

In de maanden november en december worden er ook nog enige evenementen georganiseerd. In het midden van de winkel staat een hele grote kerstboom waaronder traditionele kerstverhalen worden verteld.

Onder de Tower Bridge is “The Christmas Shop” te vinden. Deze winkel is zoals de naam het al zegt gespecialiseerd in kerstartikelen.

Speelgoedwinkels

Voor cadeautjes voor de kinderen kun je ook goed terecht in Londen. Er zijn diverse speelgoedwinkels.

Hamleys is een 250 jaar oude speelgoedwinkel en is een van de grootste speelgoedwinkels in Europa.

De winkel is te vinden op Regent Street. In de periode van Kerst is de winkel mooi versierd.

Je hebt als klant een enorme keus aan speelgoed, van miniatuurtreinen tot modelvliegtuigen, tinnen soldaatjes tot Jedi brandblusapparatuur.

De winkel telt zeven verdiepingen en je kunt kiezen uit meer dan 40.000 verschillende soorten speelgoed, zowel betaalbaar als duur.

Selfridge is een groot warenhuis, waar je op de vierde verdieping een speelgoedafdeling kunt vinden. Op deze verdieping is ook een Selfridge Kerstwinkel, die vol staat met allerlei kerstartikelen.

Het thema van de etalage is dit jaar Fairy tales. Met een twist worden surrealistische scenes uit sprookje weergegeven.

In de winkel zijn zo’n 197.000 ballen in een vijftal kleuren gedrapeerd over balkons en aan het plafond.

In Benjamin Pollock’s Toyshop op de overdekte markt in Covent Garden, kun je traditioneel, nostalgisch speelgoed vinden, zoals marionetten, tollen en handpoppen, maar ze hebben vooral een grote keuze in speelgoedtheaters.

Mystical Fairies, is een winkel in Hampstead en is een echt kerstparadijs voor kleine meisjes.

Duizenden snuisterijen hangen aan zilveren takken aan het plafond. Op de planken langs de muren zijn vele artikelen voor feeën, prinsessen en elfjes te vinden.

Naast deze artikelen kom je er ook knuffels, puzzels, spelletjes, boeken en beddengoed tegen, allemaal gebaseerd op sprookjes.

Winkelstraten in Londen waar je kunt kerstshoppen

Kerstshoppen Londen (Regent Street)Bekende winkelstraten in Londen zijn Oxford Street, Regent Street, het autovrije Carnaby Street, het overdekte Covent Garden en het exclusieve en dure Bond Street.

Oxford Street is een van de grootste en belangrijkste winkelstraten van Londen. Er zijn meer dan 300 winkels. Je vindt hier onder andere House of Fraser, Selfridges, Primark en Marks en Spencers.

Naast deze winkels zijn er ook exclusieve boetieks te vinden. Dit jaar zal de Oxford Street Christmas Lights Switch-On plaats vinden op 6 november. De kerstverlichting heeft als thema vallende sneeuwvlokken. Oxford Street zal worden verlicht door 1778 gloeiende witte kerstballen en 750.000 LED energie efficiënte lampjes.

Regent Street is zeker in kersttijd een juweeltje om te zien en te winkelen. De sprankelende kerstverlichting zal dit jaar op zondag 16 november met een spectaculaire kerstshow en vuurwerk voor het eerst gaan branden.

Carnaby Street is in deze maanden voor kerst met veel glamour versierd. De straat is autovrij en is een winkelstraat in Soho.

Ieder jaar krijgt het winkelgebied van 13 straten in Soho een thema mee, in 2014 is het thema “muziek en mode”.

Op donderdag 13 november 2014 wordt de Carnaby 20% Christmas Shopping Party gehouden. Gratis tickets hiervoor kun je vooraf bestellen. Meer dan 150 winkels, bars en restaurants doen aan deze actie mee. Op deze avond zal de kerstverlichting op feestelijke wijze voor het eerst gaan branden.

Covent Garden is deze maanden een van de meest magische wijken in Londen. Dit jaar wordt Covent Garden weer omgetoverd tot een schitterend schouwspel met mooie decoraties en 150000 kleine lichtjes.

Dit jaar is er ook een 22 voet groot zilveren rendier te bewonderen en er is een levende rendieren boerderij aanwezig. Vanaf 9 november zal er iedere zaterdag tot Kerstmis tussen 12.00 en 16.00 uur een echt rendier met haar beste maatje Tinkerbell lopen op Covent Garden.

De kerstverlichting en versiering is te zien van 4 november 2014 tot 2 januari 2015.

Boxing Day (Uitverkoop)

Tweede Kerstdag wordt in Engeland ook wel Boxing Day genoemd. Dit is de dag dat de uitverkoop in de grote winkels in Londen begint en je dus nog even heerlijk kunt kerstshoppen.

Winter Wonderland

Hyde park is de locatie van Winter Wonderland. In 2014 vindt Winter Wonderland plaats van 21 november 2014 t/m 4 januari 2015 (van 10.00 tot 22.00 uur).

In Winter Wonderland kun je de grootste openlucht ijsbaan van Londen vinden. Verder is er het “Magical Ice Kingdom” te vinden waar je mooie ijssculpturen bewonderen. Zippo’s circus is er en een enorm reuzenrad, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over Winter Wonderland en Londen in kerstsfeer.

In Hyde park wordt ook een grote Duitse kerstmarkt gehouden. Op deze markt word je begroet door de Kerstman en er is een kermis in kerstsfeer, de paarden in de draaimolen zijn bijvoorbeeld vervangen door rendieren.

Het Wonderland zelf is gratis (zoals de kerstmarkt en de kermis), maar voor diverse activiteiten, zoals schaatsen, circus, reuzenrad en Magical Ice Kingdom dien je tickets (vooraf) te kopen.

IJsbanen in Londen

Naast de ijsbaan in Hyde park Winter Wonderland kun je ook op andere plekken in Londen schaatsen.

Bijvoorbeeld bij de Tower of London, Hampton Court Palace, Somerset House, Canary Wharf, London Eye, Wembley Park, Exchange Square en Natural History Museum.

Kortom, Londen is één van de top bestemmingen om heen te gaan als je wilt gaan kerstshoppen. Naast het kerstshoppen in Londen kun je ook nog genoeg andere activiteiten doen om in de kerstsfeer te blijven en er een geweldige trip van te maken.

Bekijk ook

Activiteiten in Londen in de maand juni

In Londen zijn door heel het jaar heen allerlei verschillende activiteiten en juni is uiteraard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *