Bath

Bath EngelandBath is een stad in het Engelse graafschap Somerset gelegen aan de rivier de Avon met ongeveer 84.000 inwoners. Het is de perfecte bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Bath is sinds 1987 een Wereld Erfgoed Stad van UNESCO en dit zegt al wat over de geschiedenis van Bath.

Alle belangrijke fasen van de Geschiedenis van Engeland zijn vertegenwoordigd in de stad, van de Roman baths (de enige warmwaterbronnen van Groot-Brittannië) tot de Bath Abbey en van de Royal Crescent tot de Thermae Bath Spa.

Bath is een ook een stad met smaak, stijl en persoonlijkheid. Er zijn enkele dingen die de stad uniek maken ten opzichte van andere bestemmingen. Bath heeft prachtige landschappen, een fascinerende geschiedenis, kleurrijke personages en een ontspannen en levendige sfeer.

Reizen naar Bath

Vliegtuig: Wanneer je met het vliegtuig reist, is Bristol Airport het dichtstbijzijnde vliegveld (34 km). De Bristol Airport Flyer Express Coach service (bus) vertrekt iedere 10 minuten vanaf het vliegveld 24 uur per dag, 7 dagen per week. De bus zet je af op het Bristol Temple Mead station.

Vanaf het treinstation kun je een trein naar Bath nemen. De reis vanaf Bristol Airport naar het Bath Spa station duurt ongeveer 60 minuten.

Trein: Wanneer je met Eurostar naar Engeland reist, moet je in Londen uitstappen. Vanaf het station Londen st. Pancras International kun je met de metro (circle/yellow line) naar het Paddington station reizen.

Vanaf het Paddington station kun je een trein naar Bath Spa nemen, de reistijd van Paddington Station naar Bath Spa bedraagt ongeveer 90 minuten.

Boot: Wil je met de boot reizen, dan kun je het best de boot van Hoek van Holland naar Harwich nemen.

Een goed wegennetwerk en een goede treinverbinding maakt Bath eenvoudig te bereiken vanaf Harwich, het is echter nog wel enige tijd reizen.

Budget tip Bath

Een bezoek aan Bath hoeft geen fortuin te kosten, wij hebben speciaal voor jou een budget tip opgezocht waardoor je mooi wat geld kunt besparen.

Voor bezoekers van het plaatsje Bath is een speciale kaart verkrijgbaar om korting te krijgen op verschillende attracties, restaurants en winkels. Een Bath Visitor Card kun je al kopen voor £3.00, voor meer informatie kun je kijken op de website VisitBathShop.

Ideeën en inspiratie voor tijdens je verblijf in Bath

Wanneer je in Bath op bezoek bent en de stad echt wilt ervaren zijn er een aantal dingen die je wel moet zien en doen in deze prachtige stad.

Ontdek de Roman Baths: Roman baths is de enige natuurlijke thermale bron in Groot-Brittannië. De Romeinse baden zijn enkele van de mooiste voorbeelden van de resterende Romeinse architectuur in de wereld.

Het museum neemt je tevens mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Bath en de spa

Thermae Bath Spa: De Thermae Bath Spa is heropend in 2006 en is een modern spa-complex dat gebruikt maakt van reeds bestaande Georgische gebouwen.

Het is de enige plaats in Groot-Brittannië waar je kunt ontspannen in de natuurlijke warme wateren. Zwem in het zwembad, ontspan in de geparfumeerde stoombaden en bekijk heel de stad vanaf het zwembad op het dak.

Filmlocaties: Bath is een inspirerende locatie waar heel wat filmscènes zich hebben afgespeeld, hoe leuk is het om alle filmlocaties af te gaan en te bekijken? Met de speciale Bath Movie Map weet je precies welke locatie in een film is voorkomen.

Familieattracties: Ga naar The Egg, het bekroonde theater speciaal voor jongeren in Theatre Royal voor een toneelstuk waar kinderen van kunnen genieten. Je kunt ook naar het Avon Valley Adventure and Wildlife Park in Keynsham (9,5 km buiten Bath) waar je dieren kunt ontmoeten en waar diverse attracties zijn voor je kinderen.

Kunst en cultuur: Of het per voet of met een tourbus is, je kunt Bath niet verlaten zonder een stukje kunst en cultuur te zien. Bath heeft een prachtig gevarieerd aanbod van musea, er zijn zelfs 17 verschillende musea binnen een vierkante mijl.

Voor de Jane Austen fans is het Jane Austen Centre een must-see, waarin je een kijkje kunt nemen in haar leven en erachter komt hoe de stad haar leven en schrijven heeft beïnvloed.

Zorg er ook voor dat je Number One Royal Crescent bezoekt,een prachtig gerestaureerd huis dat een heerlijk vitaal beeld van het leven in Georgisch Bath creëert.

Gebouwen als Royal Crescent, Bath Abbey, Circus en Pulteney Bridge zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Tours: In Bath kun je ook diverse tours maken, zo is er de mogelijkheid om een bus tour of boot tour te maken, maar je kunt ook wandelend een rondleiding krijgen door de stad.

Eten en drinken: Er gaat niets boven een kopje thee in Engeland, je kunt een super deftig kopje thee drinken in de elegante Pump Rooms dat niet voor niets winnaar is van de “Tea Guild’s Award of Excellence” in 2009.

Er zijn in Bath talloze restaurants waar je heerlijk kunt eten. Er is een levendige selectie van gevestigde restaurants waar Britse en internationale gerechten worden geserveerd.

Shoppen in Bath

Shoppen in Bath is een unieke ervaring, met de indrukwekkende Georgische straten en kleine schilderachtige gangetjes, met kleine winkels en stijlvolle boetieks. Er zijn in Bath meerdere plekken om goed te kunnen shoppen.

Wanneer je in Bath bent moet je niet vergeten om langs Milsom street te gaan waar je mooie design spullen kunt kopen. Milsom street is tevens in 2010 uitgeroepen tot “Best Fashion Britain’s Street” in de Google Street View Awards.

Het Fashion Museum in Bath is voor de fashionliefhebber ook zeker een bezoekje waard.

Bekijk ook

Salisbury Kathedraal

Salisbury

Salisbury is een stad in het Engelse graafschap Wiltshire gelegen aan de rivier Avon met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *