Waterstones Piccadilly (Grootste boekhandel europa)

Waterstones Piccadilly
Foto door: Ewan Munro

In het hart van het Londense West End kun je sinds september 1999 de grootste boekhandel van Europa vinden: Waterstones Piccadilly.

De winkel heeft 8 verdiepingen, waarvan 6 verdiepingen vol met boeken.

Er zijn ongeveer 150.000 titels op voorraad en deze zijn te vinden op ongeveer 8,5 mijl (=13,68 kilometer) aan rekken.

Mocht je iets willen weten of niet kunnen vinden in Waterstones Piccadilly, dan kun je bij de deskundige boekverkopers terecht.

Verder wordt het toeven in deze boekwinkel veraangenaamd door comfortabele banken, een uitstekend café en een Frans restaurant.

Ben je een echte boekliefhebber? Dan is het fantastisch om eens in Waterstones Piccadilly, de allergrootste grootste boekhandel van Europa, te zijn geweest.

Geschiedenis pand

Voorheen zat in dit pand het beroemde warenhuis Simpson gevestigd. Het gebouw werd ontworpen door de architect Joseph Emberton in opdracht van Alexander Simpson.

In april 1936 opende de grootste mannenmodewinkel in Groot-Brittanië zijn deuren. Deze winkel was de inspiratiebron van het TV-programma ‘Are You Being Served’. Dit Britse TV-programma is ook op de Nederlandse televisie te bewonderen geweest.

Later is het pand gekocht door de Waterstones keten van boekhandels. Sinds april 1999 is hun vlaggenschip ‘Waterstones Piccadilly’, de grootste boekhandel van Europa in dit pand gehuisvest. Het is nu een monumentaal pand vanwege zijn innovatieve constructie.

Evenementen

In de winkel vinden ook diverse evenementen plaats in de daarvoor bestemde ruimten. Zo zijn er frequent signeersessies, vraag-en antwoord sessies, paneldiscussies, voor de kinderen voorleessessies en andere evenementen.

Naast vele bekende auteurs hebben ook vele beroemdheden bij Waterstones signeersessies gegeven. Je kunt hierbij denken aan namen als President Clinton, Sir Paul McCartney, David Beckham, Little Britain en Hillary Clinton.

Adres en openingstijden

Adres: 203 – 206 Piccadilly, St. James’s, Londen W1J9HD

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 9.15 uur – 20.00 uur
Zaterdag: 9.00 uur – 19.00 uur
Zondag: 12.00 uur 0 18.00 uur

Bekijk ook

Karl Lagerfeld Store

Karl Lagerfeld Store

De eerste UK store van Karl Lagerfeld is op 14 maart 2014 geopend op Regent …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *